To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Firma tuningowa/mechanik

karolgt - 28-05-2012, 13:24
Temat postu: Firma tuningowa/mechanik
witam

poszukuje firmy tuningowej coś jak ProjectXS który niestety jest zawalony pracą i dostać się do nich jest prawie niemożliwe.

Potrzebuje firmę która nieszczelność w układzie dolotowym będzie sprawdzać nie "popatrzy i ewentualnie zaświeci latarką" tylko wprowadzi jakieś ciśnienie do układu i będą sprawdzać gdzie jest nieszczelność.

zna ktoś takich?
wstępnie zapisałem się do Goduli na przyszły tydzień, chociaż mam wątpliwości co do tego miejsca.

mystek - 28-05-2012, 14:57

Hmm, kojarzy mi się jeszcze Comp Sport (dużo mocnych diesli stamtąd wyjeżdża), Mickey Garage ("świeżak" na rynku, ale już ma sporo dobrych opinii - słyszałem w 4 oczy niektóre - do tego ma ciekawy demo car w postaci Calibry C20LET >500KM).

To mi na razie do głowy przychodzi, ale Ja_goodowi rzucę linka do Twojego wątku, on coś powinien jeszcze kojarzyć z Krakowa lub okolic :)

karolgt - 28-05-2012, 15:19

dzwoniłem do ComSport i oni tylko grupa VAG ;/

natomiast znalazłem firmę TTC na Rybitwach. Przez telefon facet wydawał się sensowny i wiedział raczej o co chodzi. Na stronie też mają trochę informacji o sobie. Umówiłem się na przyszły poniedziałek, zobacze co wymyślą.

mystek - 28-05-2012, 17:38

O tej firmie też coś tam słyszałem :) .

Przypomniało mi się jeszcze GCS, ale tutaj chyba tylko chip-tuning (właścicielem jest Grzegorz, jeden z Mitsumaniaków, więc można ewentualnie zadzwonić i zapytać czy zajmuje się takimi problemami. Wiem, że jako jeden z niewielu robi programy Fordom i sam byłem świadkiem, jak przyjechał do niego gość Fordem S-Max z... Rosji, lol :D ).

Detech też chip tuning, ale jego raczej nie polecam, koleś słabo ogarnięty w temacie, boi się nawet hamować głośne auta, bo sąsiedzi się skarżą :lol:

karolgt - 28-05-2012, 19:23

do GCS jadę potem na tuning LPG :P
ok, za tydzień sprawdzę co tam w TTC powiedzą :)

mis_smis - 31-05-2012, 13:31

Ja byłem u Goduli robili mi tuning silnika i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony mogę polecić
karolgt - 31-05-2012, 17:57

mis_smis napisał/a:
Ja byłem u Goduli robili mi tuning silnika i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony mogę polecić

a tą Panią z "recepcji" miałeś okazję poznać osobiście? :D
ja ostatnio jak się umawiałem (już odwołałem tą wizytę bo jadę do TTC) to trwało to prawie 8 minut :D

mis_smis - 31-05-2012, 21:06

Ta pani z recepcji to zona pana Goduli i powiem ci że zyskuje po poznaniu. Ja nie oceniam ludzi tylko ich podejście do samochodów w końcu to nie ja pojechałem do regulacji tylko silnik do tuningu :P . Ja panu z TTC podziękowałem kiedy po raz trzeci podczas jednej rozmowy tłumaczył mi, że pisanie programu pod dany silnik .... to po co jak ona takiego dobrego czipa wie pan podpinamy i śmigamy. Goduli z Grandisem zeszło 6 godzin..... i to nie dla tego że się nie zna. Samochód hamowany nie jeden raz tylko od tj czynności zaczyna do tego sprawdzony stan techniczny sam. bez tego nie zaczyna pracy napisany program testy pomiary przejażdżka fachowo wytłumaczone co jak i dla czego sprawdzone dymienie i na końcu wykres. Ale tobie nie odradzam TTC może ciebie oni pozytywnie zaskoczą :lol: