To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - POlityka

DJ Fazi - 09-05-2012, 23:35
Temat postu: POlityka
UWAGA !!! Chcą sprywatyzować dwie potężne kopalnie zatrudniające 5 tyś osób ( KWB ADAMÓW , KWB KLECZEW ) które przynoszą olbrzymie zyski skarbowi państwa. Najpierw chcą je złączyć z PAK SERWISEM a później sprzedać Vattenfalowi za śmieszne pieniądze, oczywiście już podzielone pod stołem. Po prywatyzacji ogłosili 50% redukcje zatrudnienia czyli ok 2,5 tyś ludzi na bruk z okolic Konina i Turka ! Pomóżcie bo nawet regionalna prasa milczy bo jest opłacana przez te spółki ! Po tej sprzedaży 2 największa energetyczna spółka państwowa przejdzie w ręce obcego kraju ! Przyklejajcie to proszę na różne fora, nagłaśniajcie , może GP się zajmie tematem, bo my nie rozumiemy dlaczego sprzedawać firmy dające całym rodzinom pracę ale i potężne zyski skarbowi państwa ( roczny przychód obu kopalni 700 milionów złotych ! )
akbi - 10-05-2012, 06:51

Rozumiem, ze cyfry i pozostale fakty masz z pierwszej reki ??? :)
Temat PO juz jest na forum.

... a wiesz moze jeszcze, ze zysk, a przychod to dwie rozne wartosci???

i9i - 10-05-2012, 07:30

Ja rozumiem bulwersację ludzi gdyż takie prywatyzacje zawsze ciągną za sobą bezrobocie, ale powszechnie wiadomo, iż w państwowych molochach jest spora nadwyżka pracowników, powszechny nieład i za przeproszeniem burdel, pieniądze się rozpływają, maszyny i urządzenia znikają w niewyjaśnionych okolicznościach ale za to trzynastki i dodatki się należą. W kopalniach pracują nie tylko górnicy ale cała armia biurowych i technicznych, którzy się obijają i starają na dobrej posadce i plecach górników dociągnąć do dobrej emerytury. A wracając do tematu, to rządzący nam miłościwie bez skrupułów sprzedali przynoszący miliardowe zyski KGHM by dobić go teraz podatkami.
mjsystem - 10-05-2012, 22:51

DJ Fazi napisał/a:
UWAGA !!! Chcą sprywatyzować dwie potężne kopalnie zatrudniające 5 tyś osób ( KWB ADAMÓW , KWB KLECZEW ) które przynoszą olbrzymie zyski skarbowi państwa. Najpierw chcą je złączyć z PAK SERWISEM a później sprzedać Vattenfalowi za śmieszne pieniądze, oczywiście już podzielone pod stołem. Po prywatyzacji ogłosili 50% redukcje zatrudnienia czyli ok 2,5 tyś ludzi na bruk z okolic Konina i Turka ! Pomóżcie bo nawet regionalna prasa milczy bo jest opłacana przez te spółki ! Po tej sprzedaży 2 największa energetyczna spółka państwowa przejdzie w ręce obcego kraju ! Przyklejajcie to proszę na różne fora, nagłaśniajcie , może GP się zajmie tematem, bo my nie rozumiemy dlaczego sprzedawać firmy dające całym rodzinom pracę ale i potężne zyski skarbowi państwa ( roczny przychód obu kopalni 700 milionów złotych ! )

Skąd taka wiedza? Skąd dane?
Nie podważam, nie słyszałem, ale proponuję temat wkleic do rozmów kontrowersyjnych, bo będzie z tego tylko wojna. :roll:

Krzyzak - 10-05-2012, 22:51

nic nowego - 20 lat temu już to przerabialiśmy
i9i - 10-05-2012, 23:10

mjsystem napisał/a:
bo będzie z tego tylko wojna. :roll:
:minigun: :headbang:

Kod:
9 675 700 000 - tyle złotych wyniósł w 2009 roku przychód Grupy PKP

a jak wiadomo przynosi przeogromne straty, więc ja uważam owy apel za próbę utrzymania stołków i intratnych posadek poprzez zrobienie społecznej zadymy w mediach, naciągając fakty i na plecach ciężko pracujących pod ziemią górników szczując wszystkich po różnych forach i portalach.

krzychu - 11-05-2012, 09:40

Jakoś tu dziwnie spokojnie :finga: Myślałem, że z rana to będzie ze 3 strony tematu...

[ Dodano: 11-05-2012, 09:41 ]
i9i napisał/a:
sprzedali przynoszący miliardowe zyski KGHM by dobić go teraz podatkami.

No i to była dobra czy zła decyzja? Mam mieszane uczucia.

DJ Fazi - 11-05-2012, 23:10

http://www.youtube.com/wa...st=HL1336769927
Endrjus - 14-05-2012, 00:55

<do usunięcia>
mkm - 14-05-2012, 01:02

Endrjus napisał/a:
Do tematów z Forum Rozmów Kontrowersyjnych nie mogę sie wpisywać więc napiszę tutaj.

pw o dostęp i będziesz mógł wpisywać :wink: .
moderatorem jest macia.
Dublowanie tematów uważam za zbedne.