To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szuracz miejski

Dzik - 15-05-2012, 11:24
Temat postu: Szuracz miejski
Siema.
Jako, że przywlokłem swoje szanowne cztery litery na spota i poznałem wiele sympatycznych ludków postanowiłem się opisać aby nie być anonimowym.
Od trzech lat jestem posiadaczem Ea2a lecz w chwili obecnej staram się go pozbyć bo chce doprowadzić projekt mojej e28 do końca. Potrzebowałem samochodu taniego w eksploatacji, pojemnego i z jakimiś "wygodami" no i trafił się za psie pieniądze z walniętą mordką i prawie pełnym bakiem oto taki Lancelot.
1.6 16v Pełna elektryka bez klimy.

A tak wygląda po umyciu i złożeniu przodu:

Generalnie to chce w niego wsadzić parę złotych aby był w idealnym stanie, kupić jakiś felunek, podpiąć dobre głośniki, z czasem może nawet prysnąć lakierem i na pewno na następny sezon założyć mu klimę.

Fotka poglądowa Galanta

rosomak1983 - 15-05-2012, 11:31

Dzik napisał/a:
doprowadzić projekt mojej e28 do końca

to jakies BMW ???

Dzik napisał/a:
oto taki Lancelot.

jest to bardzo fajne bezawaryjne auto tylko pasowałoby go poskładac nieco, odwdzieczy sie :wink:

KaWu - 15-05-2012, 14:12

rosomak1983 napisał/a:
jest to bardzo fajne bezawaryjne auto tylko pasowałoby go poskładac nieco, odwdzieczy sie

Dokładnie

rosomak1983 napisał/a:
to jakies BMW ???

Chyba tak. Fajny model z lat osiemdziesiątych ... :rr:

zephyr - 15-05-2012, 14:16

oby plany modernizacji fury się udały :)
Dzik - 15-05-2012, 16:43

Dodałem fotkę na szybkości złożonego przodu. Na fotce wyszło jakieś kiepsko, ale na żywo ładnie wszystko ze sobą współgra.
A oto i moja weekendowa zabawka:

rosomak1983 - 15-05-2012, 17:40

Dzik, rzeczywiscie ładna ta e28-ka, a jaki silnik jakies ciekawy czy cywil ??

PS ostatnia fota lancera mi sie wczesniej nie otwierała, jak tak złozony to git, :D

Dzik - 25-05-2012, 14:23

BMW chwilowo cywilne 2000cm3, ale są grube plany 8)
Moi znajomi i MM dziwią się czemu zawsze mam takie poobijane te samochody i czemu nie chce tego naprawiać. Odpowiadam: ponieważ głównie poruszam się po mieście i parkuje w zatłoczonym centrum. Efekty tego są takie, że Galant jest poobcierany z każdej strony, Lancer dostał nowy przód i boki i miałem go nawet całego polakierować aby jakoś się prezencił lecz zostawiam tak jak jest ponieważ wczoraj wieczorem po raz kolejny doszło do stłuczki w której jestem poszkodowanym. Pan kebeb z pasa do jazdy na wprost i skrętu w prawo postanowił skręcić w lewo efektem czego dzięki mojej szybkiej reakcji nie muszę znowu wymieniać przodu tylko:
kierunkowskaz
błotnik
kierunek w błotniku
drzwi do lakierowania
zderzak przód do "odświeżenia" cokolwiek to znaczy
Skończyło się na oświadczeniu i po odwiedzeniu ubezpieczyciela sprawcy okazało sie, że kebeb ma nieważne OC a blankiet był zapewne podrobiony więc sprawa odszkodowania pewnie się trochę przeciągnie.

SPIDER-ek - 25-05-2012, 15:03

Fakt, ja swojego Seata przestałem już jakiś czas temu naprawiać blacharsko :) Owczar też coś wie o jeździe po Wawie i parkowaniu::)
Takie uroki Warszawy:)

Dzik - 14-08-2012, 15:53

Po wizycie w jedynym słusznym SERWISIE MITSUMANIAKÓW, Lanca dostała nowy aparat zapłonowy, świece, filtry, czyszczenie przepustnicy i zdjęty pierścień centrujący który wbity powodował latanie koła :P .
Wypróbowano też nowy wosk na razie tylko na masce i oto i początkowe efekty:

m6riano - 14-08-2012, 21:16

byłem,widziałem, dotykałem..do tej pory nie moge domyć rąk..;-)
rosomak1983 - 14-08-2012, 22:48

Dziku co to za wosk :shock:
Dread87 - 14-08-2012, 22:49

To wyglada jak drewnochron albo jakas bejca:D
Dzik - 14-08-2012, 23:14

rosomak1983, skład wosku:
sól kuchenna 0,5kg
wrzątek 0,3l
Uprzednio zaleca się zdarcie lakieru i podkładu do żywego metalu :mrgreen:
Mariano, nie dotykaj maski bo zabierasz nalot i znowu będę musiał zainwestować 1,20zł w kg soli :lol:

rosomak1983 - 14-08-2012, 23:31

Po kiego wała Ci sól na masce ??? :shock:
Dread87 - 14-08-2012, 23:44

Rusty-maska?;) Zalakierujesz rdze?;) Osobiscie podoba mi sie taki rusty-styl;) jeszcze tablice przykrec krzywo;)