To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - O2 wytłumienie

rezon - 25-05-2012, 14:09
Temat postu: O2 wytłumienie
Dzisiaj miałem okazję jeździć Outkiem 2.0DiD MY2007 koła 16" wersja Intense. Sam mam Intense+ na 18" i MY2008. Jakoś było wyraźnie ciszej w tym starszym. Co prawda szum opon był nawet większy, ale silnik było słychać mniej. Najpierw myślałem, że może to kwestia tuningu, albo jeszcze czegoś innego. Ale postanowiłem sprawdzić jaki styropian wkładali do Outka wcześniej - i tu Ta Dammm. Rok wcześniej nie było styropianu :shock: tylko maty jakieś takie gąbczaste, które najwidoczniej lepiej tłumią dźwięki niż sławetny i tandetny styropianik. Czyli księgowi "poprawili" Outka pod koniec produkcji w Japonii. Może w Outku III w ramach podnoszenia komfortu oprócz dwustrefowej klimy, regulowanej 2D kierownicy ponownie odkryją inne materiały tłumiące niż styropian.
lexus - 25-05-2012, 14:42

A jak ja mówilem że dla mnie jest cicho to się smieli a tu masz babo placek outek jak wino czym starszy tym lepszy :mrgreen:
rezon - 25-05-2012, 15:47

lexus napisał/a:
jak ja mówilem że dla mnie jest cicho to się smieli
bo nie pisałeś, że masz Outka bezstyropianowego ;) . I jeszcze jedno - nie pisałem, że jest w nim cicho, tylko ciszej niż w moim i to przy prędkościach <90km/h, bo więcej nie jechałem
13zbyszek13 - 09-06-2012, 12:03

Mój jest 2009 i również nie narzekam na głośność.
sylb - 09-06-2012, 14:28

Co do głośności, to zależy ona od prędkości samochodu (max 90km/h no przy 110 jeszcze jest akceptowalna, ale szybciej to już jest bardzo uciążliwe) i obrotów silnika, no i pozostaje jeszcze kwestia przyzwyczajenia. Jako że miałem przez tydzień samochód w serwisie to jeździłem Toyota Avensis (diesel 115KM), najciekawsze jest to że przesiadając się do niej nie odczułem specjalnej różnicy ale przesiadka po tygodniu do O2 to już była istna katastrofa. Miałem kłopoty z ruszeniem, na kolejnych skrzyżowania zaduszałem silnik no i ten potworny huk w środku. Po kilku dniach wszystko wróciło do normy, czyli się przyzwyczaiłem.