Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5V6 GLS Wawa 1997rok
zichu - 19-04-2012, 17:14 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5V6 GLS Wawa 1997rok Zapytam jeszcze o tego. Jest to samochód klubowicza. Pewnie ktos widział ostatnio na zywo. Coś ktos może powiedziec?
Link do aukcji
Kod: |
Rok produkcji: 1997 Przebieg (km): 242000
Pojemność silnika (cm3): 2500 Moc silnika (KM): 169
Skrzynia biegów: Automatyczna Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi Liczba drzwi: 4/5
Stan: Używany Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Hak, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce,
Sprzedam Mitsubishi Galanta '97 2,5 V6 automat (gaz sekwencja wysokiej klasy).
Sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany w Polsce od 2007.
- Wersja bogato wyposażona, posiada 4 poduszki, elektryczne szyby, klimatronik, tempomat, pakiet audio, profesjonalnie przyciemnione tyle szyby, hak, oryginalne alufelgi.
- Auto ma oryginalny przebieg 242000tyś i jest w ciągłej eksploatacji.
- Silnik jest bardzo dynamiczny i ekonomiczny jak na swoje osiągi 169KM. Chodzi bardzo równo i nie bierze grama oleju.
- Skrzynia była już w serwisie Midparts/Warszawa (mam fakturę) przy przebiegu 192tyś (poprzedni właściciel nie potrafił jeździć automatem), teraz po regeneracji powinna służyć dożywotnio - ja nie miałem z nią najmniejszych problemów, bardzo płynnie zmienia biegi.
- Posiadam pełną książkę serwisową od początku auta!!
- 11 kwietnia wymieniłem olej (Agip 5w50) i filtry
- Przy 232tyś zrobiłem większy przegląd, wymieniłem:
komplet rozrządu - pompy i uszczelniacze wałków, tarcze i klocki TRW (przód, tył), szczęki ręcznego, oraz regenerowałem tłoczki w zaciskach. Wymieniłem także główne przewody hamulcowe, bo po tylu latach już przyszła na nie pora. Olej w skrzyni - kolejna wymiana za 30tyś.
Przy 238tyś wymieniłem amortyzatory z przodu i z tyłu.
AUTO JEST CAŁKOWICIE SPRAWNE I NIE WYMAGA WKŁADU FINANSOWEGO.
Zapraszam do oglądania i na jazdę próbną w Warszawie bądź Lublinie!
|

wilukce - 19-04-2012, 22:28
Generalnie rzecz biorąc wygląda ładnie jak za te pieniądze
Posiadałem dokładnie taką samą wersję lecz z 98r i jeśli właściciel porobił w aucie to co napisał autko rzeczywiście może nie wymagać większego wkładu finansowego.
zichu napisał/a: | (gaz sekwencja wysokiej klasy). |
Mógłby napisać dokładniej jakie podzespoły
zichu napisał/a: | Skrzynia była już w serwisie Midparts/Warszawa |
Jeśli coś działo się ze skrzynią to pewnie padł konwerter. Należałoby się dowiedzieć co było robione.
zichu napisał/a: | Silnik jest bardzo dynamiczny i ekonomiczny jak na swoje osiągi 169KM |
163KM ma ten silnik
zichu napisał/a: | rozrząd, uszczelniacze, tarcze, klocki, szczęki, przewody hamulcowe, amortyzatory, |
Jeśli tak to masz pakiet startowy z głowy. Ale radze dokładnie to sprawdzić.
Hamulce w 97 były dość słabej jakości. Prawdopodobnie jednotłoczkowe.
Nadkola w dobrym stanie. Brak zdjęcia komory silnika. Przydałoby się.
Nic nie pisze o stanie zawieszenia a z tym przebiegiem różnie może być.
Wg. mnie wart tej ceny.
zichu - 19-04-2012, 22:36
wilukce napisał/a: | Hamulce w 97 były dość słabej jakości. Prawdopodobnie jednotłoczkowe. | jeszcze dzisiaj rano mialem gala z tego samego rocznika z tym samym wyposazeniem ale silnik 2.0 i manual wiec wiem jakie mocne sa hamulce. Dzwoniłem do własciciela. nadkola do zrobienia ale to akurat nie dyskwalifikuje samochodu. Jest to samochod klubowicza(potwierdził to telefonicznie). Podejzewam ze jest tak jak pisze. No ale zamieściłem temat tutaj bo ja nigdy tego egzemplaza nie widzialem na zywo, miałem nadzieje ze chłopaki z Wawy sie wypowiedza:) z powodu braku samochodu nie mam jak pojechac do stolicy zeby sie samemu przyjżeć. ale jak by było naprawde tak jak jest napisane to byłbym chętny na zakup:) nie mowie ze własciciel cos ukrywa ale tutaj jest w roli sprzedającego a wiadomo ze w takiej sytuacji kazdy zachwala:)
wilukce napisał/a: | Brak zdjęcia komory silnika. Przydałoby się. | obiecał ze zrobi na jutro. do tego nadkola i kielichy
wilukce - 19-04-2012, 22:41
Poproś też o dane na temat LPG. Możliwe, że instalacja zajechana i nie nadaje się do niczego. No chyba, że nie zależy Ci akurat na LPG.
zichu - 19-04-2012, 22:42
wilukce napisał/a: | Możliwe, że instalacja zajechana | także powiedzial ze jest dobrze. ze silnik dobrze chodzi na LPG.
Tomek - 20-04-2012, 07:30
zichu napisał/a: | Jest to samochod klubowicza(potwierdził to telefonicznie). |
nie kojarzę samochodu, znasz jego nick ?
zichu napisał/a: | mialem gala z tego samego rocznika z tym samym wyposazeniem ale silnik 2.0 i manual wiec wiem jakie mocne sa hamulce. |
2.5 jest szybsze
zichu - 20-04-2012, 08:43
tomek84 napisał/a: | znasz jego nick ? |
st.john tomek84 napisał/a: | 2.5 jest szybsze |
serio? jak zmieniac to na cos szybszego:)
Tomek - 20-04-2012, 09:17
zichu napisał/a: | jak zmieniac to na cos szybszego:) |
i o to chodzi
[ Dodano: 20-04-2012, 12:48 ]
zichu, a co z twoim autem było nie tak ? że go tak sprzedałeś na szybko?
m6riano - 20-04-2012, 17:44
wilukce napisał/a: | 163KM ma ten silnik |
Keler w Sporcie miał 166 w serii, więc skąd wiesz ile jego silnik ma mocy..może shamował go i wyszło 169?
zichu - 20-04-2012, 18:20
tomek84 napisał/a: | zichu, a co z twoim autem było nie tak ? |
auto było ok. kilka rzeczy do zrobienia. ale kaski brak przez brak pracy i wogole długa historia:( musialem sprzedać niestety...
ale mam nadzieje ze to przejsciowe problemy dlatego rozgladam się za godnym nastepca:)
|
|
|