To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS 1.6] Podświetlenie klawisza przeciwmgielnych i sterowan

tomcio2006 - 05-05-2012, 08:58
Temat postu: [MSS 1.6] Podświetlenie klawisza przeciwmgielnych i sterowan
Witam choć osobiście jestem posiadaczem Lancera to udało mi się namówić ojca na kupno Space Stara 1,6 z 2004r. Po kupnie zauważyłem że nie ma podświetlenia elementów takich jak "Podświetlenie klawisza przeciwmgielnych i sterowania szybami" i mam pytanie ponieważ w moim Lanceku jest podświetlenie w/w elementów ale nie wiem jak to wygląda w Space Starku. Jest czy nie ??
Pozdrawiam Forumowiczów.

drtymf - 05-05-2012, 09:51

Włącznik przeciwmgielnych podświetlany nie jest - chyba że przedni - tylny na 100% nie.
W sterowaniu szybami podświetlony jest tylko przycisk kierowcy ten z białym paskiem - chociaż żaden problem zrobić wszystkie wymieniając przyciski na podświetlane.

Bizi78 - 06-05-2012, 01:59

drtymf, w panelu na 4 szybki bez wielkich przeróbek podświetlone mogą być tylko przednie bo są tylko 2 ledy na płytce :P .
maniak30 - 06-05-2012, 10:54

Ja mam podświetlanie na przeciwmgielnych tylnych i przednich ,a co do panelu z szybami to świeci mi sie jeden klawisz ten z białym paskiem,a panel ma zamontowane 4 diody
Bizi78 - 06-05-2012, 11:30

Numer mojego panelu to MR740599 i na pewno mam dwa ledy :P .
Dodam tylko tyle, że ten panel jest z cari, kupiony na części zamienne.
Znając mitsu to mogą być różne wariacje tego panelu :rolleyes: .

maniak30 - 06-05-2012, 11:40

Włąśnie w tych modelach jest wszystko możliwe :)
tomcio2006 - 06-05-2012, 14:54

właśnie w MSS mojego ojca nie ma białego paska na panelu sterowania szyb a wersja confort :)
Bizi78 - 06-05-2012, 18:24

tomcio2006, pewnie się popsuł i został zamieniony na taki bez :wink: .
Na alledrogo można kupić taki nowy tylko ceny porażają :shock: .

tomcio2006 - 07-05-2012, 07:33

Rzeczywiście klawisz został zmieniony bo są ślady że ktoś coś tam kombinował ale
dorobiłem w tych klawiszach podświetlenie.
Małym wiertełkiem zrobiłem paseczek na klawiszu i zalałem go żywicą efekt prawie jak oryginał.

Hugo - 20-03-2014, 22:09

Mam 2 pytania, jak bez uszkodzeń wyjąć cały ten panel z włącznikiem przeciwmgielnych, sterowaniem lusterek, regulacją wysokości świateł mijania oraz regulacją natężenia podświetlenia deski rozdzielczej?
Drugie pytanie: który z w/w przełączników powinien być podświetlony? W szczególności czy elektryczna regulacja lusterek powinna mieć podświetlenie?

Bizi78 - 20-03-2014, 22:22

Hugo napisał/a:
Mam 2 pytania, jak bez uszkodzeń wyjąć cały ten panel z włącznikiem przeciwmgielnych, sterowaniem lusterek, regulacją wysokości świateł mijania oraz regulacją natężenia podświetlenia deski rozdzielczej?

Podobno najlepiej wsadzić łapkę przez mały schowek pod panelem i wypchnąć :wink: .
Tak gdzieś czytałem ale nie sprawdzałem :? .

Co do podświetlanych przełączników:
http://forum.mitsumaniaki...t=39237&start=0

Hugo - 20-03-2014, 23:07

Bizi78, nie mam więcej pytań :wink:
MariuszZ - 21-03-2014, 10:37

Hugo napisał/a:

Drugie pytanie: który z w/w przełączników powinien być podświetlony? W szczególności czy elektryczna regulacja lusterek powinna mieć podświetlenie?

U mnie regulacja lusterek nie miała podświetlenia.

macos - 25-03-2014, 21:07

Może któryś z kolegów wymieniał żarówki podświetlania pokręteł nawiewu.
Znalazłem opis jak to zrobić,ale to w modelu po lifcie.Chciałbym się upewnić czy w modelach przed liftem też zdejmuje się pokrętła podważając je.
Próbowałem ściągnąć u siebie i ani drgną,a nie chciałbym czegoś uszkodzić.

mls - 27-03-2014, 09:35

macos napisał/a:
Może któryś z kolegów wymieniał żarówki podświetlania pokręteł nawiewu.
Znalazłem opis jak to zrobić,ale to w modelu po lifcie.Chciałbym się upewnić czy w modelach przed liftem też zdejmuje się pokrętła podważając je.
Próbowałem ściągnąć u siebie i ani drgną,a nie chciałbym czegoś uszkodzić.

I tak raczej nie zejdą. Jakieś dwa lata temu wymieniałem u siebie żarówki podświetlenia tychże pokręteł i zabawy trochę z tym było, bo do żarówek dostać się mogłem jedynie "od d... strony" - czyli trzeba było cały panel od nawiewu wymontować. Szczegółów nie opiszę bo już sam tego nie pamiętam dokładnie... :)