Outlander II Ogólne - Trasa Kraków - Kołobrzeg.
sylb - 12-05-2012, 01:14 Temat postu: Trasa Kraków - Kołobrzeg. Wybieram się w przyszłym tygodniu do Kołobrzeg-a. Mogę prosić o jakieś sugestie którędy najlepiej pojechać, by się nie wystać w korkach i nie urwać zawieszenia, no i nie zapłacić mandatu.
Jedna z alternatyw to przez Niemcy, trasa najdłuższa i do tego pewnie największe średnie spalanie.
Druga,
A4, Mysłowice, Częstochowa, gdzieś za Częstochową zjeżdżam z 1 (tylko gdzie i przez jakie miejscowości mam jechać), tak by ominąć Łódź, dojeżdżam do A2, jadę na Poznań, Przed Poznaniem zjeżdżam na starą A2, w Poznaniu przez jakiś most (podobno korki), a potem 11.
Wszystkie pomysły i ostrzeżenia mile widziane.
JCH - 12-05-2012, 11:17
sylb napisał/a: | w Poznaniu przez jakiś most (podobno korki), a potem 11 | Jeśli wybierzesz ten wariant to radziłbym uciec z 11 w lewo na Czarnków, Wałcz, Czaplinek...
Co prawda jechałem kilka lat temu ale sądzę na jazda 11-tką może być tylko gorsza.
Gunner - 12-05-2012, 14:54
sylb napisał/a: | no i nie zapłacić mandatu |
Zartujesz chyba!
Nie ma takiej drogi-poprostu jedz zgodnie z przepisami czyt.wolniej
sylb - 12-05-2012, 16:00
Gunner napisał/a: | sylb napisał/a: | no i nie zapłacić mandatu |
Zartujesz chyba!
Nie ma takiej drogi-poprostu jedz zgodnie z przepisami czyt.wolniej |
Nie chodzi o piractwo drogowe, ale są gminy w których mandaty to 90% dochodów i gdzie znaki drogowe ograniczające prędkość stawiane są po to by nabijać kasę.
fufaj3 - 12-05-2012, 17:04
Prosta sprawa
CB
i po sprawie
DJ Fazi - 12-05-2012, 18:03
www.naviexpert.pl
szuwar - 12-05-2012, 19:31
Gunner napisał/a: | Jeśli wybierzesz ten wariant to radziłbym uciec z 11 w lewo na Czarnków, Wałcz, Czaplinek... |
polecam do Poznania zawsze nią jeżdżę, może jakościowo gorsza, ale dużo mniejszy ruch i faktycznie fotoradarów mniej przynajmniej o połowę, i dla lubiących zakręty między Połczynem a Czaplinkiem tzw. "Szwajcaria połczyńska" trzy miejsca tylko do wyprzedzania ale zabawa przednia
sylb - 13-05-2012, 21:27
OK, trasa przez Czapinek zanotowana i dodana.
Będę jechał w nocy, w związku z tym utrudnienie w ruchu będą może mniej dokuczliwe, ale wracał będę już w dzień.
Pozostają dwie główne problemy,
1. Poznań jak przejechać.
2. Gdzie mam skręcić za Częstochową aby ominąć Łódź i na jakie miejscowości się kierować. A może niepotrzebnie kombinuję.
mitsu00 - 13-05-2012, 21:56
sylb napisał/a: | OK, trasa przez Czapinek zanotowana i dodana.
Będę jechał w nocy, w związku z tym utrudnienie w ruchu będą może mniej dokuczliwe, ale wracał będę już w dzień.
Pozostają dwie główne problemy,
1. Poznań jak przejechać.
2. Gdzie mam skręcić za Częstochową aby ominąć Łódź i na jakie miejscowości się kierować. A może niepotrzebnie kombinuję. | Podziwiam ze chce ci sie tluc tyle km i godzin po tych dziurach w Polandii. Ja bym wybral samolot i ew pociag/auto z wynajmu. Dla mnie czas to pieniadz.
sylb - 13-05-2012, 22:39
W Kołobrzegu nie ma chyba lotniska, ale myślałem o tym.
mitsu00 - 13-05-2012, 22:48
sylb napisał/a: | W Kołobrzegu nie ma chyba lotniska, ale myślałem o tym. | Wiem, dlatego sugerowalem Szczecin/Goleniow albo Gdansk/Walesa i np auto z rentalu do Kolobrzegu. Zalezy jednak na ile sie tam wybierasz zeby to sie kosztowo kalkulowalo. Z Goleniowa masz 104km wg viamichelin. Auto z rentalu bralem kilkakrotnie prosto z lotniska tam jak latalem sluzbowo do Szczecina z Wawy. No problemos. www.express.pl maja oddzial tam, 85zl/doba za auto typu Renia Clio.
13zbyszek13 - 14-05-2012, 07:34
mitsu00 napisał/a: | Wiem, dlatego sugerowalem Szczecin/Goleniow albo Gdansk/Walesa i np auto z rentalu do Kolobrzegu. Zalezy jednak na ile sie tam wybierasz zeby to sie kosztowo kalkulowalo. Z Goleniowa masz 104km wg viamichelin. Auto z rentalu bralem kilkakrotnie prosto z lotniska tam jak latalem sluzbowo do Szczecina z Wawy. No problemos. www.express.pl maja oddzial tam, 85zl/doba za auto typu Renia Clio. |
Własne to jest własne
elektryk - 14-05-2012, 13:03
sylb napisał/a: | 2. Gdzie mam skręcić za Częstochową aby ominąć Łódź i na jakie miejscowości się kierować. A może niepotrzebnie kombinuję. | Jeśli jedziesz w nocy, to ja bym nie kombinował w ogóle, szkoda nadrabiać kilometrów. Jedynie uwzględnij jakieś większe roboty drogowe.
sylb - 20-05-2012, 11:23
Dojechałem, 720km 11h z przerwami, spalanie 6.7l/100km.
Krasa przez Łódź-A2-Gniezno-Czaplinek-Koszalin.
13zbyszek13 - 24-05-2012, 07:46
sylb napisał/a: | Dojechałem, 720km 11h z przerwami, spalanie 6.7l/100km.
Krasa przez Łódź-A2-Gniezno-Czaplinek-Koszalin. |
A czemu miałbyś nie dojechać ?
Wynik Ok.
|
|
|