To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] osłona termiczna wydechu

berger21 - 30-05-2012, 17:54
Temat postu: [EA3A/W 2.4] osłona termiczna wydechu
witam urwała mi sie osłona termiczna wydechu koncowego najprawdopodobniej z powodu korozji. mam pytanie czy ktos wie gdzie mozna takową kupic lub ew jakis zamiennik pasujacy od innego auta.
waldi-1 - 30-05-2012, 22:16

kolego, ta osłona niekoroduje, jest aluminiowa, wiec wejdz pod autko i zamontuj ja tam gdzie powinna byc :P
Hugo - 30-05-2012, 22:36

waldi-1 napisał/a:
kolego, ta osłona niekoroduje, jest aluminiowa
berger21 napisał/a:
urwała mi sie osłona termiczna wydechu koncowego
Napewno się mylisz.
berger21 - 30-05-2012, 22:56

waldi-1 napisał/a:
kolego, ta osłona niekoroduje, jest aluminiowa, wiec wejdz pod autko i zamontuj ja tam gdzie powinna byc :P

ze aluminiowa to wiem ale aluminium tez koroduje sprawdzalem pod autem i jest z niej shit wiec dalej jak w temacie

waldi-1 - 31-05-2012, 18:58

jeszcze niewidziałem zardzewiałego alu, jezeli juz to on sie utlenia, a zamiast tej aluminiowej osłony mozesz zastosować taki ekran ,ktory stosuje sie za grzejniki centralnego ogrzewania, zeby odbijały cioepło
robertdg - 31-05-2012, 19:48

waldi-1 napisał/a:
jeszcze niewidziałem zardzewiałego alu, jezeli juz to on sie utlenia
To się właśnie nazywa korozja
waldi-1 napisał/a:
a zamiast tej aluminiowej osłony mozesz zastosować taki ekran ,ktory stosuje sie za grzejniki centralnego ogrzewania, zeby odbijały cioepło
Tam nie ma aluminiowej osłony tylko stalowa
PIOTR_FOTO - 20-05-2013, 21:52

Ja dopasowałem taką osłonę od seata Alhambry-koszt 170 zł.
adm78 - 15-09-2014, 14:16

Witam

Niedawno rozpadła mi się na części osłona termiczna ostatniego tłumika, tego z końcówką wydechu. Szukam pomysłu na naprawę, czy ma ktoś uzywkę w jako takim dobrym stanie lub jakiś pomysł co tam przykręcić aby spełniło swoją funkcje? może pasuje po przeróbce od innego auta? przerabiał ktos juz temat? Dodam ze mam gala 2.5 w sedanie jeżeli ma to jakieś znaczenie dla doboru tej osłony.