[92-96]Colt CA0 - [CAxA] CA0 przekaźnik odwierana szyb gdzie jest?
Colt92LBN - 28-04-2012, 23:52 Temat postu: [CAxA] CA0 przekaźnik odwierana szyb gdzie jest? jak w temacie prosze o pomoc
londolut - 29-04-2012, 18:25
Jak wsadzisz głowę pod kierownicę to obok kolumny kierowniczej powinna być taka biała podstawka z samymi przekaźnikami. Jak chcesz sobie pomóc to nasłuchuj gdzie włącza się podgrzewanie szyby, ten przekaźnik też jest na tej podstawce.
maro275 - 01-05-2012, 00:11
Podgrzewanie szyby, sterowanie szybami i nawiew... z tego co pamiętam jest na 1 przekaźniku, bo jak mi wysiadł to te 3 rzeczy na pewno mi nie działały... więc jak mówi kolega wyżej włączaj 1 z tych 3 rzeczy, a zlokalizujesz na pewno ten przekaźnik, jeżeli nie to pisz... pobawię sie osobiście i wrzucę fotkę z przekaźnikiem oznaczonym ;]
No i błąd kolego zrobiłeś w temacie... "odwierania" otwierania chyba powinno być ;]
Colt92LBN - 01-05-2012, 14:16
ale mi tylko nie działałają szyby:((((
londolut - 02-05-2012, 22:04
Colt92LBN, nie biadol jak baba tylko poszukaj cykania przekaźnika z ogrzewania szyby to znajdziesz podstawkę, o której mówię.
maro275 napisał/a: | Podgrzewanie szyby, sterowanie szybami i nawiew... z tego co pamiętam jest na 1 przekaźniku | Błąd. Wszystkie trzy rzeczy mają osobny przekaźnik.
maro275 - 04-05-2012, 23:30
londolut napisał/a: | Colt92LBN, nie biadol jak baba tylko poszukaj cykania przekaźnika z ogrzewania szyby to znajdziesz podstawkę, o której mówię.
maro275 napisał/a: | Podgrzewanie szyby, sterowanie szybami i nawiew... z tego co pamiętam jest na 1 przekaźniku | Błąd. Wszystkie trzy rzeczy mają osobny przekaźnik. |
to czemu jak 1 przekaźnik mi pierdzielnął to te 3 rzeczy ani me ani be ? jakąś zależność muszą mieć... myślałem, że to jeden przekaźnik właśnie... a pamiętam że wtedy szybki mi parowały i ani otwieraniem szyb, ani nawiewem nie mogłem się poratować...
londolut - 05-05-2012, 12:08
maro275, nie wiem czemu tak jest ale ja fabrycznie nie miałem elektrycznych szyb a podgrzewanie tylnej szyby i nawiew tak i o dziwo wszystko działało W dodatku po założeniu szyb, musiałem dokupić identyczny przekaźnik jak od podgrzewania szyby i wsadzić go obok niego i wtedy szyby zadziałały.
Major93 - 05-05-2012, 18:06
Colt92LBN napisał/a: | ale mi tylko nie działałają szyby:(((( |
kup se młotek, i otwieraj nim A bezpieczniki sprawdzone?;o
maro275 - 06-05-2012, 00:13
londolut napisał/a: | maro275, nie wiem czemu tak jest ale ja fabrycznie nie miałem elektrycznych szyb a podgrzewanie tylnej szyby i nawiew tak i o dziwo wszystko działało W dodatku po założeniu szyb, musiałem dokupić identyczny przekaźnik jak od podgrzewania szyby i wsadzić go obok niego i wtedy szyby zadziałały. |
U mnie fabrycznie są szybki elektryczne i mam 1 przekaźnik od tych wyżej wymienionych rzeczy...
Colt92LBN napisał/a: | ale mi tylko nie działałają szyby:(((( |
Sprawdź ten bezpiecznik jak przedmówca wyżej poradził, albo ... hmm może kabel się przetarł lub przerwał od otwierania drzwi .. bo jeżeli przełącznik kierowcy będzie niepodłączony, a jeżeli jakiś kabelek padł to tak jak by był niepodłączony, to szyby nie działają, albo po prostu szlag trafił przełącznik w drzwiach kierowcy.
Major93 - 07-05-2012, 12:58
nie wiem czy to jakas wskazówka bedzie, ja jak miałem zablokowaną linke to wgl nie działał mi podnosnik a prąd był normalnie, gdy udrozniłem te rowki to zaczął buczec tak jak powinien, moze cos masz popalone :<
|
|
|