Forum ogólne - Radiowozy z wideorejestratorami.
jAZZMAN - 25-04-2012, 11:50 Temat postu: Radiowozy z wideorejestratorami. Może zrobimy bazę tablic rejestracyjnych?
karolgt - 25-04-2012, 12:45
AutoMapa chyba ma taką bazę?
Nie wiem tylko czy ją udostępniają gdzieś czy nie.
jAZZMAN - 25-04-2012, 13:33
Fajnie byłby stworzyć aktualną bazę...
jaca71 - 25-04-2012, 14:31
A czy zamiast wypatrywać samochodów dookoła i porównywać ich tablice rejestracyjne ze spisem nie lepiej jeździć zgodnie z przepisami?
Juiceman - 25-04-2012, 15:51
jaca nie psuj zabawy
gzesiolek - 25-04-2012, 16:09
Baza jak baza jak tkos chce niech tworzy... ale co ma ona dac?
To juz CB lepsze (choc sam o dziwo nie uzywam)...
albo sposob przedstawiony przez Jace... zawsze skuteczny... jeszcze mnie zaden nie zarejestrowal
jAZZMAN - 25-04-2012, 17:05
Chłopaki, a dlaczego nie?
Niektóre ograniczenia i znaki są tak bezmyślne, że szok.
Poza tym kto się pochwali jaki rejestrator go złapał?
Zapraszam jeszcze do komentarzu na temat kultury policjantów.
Ja trafiałem raczej na kulturalnych funkcjonariuszy.
fergul11 - 25-04-2012, 19:47
No właśnie przeczytałem na interii że dramatycznie spada zyskowność z foto-pstryków
Naród się zdyscyplinował, a przy tym uwziął na rząd i nie dorzuca się za frajer do budżetu ?
Juiceman napisał/a: | jaca nie psuj zabawy | o to to jAZZMAN napisał/a: | Zapraszam jeszcze do komentarzu na temat kultury policjantów. | mnie osobiście podczas kontroli doprowadza do szewskiej pasji pytanie "gdzie się kierowca tak spieszy ?" normalnie boję się że któregoś razu zapomnę o ukończonym wydziale kultury i sztuki "Że jak mam taką sztukę przed sobą to trudno zachować kulturę "
ps-wydział kończyłem z Leszkiem Góreckim
elektryk - 25-04-2012, 20:45
fergul11 napisał/a: | No właśnie przeczytałem na interii że dramatycznie spada zyskowność z foto-pstryków
Naród się zdyscyplinował, a przy tym uwziął na rząd i nie dorzuca się za frajer do budżetu ? | Ostatnio nawet w jakimś programie na TVN Turbo wspominali że do mandatów za minimalne przekroczenie gmina musi jeszcze dopłacić. Bo mandat jest za 50zł, a obróbka zdjęcia kosztuje 70zł.
Zauważyliście też że ostatnio wiele fotoradarów poodwracali że robią zdjęcia z tyłu? Mniemam że to ma związek z tym że inspekcja teraz nie wysyła już fotek, a jak chce się zobaczyć fotkę to trzeba iść do sądu. To kolejna próba wyłudzenia pieniędzy, bo mogą wysyłać zdjęcia nawet niewyraźne, a mało jest chętnych żeby się sądzić.
u157 - 26-04-2012, 00:18
To jest dodatkowy podatek drogowy.
Krew mnie zalewa jak widzę fotopstryka w miejscowości gdzie wszystkie zabudowania są po jednaj stronie a przystanek autobusowy po drugiej,ruchu pieszych żadnego a wszyscy przez 24 godz. na dobę maja ograniczenie, może by tak autobus po prostu wjechał do takiej miejscowości i po całym krzyku a ruch był by sprawniejszy ??
jAZZMAN - 26-04-2012, 01:12
u157, zgadzam się z Tobą. Jadąc do domu mijam miejscowość, po obu stronach domy, droga prościutka (600-800metrów) przy domach po obu stronach chodniki. Chodniki oddzielone od drogi (po obu stronach jezdni) drzewami i pasem zieleni o szerokości około 4m. Ograniczenie do 50km/h... i bardzo często misiaki z suszarką lub kamerką.
W Niemczech (30 km od tego miejsca) bardzo podobne warunki i ograniczenie do 70km/h.
Ja rozumiem, samochody ciężarowe w takich miejscach powinny mieć ograniczenie do 50km/h. Przy szkole oczywiście zgodzę się wielki znak UWAGA SZKOŁA i ograniczenie do 50km/h, nad przejściem dla pieszych migające pomarańczowe światełko.
Moja myśl, która powstała w tej chwili: W Polsce mamy ograniczenia prędkości niedostosowane do warunków na drodze.
krzychu - 26-04-2012, 08:21
jAZZMAN napisał/a: | Ograniczenie do 50km/h... i bardzo często misiaki z suszarką lub kamerką.
W Niemczech (30 km od tego miejsca) bardzo podobne warunki i ograniczenie do 70km/h. |
Niemiec (starsza babcia, dziecko) nie przeskakuje przez bariery energochłonne żeby skrócić sobie o 20m drogę.... Ostatnio właśnie czytałem, babcia o lasce, ale przez łańcuchy to siup na drugą stronę.
jAZZMAN napisał/a: | Moja myśl, która powstała w tej chwili: W Polsce mamy ograniczenia prędkości niedostosowane do warunków na drodze. |
Więc może nie są dostosowane do warunków drogowych, ale do bezmyślności polaków tak
Luk - 26-04-2012, 11:59
krzychu napisał/a: | Niemiec (starsza babcia, dziecko) nie przeskakuje przez bariery energochłonne żeby skrócić sobie o 20m drogę.... Ostatnio właśnie czytałem, babcia o lasce, ale przez łańcuchy to siup na drugą stronę. |
To już jej sprawa i ryzyko... Niestety ja mam takie podejście. Dla mnie absurdem jest dostosowywanie ograniczenia do ewentualnego łamania przepisów przez pieszych... "bo tu zawsze ktoś przebiega..." No to niech nie przebiega. A jak wyląduje w szpitalu, to następnym razem się zastanowi.
Oczywiście nie piszę o okolicach szkół, placów zabaw itp., które nie są jakoś konkretnie ogrodzone.
krzychu - 26-04-2012, 12:02
Luk napisał/a: | A jak wyląduje w szpitalu, to następnym razem się zastanowi. |
Jak go trzepniesz przy 50km/h to może tak będzie. Jak 70 to już raczej nie zastanowi się. Ale nie ważne, to tak pół żartem, a pół serio było.
jaca71 - 26-04-2012, 12:24
jAZZMAN napisał/a: | W Niemczech (30 km od tego miejsca) bardzo podobne warunki i ograniczenie do 70km/h. |
W Małopolsce jest tak samo, jak warunki pozwalają to jest 70 przez wieś
|
|
|