Śląskie - puchar
misjonarz. - 22-05-2012, 21:08 Temat postu: puchar Ostatnio chodził mi po głowie pewien pomysł, więc porozmawiałem z Huuubertem na ten temat. Zgodził się ze mną że to jest całkiem dobra myśl.
więc...
Więc wymyśliłem że na spocie, wśród osób chętnych zostanie przeprowadzone losowanie. Ten kto wylosuje puchar, wpłaci symboliczną kwotę (powiedzmy 10 PLN) na konto mitsumaniaki dzieciom.
i taka procedura była by powtarzana co każdy spot.
Korzyści kilka:
- być może więcej osób na spotach
- pieniądze na szczytny cel
- więcej osób które może z bliska przez pewien czas oglądać puchar
Oczywiście uczestnictwo w losowaniu dobrowolne.
Co wy na to? Czekam na opinie.
Na prośbę administracji forum zamieszczam ankietę, proszę o zagłosowanie
MartinMM - 22-05-2012, 22:04
misjonarz., a jak ktoś zabierze puchar i nie wróci ?
misjonarz. - 22-05-2012, 22:18
e.... no chyba jesteśmy dorośli co? przecież w większości to się znamy osobiście, nawet bywamy u siebie w domach, na grilach itp.
a poza tym Martinos napisał/a: | zabierze puchar i nie wróci | - przecież od samego początku jak puchar został przekazany kilka lat temu, istniała taka ewentualność.
trochę obawy na wyrost
pepi - 23-05-2012, 08:53
Z ta dorosłością u niektórych Rysiek to tak nie do końca
Zgadzam się z Martinosem – co będzie jak ktos nie odda?
Już jeden puchar zaginął w akcji i ktos nie chce go oddać – bo u moderatora Morfiego. go chyba nikt nie widział.
Myślę ze może być z tym więcej problemów
To ja mam inny pomysł na to 10 zl –
Każdy z nas cos wymienia w aucie – czasem cos zostaje dobrego czasem nie
Ja np. zbieram drzwi i klapy z porozbieranych aut- mogę raz na jakiś czas wywalić to na złom i wpłacić $ na dzieci albo jeśli ktoś będzie je potrzebował wpłaci jakaś kwotę na dzieci a ja mu dostarczę drzwi czy co innego.
Mam tez ileś części do galantów które się tylko walają po garażu i rozdaje je jak ktos potrzebuje sa po prostu nie sprzedawalne – można każdą cześć wystawić za 10 zl i $ tez przelać. Np. kupujący przelewa na konto a do niego się wysyła część czy odbiera na spocie
Zrobić na śląskim dział gdzie będziemy wrzucać rzeczy nie tylko samochodowe, nie potrzebne nikomu- i $ z nich przelewać na dzieci. Dostawy będą na spotach
na dzien dobry mogę oddać
4 drzwi z kombi - kolor biały stan ok
4 opony Nokian - 16 na lato nie pamiętam rozmiaru ( kupilem sobie nowe a te sie walają)
2 skórzane czarne fotele do galanta -
komplet jasnej skóry z legnuma + dywany i wykładziny z niego
misjonarz. - 23-05-2012, 11:01
Jeżeli chodzi o puchar to nie nie zaginął, od wczoraj jerst u mnie. Tyle lat miało go tyle osób, a nic mu się nie stało. Więc nie dramatyzujcie. Myślałem że pomysł się przyjmie w całej polsce. Miało to być dodatkowe dofinansowanie naszej akcji, a tu znowu szukanie, a w zasadzie stwarzanie problemów. Poza tym na puchar zapracowal caly region, a nie ta czy inna osoba.
MartinMM - 23-05-2012, 11:23
misjonarz., problemów nie robimy, bo jak sam napisałeś, udział w losowaniu będzie dobrowolny, rzuciłeś temat, "usłyszałeś" nasze opinie.
misjonarz. - 23-05-2012, 11:33
spoko. poczekajmy na zdanie innych.
mjsystem - 23-05-2012, 13:03
Więc tak. Pozostał nam spot Polski poludniowej , potem wakacje. Pomysł fajny ale za późno już na realizację. Na zlocie puchar oddajemy, bo nie wierze, że go utrzymany...
misjonarz. - 23-05-2012, 14:47
myślałem o tym. ale jak napisalem wyżej, może inne regiony podchwycą ten pomysł i będą kontynuować. w końcu cel jest dobry
madź - 23-05-2012, 17:24
Więc ja uważam, że jest to akurat dobry pomysł...
Misjonarz fajna inicjatywa i myślałam żeby w trakcie np przekazania pucharu wygranemu dokumentować ten fakt zdjęciem i wkleic na fb
pepi co do zaginięcia pucharu i niechęci jego oddania - nie było takiej sytuacji... pierwszy kontakt z moderatorem był 24 kwietnia i umowa była, że przywioze go na spot, a z przyczyn niezależnych tego nie zrobiłam. A Misjonarz zapomniał go zabrać ze sobą jak wychodził ode mnie z domu
Morfi - 23-05-2012, 18:24
Po 1 za poźno. Zostały nam 3 spoty przed zlotem.
Po 2 takie rzeczy powinny byc też konsultowane z moderatorem danego regionu, a nie wymyślane za plecami.
Po 3 Rysiek jak chcesz miec puchar w domu, to go sobie zostaw, tylko przywieź na spota, aby inni mogli go zobaczyć a poźniej na zlot przywieź.
Po 4 na mitsumaniaki dzieciom jest juz wiele akcji i mozna wpłacac jak ktoś chce.
Po 5 Dlaczego tylko na śląskim musza być takie jazdy
jacobian - 23-05-2012, 19:10
ja tam bym wolał losować legnuma zamiast pucharu
mAGDA - 23-05-2012, 20:34
A moja opinia jest taka ...
Zbyt późno żeby się kłócić o puchar ponieważ za chwilę go Morfi odda innej, zgranej grupie, która chce się spotkać chociaż raz w miesiącu zamiast tylko gadać bez celu.
Puchar jest całego regionu a nie zbyt wiele osób z grupy śląskiej go widziało bo moderator nie miał okazji przywieźć go na spota (od 9 miesięcy)
Dla mnie bez sensu jest sprzeczanie się o pierdoły, grupę tworzą ludzie a nie posiadanie przechodniego pucharu może nad tym warto się zastanowić
Rysiu..a co do tej większej ilości osób z powodu losowania to chyba przesadziłeś na spoty zawsze przyjeżdża ta sama ekipa i nie dla tego że można puchar wylosować .....
aaaa i jeszcze jedno "szczytny cel"- owszem, ale pomagać bo się chce a nie dlatego , że można się tym pochwalić na fb.....
misjonarz. - 23-05-2012, 21:47
Arek
po 1 nie jest za późno - my zaczniemy inni mam nadzieję to przejmą i będą kontynuować
po 2 rozmawiałem o tym z Hubertem i pomysł mu się spodobał, i gdzie jest napisane że ja jakiekolwiek pomysły muszę uzgadniać z moderatorem????????? po rozmowie z Hubertem rzuciłem pomysł na forum
po 3 ja tego pucharu nie muszę mieć u siebie, jeżeli ktoś chce proszę bardzo pofatygować się do mnie i go odebrać
po 4 nigdy za dużo tego typu akcji żeby pomóc
po 5 takie jazdy robią ci co najwięcej krzyczą na dobry pomysł, który myślałem szczerze że się przyjmie (ale zostałem zaszczuty )
Magdziu (z zagranicy )
nasz region jak piszesz tworzą ludzie i dla tego chciałem żeby każdy miał możliwość potrzymać przez jakoś okres puchar. I ja nie wiem gdzie tu co niektórzy widzą problem,
a że przy okazji można pomóc to tylko lepiej prawda ?
Kuba ja tez bym wolał legnuma
Blondi - 24-05-2012, 09:26
misjonarz., pomysł może i ciekawy ale uważam, że nie do rezlizacji. Prawda jest taka, że jak ktos chce wpłacić kase na dzieciaki to wpłaci ja i bez pucharu. Bo pomaga sie z dobroci serca a nie dla pucharu.
misjonarz. napisał/a: | Poza tym na puchar zapracowal caly region, a nie ta czy inna osoba. | i dlatego puchar zwyczajowo jest u moderatora danego regionu, który przywozi go na spoty a jak wszyscy wiemy tym razem nie dotarł do nowego moda a stary nie przywoził go na spoty i przez to większosć regionu nawet tego pucharu nie widziała.
[edit]swoje przemyslenia zachowaj dla siebie[/edit]
|
|
|