Space Star Ogólne - [MSS 1.6] Podświetlenie klawisza przeciwmgielnych i sterowan
tomcio2006 - 05-05-2012, 08:58 Temat postu: [MSS 1.6] Podświetlenie klawisza przeciwmgielnych i sterowan Witam choć osobiście jestem posiadaczem Lancera to udało mi się namówić ojca na kupno Space Stara 1,6 z 2004r. Po kupnie zauważyłem że nie ma podświetlenia elementów takich jak "Podświetlenie klawisza przeciwmgielnych i sterowania szybami" i mam pytanie ponieważ w moim Lanceku jest podświetlenie w/w elementów ale nie wiem jak to wygląda w Space Starku. Jest czy nie ??
Pozdrawiam Forumowiczów.
drtymf - 05-05-2012, 09:51
Włącznik przeciwmgielnych podświetlany nie jest - chyba że przedni - tylny na 100% nie.
W sterowaniu szybami podświetlony jest tylko przycisk kierowcy ten z białym paskiem - chociaż żaden problem zrobić wszystkie wymieniając przyciski na podświetlane.
Bizi78 - 06-05-2012, 01:59
drtymf, w panelu na 4 szybki bez wielkich przeróbek podświetlone mogą być tylko przednie bo są tylko 2 ledy na płytce .
maniak30 - 06-05-2012, 10:54
Ja mam podświetlanie na przeciwmgielnych tylnych i przednich ,a co do panelu z szybami to świeci mi sie jeden klawisz ten z białym paskiem,a panel ma zamontowane 4 diody
Bizi78 - 06-05-2012, 11:30
Numer mojego panelu to MR740599 i na pewno mam dwa ledy .
Dodam tylko tyle, że ten panel jest z cari, kupiony na części zamienne.
Znając mitsu to mogą być różne wariacje tego panelu .
maniak30 - 06-05-2012, 11:40
Włąśnie w tych modelach jest wszystko możliwe
tomcio2006 - 06-05-2012, 14:54
właśnie w MSS mojego ojca nie ma białego paska na panelu sterowania szyb a wersja confort
Bizi78 - 06-05-2012, 18:24
tomcio2006, pewnie się popsuł i został zamieniony na taki bez .
Na alledrogo można kupić taki nowy tylko ceny porażają .
tomcio2006 - 07-05-2012, 07:33
Rzeczywiście klawisz został zmieniony bo są ślady że ktoś coś tam kombinował ale
dorobiłem w tych klawiszach podświetlenie.
Małym wiertełkiem zrobiłem paseczek na klawiszu i zalałem go żywicą efekt prawie jak oryginał.
Hugo - 20-03-2014, 22:09
Mam 2 pytania, jak bez uszkodzeń wyjąć cały ten panel z włącznikiem przeciwmgielnych, sterowaniem lusterek, regulacją wysokości świateł mijania oraz regulacją natężenia podświetlenia deski rozdzielczej?
Drugie pytanie: który z w/w przełączników powinien być podświetlony? W szczególności czy elektryczna regulacja lusterek powinna mieć podświetlenie?
Bizi78 - 20-03-2014, 22:22
Hugo napisał/a: | Mam 2 pytania, jak bez uszkodzeń wyjąć cały ten panel z włącznikiem przeciwmgielnych, sterowaniem lusterek, regulacją wysokości świateł mijania oraz regulacją natężenia podświetlenia deski rozdzielczej? |
Podobno najlepiej wsadzić łapkę przez mały schowek pod panelem i wypchnąć .
Tak gdzieś czytałem ale nie sprawdzałem .
Co do podświetlanych przełączników:
http://forum.mitsumaniaki...t=39237&start=0
Hugo - 20-03-2014, 23:07
Bizi78, nie mam więcej pytań
MariuszZ - 21-03-2014, 10:37
Hugo napisał/a: |
Drugie pytanie: który z w/w przełączników powinien być podświetlony? W szczególności czy elektryczna regulacja lusterek powinna mieć podświetlenie? |
U mnie regulacja lusterek nie miała podświetlenia.
macos - 25-03-2014, 21:07
Może któryś z kolegów wymieniał żarówki podświetlania pokręteł nawiewu.
Znalazłem opis jak to zrobić,ale to w modelu po lifcie.Chciałbym się upewnić czy w modelach przed liftem też zdejmuje się pokrętła podważając je.
Próbowałem ściągnąć u siebie i ani drgną,a nie chciałbym czegoś uszkodzić.
mls - 27-03-2014, 09:35
macos napisał/a: | Może któryś z kolegów wymieniał żarówki podświetlania pokręteł nawiewu.
Znalazłem opis jak to zrobić,ale to w modelu po lifcie.Chciałbym się upewnić czy w modelach przed liftem też zdejmuje się pokrętła podważając je.
Próbowałem ściągnąć u siebie i ani drgną,a nie chciałbym czegoś uszkodzić. |
I tak raczej nie zejdą. Jakieś dwa lata temu wymieniałem u siebie żarówki podświetlenia tychże pokręteł i zabawy trochę z tym było, bo do żarówek dostać się mogłem jedynie "od d... strony" - czyli trzeba było cały panel od nawiewu wymontować. Szczegółów nie opiszę bo już sam tego nie pamiętam dokładnie...
|
|
|