To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

Anonymous - 03-05-2012, 21:45
Temat postu: Bella Italiano - Mokra Włoszka
Jest ! :) przedstawiam Wam następczynię Białasa, Mokrą Włoszkę Alfę Romeo 159 2007rok, 1,9 JTDm 150KM po virusie na 172KM i ~400Nm, wersja wyposażenia Distinctive, kolor czarny, i piękne czerwone skóry w środku, z ciekawostek wyposażenia można liczyć:

czujniki zmierzchu, deszczu, czujnik zaparowania przedniej szyby, czujnik zapachów który automatycznie przełącza obieg na zamknięty gdy wykryje za duże stężenie spalin, parktronik tył, felgi 17", złącze USB w schowku które czyta MP3, lodówkę w podłokietniku przednim, dodatkowe nawiewy na tylną kanapę w tunelu środkowym, sterowanie radiem i telefonem z kierownicy, system Blue&Me - czyli możliwość podłączenia telefonu przez Bluetooth, a przedewszystkim piękną czerwoną skórę 8)

auto kupione od mojego znajomego, który początkowo bardzo długo opierał się przed sprzedażą, lecz po moich długich namowach i odpowiedniej sumie udało się je kupić :) jest to ta Alfa którą jeździłem przed sprzedażą Galanta i która to przekonała mnie do siebie że właśnie taką chcę.

pierwsze wrażenia CUDO ! i chyba będzie to dłuższy związek ;) zdjęcia już niedługo :P

auto dofinansowane i nie żałowano na nie pieniążków, obecnie jest co prawda kilka drobnostek do ogarnięcia ale nic strasznego, pierwszym właścicielem przez 2 lata był serwisant pracujący w niemieckim salonie Alfy, potem mój znajomy, a teraz ja :)

przy okazji gratulacje dla tomek84 bo to On pierwszy wytypował następce Białasa :)

na początek kilka fotek jeszcze poprzedniego właściciela:

radek79 - 03-05-2012, 21:52

wiedziałem :mrgreen:
niech się sprawuje

major - 03-05-2012, 22:05

Bajka, bardzo podobają mi się 159 :D no i ta czerwona skóra :D To jest wersja TI?
Niezawodności życzę! :)

Anonymous - 03-05-2012, 22:17

major, to zwykły JTDm, TI ma tylko czarną skórę z tego co wiem i fotele są inne do tego kierownica, i ma ładne nakładki progowe.

ogólnie z pakietu TI chętnie upolowałbym właśnie te progi i kierownicę :P

Cezar - 03-05-2012, 22:29

Derpin, gratuluje i zycze zadowolenia z tej pieknosci :mrgreen:
deejay - 03-05-2012, 23:11

Zadowolenia z nowego nabytku życze :wink: .

P: Teraz bedziesz mógł sie pochwalić wykonaną polerką i doświadczysz uroków ciemnego lakieru :P :twisted:

Rafal_Szczecin - 03-05-2012, 23:16

wiedzialem :!:
normalnie wiedzialem, ze to bedzie alfa :!: :D : :D

prosze :) :P

Marcin-Krak - 03-05-2012, 23:45

Dominik obyś zadał kłam opinią o Alfach... i to tak zupełnie szczerze piszę.
Będziesz pisał o wszystkim ? :P

Mi się Alfy strasznie podobają - ale opinie o nich zniechęcają do nich. A może szkoda?
Jak dla mnie to auto ma w sobie coś.

Zadowolenia życzę... i bezawaryjności :mrgreen:

sveno - 03-05-2012, 23:46

gratuluję, przyznam się szczerze, że obstawiałem Leona.
Zapodaj jej ładną felgę i będzie cacy.
Mam nadzieje, że Twój egzemplarz nie potwierdzi opinii o tej marce :)

Xsystoff - 03-05-2012, 23:57

Sliczna ta czerwona skorka i wyposazenie juz "nowozytne" czyli bluetooth, mp3 w schowku itp.

Jak sie jezdzi w porownaniu z Galem? Zakrety, twardosc, osiagi?

SPIDER-ek - 04-05-2012, 00:17

Gratulacje zakupu, i bezawaryjności.
Mój znajomy ma taką od nowości i bardzo sobie ją chwali, tylko że ma z silnikiem 2,0 JTDM. Jeździł też wcześniej Mitsubishi a teraz Alfą:)
Ciekawy kierunek zmian.
Fakt faktem też mi się 159 podoba.

Anonymous - 04-05-2012, 00:39

Marcin-Krak, będę pisał o wszystkim tak jak zresztą z galantem :)

aktualnie do ogarnięcia jest :

przewód od klimy - wymiana i nabicie - przewód jest rozerwany w gumowo metalowym łączeniu.
ogarnięcie sprawy rozrządu bo termin już się zbliża,
ogarnięcie tematu elektryki/silnika szyby drzwi tylnych lewych,
wymiana akumulatora bo obecny ma się już słabo a Alfa lubi czuć prąd i jest na to kapryśna,
wymiana wahacza górnego lewy przód - dostałem w komplecie bo poprzedni właściciel nie zdążył wymienić, u niego taki wahacz żył około 40 tys, i póki co tylko te górne ruszał, dolne nie wykazują żadnego luzu,
założenie opon letnich.

przyśpieszenie mierzone gtechem już po chipsie powtarzalne wyniki 7,7s, chociaż przyśpieszenie jakoś tak słabiej się odczuwa niż w galancie tak samo zresztą jak z prędkością :P testy na niemieckim autobanie przy 200 na godzine w alfie jest tak głośno jak w galancie przy 130-140, v max jakieś 240 licznikowo, spalanie póki co na cały dzień zabawy komputer pokazuje jakieś 8L więc również ekstra, przy 160 na tempomacie około 6L.
prowadzi się porównywalnie dobrze do Galanta na eibachu, a do tego komfort jak na standardowej sprężynie - tutaj pewnie zasługa też baloniastych 17, natomiast odgłosy tłumienia i pracy zawieszenie słyszalne w kabinie na meeeega plus dla Alfy, sam komfort podróży również, działanie hamulców mimo większej masy a niewiele większych tarcz również bije na głowę galanta, po prostu czuć i widać że to auto nowszej generacji, zapewne też mniej trwałe (wiadomo nowe auta produkowane są na coraz krótszy okres) i będzie sypać się więcej niż galant ale jakoś mnie to na razie nie przeraża, turbinę mam świeżo po regeneracji, sprzęgło kompletne też wymienione więc jakieś koszta spore na początku nie powinny mnie zaskoczyć :P a i jedno z najważniejszych rzeczy rudego brak ! :P

ogólnie świetne auto na trasy, dla dwojga dorosłych + ew jednego dziecka bądź dwoje małych dzieci, (chociaż znajomy pojechał nią do mediolanu w 4 dorosłe osoby a jak on sobie ustawi fotel to już ciężko za nim zasiąść ) niestety na tylnej kanapie jest już bardzo ciasno, bagażnik ma średnią pojemność, i otwór załadunkowy trochę mały, za to zawiasy klapy nie wnikają do środka, brak koła zapasowego zamiast jest zestaw naprawczy, w mojej sztuce niestety kanapa tylna się nie rozkłada ale za to mam dziurę na narty ;) podoba mi się że kontrolę trakcji można kompletnie wyłączyć :twisted: brakuje na pewno kilku więcej schowków + ew więcej uchwytów na napoje, bo w sumie jest tylko jeden, no ale Alfa ma styl i to on był ważniejszy od schowków i innych niepotrzebnych rzeczy w czasie prowadzenia auta ;) :P

to tak na szybko jeszcze nieuporządkowane przemyślenia :)

aaa i przypomniało mi się Alfa ma Hillholder :D świetny gadżet! tylko gorzej jak się człowiek przyzwyczai i będzie trzeba wsiąść do innego auta ;)

tom1312 - 04-05-2012, 01:11

Jest bestia :) Piękna fura :) Jeden z moich typów na następcę Carismy :wink:
danino88 - 04-05-2012, 07:56

gratulacje z wyboru auta, ładne, byleby bezawaryjne :)
robertdg - 04-05-2012, 08:15

No jak już pochwaliłes się co to w tym aucie nie było robione, to jeszcze pochwal się przebiegiem :P