To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Autostradą na EURO

JCH - 23-05-2012, 11:40
Temat postu: Autostradą na EURO
Pojeździłem wczoraj trochę po autostradzie …… rowerem :)

Chodzi o nowy fragment A1 między Wieszową (Zabrze Północ) a Piekarami Śląskimi. Akurat układana była masa tzw. „ścieralna” w okolicy wiaduktu nad trasą DK-11 (Bytom-Poznań). Do zrobienia pozostały fragmenty odwodnień, osłon energochłonnych i malowanie oraz tzw. ogólny "look" :)

Wygląda na to, że zrobią tę „przejezdność” na EURO. Niestety nie będą gotowe niektóre węzły (zjazdy). Np. kompletnie „leży odłogiem” węzeł bytomski, normalnie dżungla. No ale coś za coś…… :?

Czyli będzie można przejechać autostradowo:
- od zachodu: Wrocław – Gliwice - Lotnisko Pyrzowice – Siewierz dalej pomęczyć się „Trasą Katowicką” przez Częstochowę do Łodzi i tam przebić się do A2 w kierunku Warszawy.

Coś mało tych kilometrów do Warszawy.... :roll:

- od południa, od granicy z Czechami można wskoczyć na A1 w miejscowości Świerklany (okolice Wodzisławia Śląskiego i Żor).

I jeszcze taka uwaga:
A1 - na odcinkach śląskich - bezpłatna
A4 - Wrocław - Gliwice (Kleszczów) - płatna od 01.06.2012 r. - 16,20 zł

yalook - 23-05-2012, 12:59

Warszawa doczekała się autostrady :-) :-) Całe 7km A2 do Pruszkowa jest już dostępne od północy :-) :-)
pamar - 23-05-2012, 13:15

JCH napisał/a:
do Łodzi i tam przebić się do A2 w kierunku Warszawy.

Moje szczere wyrazy dla odważnych :twisted:

Marcin-Krak - 23-05-2012, 15:03

yalook napisał/a:
Warszawa doczekała się autostrady :-) :-) Całe 7km A2 do Pruszkowa jest już dostępne od północy :-) :-)

Taaaaa i już media donoszą, że były ... piękne korki.

Swoją drogą - dziś w radio ktoś rzucił, że gdzieś tam stał ostatnio w 80 km korku. reakcja u mnie w pokoju - w Polsce by nie stał, nie ma tyle autostrad :twisted: :wink:

yalook - 23-05-2012, 15:29

Marcin-Krak napisał/a:
yalook napisał/a:

Taaaaa i już media donoszą, że były ... piękne korki.
To u nas taka świecka Tradycja :wink: - jak oddano do użytku most północny to też były korki na dojazdach od Modlińskiej. Kilka lat wcześnej jak oddano do użytku most siekierkowski to przejazd na drugi brzeg Wisły zajmował godzinę. Z węzłem Łopuszańska to samo - wyregulowali światła i korki przeniosły się gdzie indziej. Za dwa dni ładnie będzie można śmigać autostradą (całe 3 minuty :-) )
JCH - 23-05-2012, 18:53

W pierwszym poście wstawiłem foty...
pamar napisał/a:
JCH napisał/a:
do Łodzi i tam przebić się do A2 w kierunku Warszawy.
Moje szczere wyrazy dla odważnych :twisted:
Jest jakieś inne wyjście :?: DK-8 podobno też :butthead:
fergul11 - 23-05-2012, 19:02

http://www.youtube.com/wa...d&v=mBA4einBtZg
JCH - 01-06-2012, 20:58

No i nie zdążyłem..... :(
Chciałem w weekend przejechać się nówką sztuką autostradą do Pyrzowic...... rowerem :mrgreen: A tu masz - dzisiaj otworzyli :evil:

mjsystem - 02-06-2012, 14:14

A dziś koreczek na 40 minut do bramek na A4 w obie strony na węźle gliwickim :twisted: Brak mozliwości przejazdu dla jednostek ratowniczych. Mogą taranować barierki... :shock: :twisted:
cabaniarz - 02-06-2012, 16:42

mjsystem napisał/a:
A dziś koreczek na 40 minut do bramek na A4 w obie strony na węźle gliwickim

To chyba nie o to chodzi z tymi autostradami :?

fergul11 - 02-06-2012, 21:20

mjsystem napisał/a:
A dziś koreczek na 40 minut do bramek na A4 w obie strony na węźle gliwickim :twisted: Brak mozliwości przejazdu dla jednostek ratoniczych. Mogą taranować barierki...

...co ty tak nie po linii ?
na interii pisali że góra 15 min kolejka :mrgreen: w przełożeniu na km to max 3,5 chyba :mrgreen:

2 lata wstecz gdy urlopowałem w Polsce trasę z Łodzi do Gdańska pokonałem w 8godzin ,bez postojów planowanych (tylko w korkach) :!:
wtedy obiecałem sobie że następnym razem odwiedzę kraj gdy już będą autostrady ,żona pomyślała i stwierdziła że po euro to już muszą być na 100% :mrgreen: (naiwna kobieta) gotowe?
Dałem się namówić i w lipcu przetestuję te wyroby autostradopodobne ,jak zwykli nazywać to internauci ,do tego czasu mam nadzieję że ustabilizuje się sytuacja z bramkami ,albo trafi to wszystko szlag ! :evil:

cabaniarz - 03-06-2012, 09:39

coś a propos A4 -> link :rolleyes:
krzychu - 03-06-2012, 14:09

cabaniarz napisał/a:
coś a propos A4 -> link :rolleyes:

Eeeee no tutaj inne światło na sprawę:

http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

Cytat:
wyłamał ręcznie szlaban

Trochę to alogiczne zachowanie... Rozumiem staranować szlaban, ale wysiąść i wyłamać ręcznie????? :shock: :shock: :shock:

i9i - 03-06-2012, 14:24

krzychu napisał/a:
Trochę to alogiczne zachowanie... Rozumiem staranować szlaban, ale wysiąść i wyłamać ręcznie????? :shock: :shock: :shock:

A wojewoda wyraźnie nakazał taranować :mrgreen: Oj będzie kara za wandalizm :twisted:

krzychu - 03-06-2012, 18:57

http://sensacje.wp.tv/i,K...=5e90a#m1027067

Dziwny ten temat...