To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

t0m3k - 23-05-2012, 23:40
Temat postu: Czarna Sigma :))
Siema :) najwyższy czas napisaćcos o swojej miłości do Mitasubishi :) wszysrko siezaczęło w 2001 roku kiedy tata zaryzykował i Kupił Mitsubishi EXPO ( Space Wagon produkowany na rynek Amerykański ), wszyscy z Autka byli zadowolenia, aż Tomek zrobił prawo jazdy i otrzymał autko jako własne. Dużo było do zrobienia, głównie blacharka, ale nie ma rzeczy niemożliwych :)
tak wyglądałjak go kupiłem
[IMG=http://img684.images...0607.jpg][/IMG]

a tak wyglądał jak go sprzedawałem :)

Człowiek był nie zdecydowany... non stop chciał Galanta E39A, ale znajdz tu czlowieku takie cudo w PL, wypatrzylem Galanta E54A 2.0 V6, oglądnąłem jednego, załamałem sie jak go zobaczyłem. Myślęsobie... moze mnie tata nie wyrzuci z domu jak bede miał silnik 3 litrowy. bach... szukamy Sigmy :) znalazłem jedną :D ale 280 km w jedną strone :) tak więc dziekuje raz jeszcze trzem a nawet 4 użytkownikom za zainteresowanie :) gdyby nie oni, nie kupiłbym autka :) są to:
-meydey000
-Odius
-Bart1924
-Spox_2

teraz autko w postaci Sigmy 3.0 V6 12V z 1994 roku stoi u mnie pod domkiem :) czeka na naprawy, bo wiele rzeczy do zrobienia jest :D ale to za chwilke :) teraz fotki :)

Zapytacie co jest do zrobienia... zacząłem na razie polerke :) bo bardzo matowy jest lakier :) Widac roznice z tyłu na klapie :) ale polerka to najmniej ważna rzecz. Silnik cieknie w wielu miejscach, dlatego uszczelka po uszczelce i dojdziemy do ideału, Gaz jest ale zły gaz :D zmienie na sekwencje za max 2 miesiące, rdzy siępozbędęw trakcie wakacji i autko dostanie całkiem nowy lakier bezbarwny :) pozniej trzeba zadbać o wnętrze :) na razie wypiore fotele i tapicerke :) a nad innymi rzeczami typu: brak zaslepki, brak klapki, pęknięta dźwignia itd... takie rzeczy na sam koniec :) w międzyczasie jeszcze musze oczyscic całe podwozie i zrobic porządnie konserwacje :)

Dobra... to tyle... napisane chaotycznie ale każdy wie o co chodzi :)

Tomii - 24-05-2012, 08:28

t0m3k, super! :) muszę ją zobaczyć na żywo :) powodzenia i cierpliwości w pracach a będzie prawdziwa szyszunia ;)

ps. który to masz motor 177KM czy 205KM ?

t0m3k - 24-05-2012, 08:46

177 :D mnie w zupełności wystarcza :) przyjedz na spota to pooglądasz :D
arturj123 - 24-05-2012, 09:39

Szerokości, przyczepności, wytrwałości i powodzenia w naprawach. Można wiedzieć ile dałeś za ten egzemplarz? Przemawia do mnie :)
Marcin-Krak - 24-05-2012, 12:41

Gratuluję nabytku :)
Prawie na pewno - bo ileż Sigm jeździ w naszym kraju miałem okazję widzieć kiedyś w rejonie Skarżyska i to nie raz ;)

k@rol - 24-05-2012, 15:37

Gratulacje!! oj też bym chciał takie autko(oczywiście do pary z Galem :wink: ) niech się sprawuje i zadowolenia życzę :D
SPIDER-ek - 24-05-2012, 16:18

Gratulacje zakupu i szerokości oraz cierpliwości przy pracach.
Nie wiem czemu ale SIGMy też mi się podobają. Może to efekt dzieciństwa gdzie była bajka SIGMA i PI :) Gdybym miał gdzie trzymać te samochody to bym sobie też taki nabytek sprawił.

t0m3k - 24-05-2012, 17:55

Kupiłem dzisiaj klocki i tarcze do przodu :) potem musze sprawdzic tył i wyregulować ręczny bo jest kiepski :) w międzyczasie troszke ją nawoskuje, a w przyszłym tygodniu pranie tapicerki.
Wojciech Bogacz - 24-05-2012, 18:26

A ja z ciekawości zapytam - jak wygląda takie coś blacharsko ? Tak na poważnie to kto wie, czy ostatecznie nie kupię takiego auta no i insteresuje mnie jak się tam blacha trzyma ? Czy jak autko na przykład za swojej kariery nie było garażowane to czy bardzo mu to zaszkodzi ?
t0m3k - 24-05-2012, 22:05

moj jest w niezłym stanie, do zrobienia drzwi pasażerta na dole, troche rdzy nad szybą i w sumie z tych duzych ilosci rdzy to tyle... :) moj egzemplarz przez ostatnie 3 lata stał pod blokiem i nikt o niego nie dbał... tylko lał do niego i jeździł więc zadnych zabezpieczen przed rdzą nie miał... podłoga zdrowa u mnie :D progi praktycznie tez :)

A tak swoją drogą, to kupiłem dzisiaj wosk koloryzujący i 3,5 godziny machałem szmatką... ale efekt taki ze aż nie wiem jak go opisac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I mam do Was takie malutkie pytanko... co zrobićz końcówką wydechu żeby jakoś ładniej wyglądała ? bo jest troche przyniszczona :(

Wojciech Bogacz - 24-05-2012, 22:18

Ja bym tam po prostu kupił jakąś nakładkę - coś "chromowanego" - ale również ma być skromne i nie rzucające się w oczy - ma być kulturalnie i estetycznie - powiedziałbym nawet dostojnie heh.
t0m3k - 24-05-2012, 22:23

na to juz nakładna nie wejdzie :) a kij... niech jest taki na razie :) takimi pierdołami sie bede martwił jak polakieruje autko :)

Musze skoczyć na szrot dopasować sobie jakąś antene bo nie mam :( i jeszcze nie mam emblematu '3.0 V6'

Wojciech Bogacz - 24-05-2012, 22:42

t0m3k napisał/a:
i jeszcze nie mam emblematu '3.0 V6'

W sumie czy ja wiem... ja bym tam akurat w razie braku zostawił to w spokoju - nikt się raczej nie spodziewa, że to autko może zasuwać, więc może lepiej pozostawić innych w nieświadomości ? Zaskoczyć ich od czasu do czasu hehe.

t0m3k - 24-05-2012, 23:01

ale mam delikatny ślad po emblemacie :D dlatego chce sobie go przykleic :D jak gdzieś dorwę :D
wojtas - 24-05-2012, 23:51

Fajnie, kolejny forumowicz zdecydował się na opisanie swojej Sigmy. Życzę wytrwałości w dokonywaniu napraw i bezawaryjności na drogach. Kto wie może kiedyś spotkamy się na spocie Sigm.