To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - wrazenia i odczucia po wiekszym remoncie

jacobs - 20-05-2012, 16:43
Temat postu: wrazenia i odczucia po wiekszym remoncie
Witam, ostatnio 3 tygodnie jezdzilem rowerem, poniewaz moj Misiek stal wwarsztacie.
wymieniono: rozrzad, lozysko wyciskowe sprzegla, lozysko oporowe, tarcze sprzegla, uszczelki pod pokrywami zaworów, wszystkie plyny, filtry, min. powietrza bawelniany KW, wycieto katalizator, wspawano w jego miejsce tlumik srodkowy, wymieniono tlumik koncowy, czyjnik biegu wstecznego, pokrywy zaworow wypiaskowano ( rdzawy nalot ) pomalowano specjalna jakas tam farba wypiekane w piecu, piekny czarny mat. Jak wrazenia? Rewelacja, skrzynia chodzi gladko i precyzyjnie, sprzeglo bierze natychmiast. Silnik odetchnal i znacznie sie wyciszyl, przede wszystkim nie klepia popychacze. Misiek widocznie lepiej sie zbiera, przede wszystkim odzyskal dol i do tego gora jest rewelacyjna, smialo do 7 tysiecy i nie zdycha. koszt laczny czyli czesci to 2300, robicizna 1000 ( znajomy, sprawdzony mechanik - mianiak hondy )
jezeli macie jakies pytania dotyczace wykonanych prac, jesli chcecie jakies szczegoly to smialo pytac

elektryk - 21-05-2012, 15:34

Nie kumam, żalisz się czy chwalisz? U mnie po wymianie sprzęgła i łożyska oporowego skrzyni biegów się nie naprawiła.
Hugo - 21-05-2012, 17:16

elektryk napisał/a:
Nie kumam, żalisz się czy chwalisz?
Ja też nie kumam. Piszemy tu o problemach technicznym, więc mniemam, że jeszcze jest coś nie tak.
k@rol - 22-05-2012, 14:50

jacobs napisał/a:
sprzeglo bierze natychmiast
że puszczasz nawet o 1cm i auto już chce jechać?? to chyba tu tkwi problem :wink: bo o ile wiem to tak być nie powinno :D
krzychu - 22-05-2012, 14:53

elektryk napisał/a:
U mnie po wymianie sprzęgła i łożyska oporowego skrzyni biegów się nie naprawiła.

Pewnie jest inaczej zepsuta... Spróbuj podmienić silnik, może to to...

elektryk - 22-05-2012, 15:28

krzychu napisał/a:
elektryk napisał/a:
U mnie po wymianie sprzęgła i łożyska oporowego skrzyni biegów się nie naprawiła.
Pewnie jest inaczej zepsuta... Spróbuj podmienić silnik, może to to...
Oj tam od razu silnik, na razie wymieniłem opony na letnie i odkurzyłem wnętrze, zgadnij czy pomogło.