To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Nowy moderator zachodniopomorskie.

JacekeR - 30-05-2012, 20:39
Temat postu: Nowy moderator zachodniopomorskie.
W związku z nikłym zainteresowaniem naszym regionem ze strony naszych moderatorów, mam propozycję co do wyboru nowego lub nowych moderatorów naszego regionu.Być może jest to spowodowane pracą lub innymi sprawami życia codziennego. Oddajmy ster w ręce ludzi , którzy jeszcze chcą coś zrobić i chcą działać na korzyść Mitsumaniaków i naszego regionu. Wszelkie kandydatury będą mile widziane wraz z podjęciem udziału w ankiecie. Pozdrawiam J.
volve - 30-05-2012, 23:05

No dobrze, jak już Jacek założył temat, to coś napiszę ;)

Od już dość długiego czasu widać dość duży zastój w naszym regionie. Na spoty w Szczecinie przyjeżdża od 4 do 5 osób, nikt nowy się nie pojawia itp. Nie chce tutaj zwalać winy na moderatorów, jak ludzie nie będą chcieli przyjeżdżać to siłą ich nie zagonisz.
Jednak od pewnego czasu pojawiła się u nas grupa osób(z całego regionu), która chce się spotykać, czy to na grillu nad Miedwiem, czy też w Pogorzelicy u Banderasa. Nie jest to oczywiście zamknięta grupa, chcielibyśmy, żeby jak najwięcej osób przyjeżdżało ;)

Ktoś zapewne zapyta: chcecie się spotykać, to się spotykajcie, po co Wam nowy moderator. I to jest dobre pytanie. Otóż faktycznie, jakbyśmy chcieli spotykać się tylko we własnym gronie, to nie ma problemu, w większości mamy swoje nr telefonów i bez problemu się dogadujemy. Jednak chcielibyśmy, aby coraz więcej osób przyjeżdżało, chcielibyśmy troszkę "rozreklamować" nasze spoty itp. Oczywiście pierwsze kroki już są robione, choćby baner - co prawda jego zrobienie się przedłużyło, ale już jest gotowy. Kolejne pomysły też muszą być omawiane z "górą" i tutaj najlepiej jakby to robił moderator. Czasem też potrzeba wysłać "spam" na pocztę itp.

Dobra, może napiszę jak ja to wszystko widzę - mam tylko nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe:

- Rafał_Szczecin - ja osobiście pozostawiłbym Rafała jako moderatora regionu. Co prawda na spotkaniach u Banderasa czy nad Miedwiem(tutaj temat właściwy był dość późno założony) nie pokazał się, jednak od już paru lat coś próbuje robić. Co jakiś czas widzimy się w Szczecinie w skromnym gronie.
- Maciek - Maćku przepraszam z góry za to co napiszę. Jednak tak prawdę mówiąc, to gdyby nie sprawy służbowe to ciężko byłoby mi Ciebie rozpoznać, a od dłuższego czasu jestem prawie na wszystkich spotach. Sam wiesz, że nie masz zbyt dużo czasu i przez to ciężko jest Ci się zebrać do nas na jakikolwiek spot. Chciałbym Ciebie widzieć choć raz na miesiąc na spocie, poza pracą, ale od już dłuższego okresu nie masz za bardzo czasu :(

A z kandydatur dla mnie osobiście najlepszą osobą byłaby: Yoshiko. A to dlatego że:

- Jest bardzo aktywną forumowiczką ;)
- Syn już odchowany, już prawie dorosły - więc jakoś specjalnie też nie musi się opiekować :D
- Jest już dość długo z nami na forum, myślę że część "góry" na pewno ją kojarzy :mrgreen: :mrgreen:
- No i najważniejsze - jest na zlotach, zarówno tych ogólnopolskich jak i na tych większych reigonalnych.

Oczywiście to nie są wszystkie zalety Yoshi, ale już i tak jest to długa wiadomość, więc nie ma co robić listy na 10 stron :mrgreen: Naturalnie nie jest to jedyna możliwa kandydatura którą popieram.

szuwar - 31-05-2012, 07:26

Nie oceniając obecnych, bo ich jak to zazwyczaj bywa oceni historia ... proponuję doczekać decyzji i zgody na ewentualną zmianę/mobilizację/wymianę moda. Idealnie by było aby każdy z regiony dostał z grupówki maila o tym temacie i zadecydował, aby wyniki były obiektywne i przeprowadzone wśród jak największej liczby forumowiczów.

Co do wyboru ewentualnie nowej osoby, bo nie chciałbym przesądzać wyników, to Yoshiko moim zdaniem wniesie świeży powiew (aczkolwiek na spocie w Szczecinie jej nigdy nie widziałem - haha) i również jestem za :) . Co do innych kandydatur to ochotnicy powinni się sami zadeklarować, decydując się na poświęcenie swojego czasu oraz obiecując zaangażowanie.

ben_y - 31-05-2012, 09:08
Temat postu: Witam
Witam wszystkich.
Jestem tutaj od niedawna. Nie mam duzo wolnego czasu, wiec nie jestem czestym gosciem forum, zagladam jesli mam jakies 'problemy' z autkiem ;)
Ciezko wiec jest mi wypowiadac sie na temat moderatorow- kilka razy dostalem jednak rady/info od kolegi Rafala.

Pozdrawiam wszystkich

szuwar - 31-05-2012, 09:51

ben_y, bo nikt nie napisał, że to złe chłopaki, osobiście znam tylko Rafała, widzieliśmy się na spotach, kilka razy korzystałem z jego pomocy również telefonicznie :)

A po drugie nikt nie mówi, że trzeba zmieniać moderatorów, może wystarczy mobilizacja :) dodanie nowego, rozwiązań jest wiele i liczę, że wypracujemy wspólnie najlepsze.

Maciek - 31-05-2012, 17:50

volve napisał/a:
Maciek - Maćku przepraszam z góry za to co napiszę. Jednak tak prawdę mówiąc, to gdyby nie sprawy służbowe to ciężko byłoby mi Ciebie rozpoznać, a od dłuższego czasu jestem prawie na wszystkich spotach. Sam wiesz, że nie masz zbyt dużo czasu i przez to ciężko jest Ci się zebrać do nas na jakikolwiek spot. Chciałbym Ciebie widzieć choć raz na miesiąc na spocie, poza pracą, ale od już dłuższego okresu nie masz za bardzo czasu

Żadnej obrazy do nikogo nie będę żywił.

volve - 31-05-2012, 18:12

Maciek napisał/a:
Żadnej obrazy do nikogo nie będę żywił.

Uff... :D Ale mógłbyś jednak wpaść na jakiegoś spota, bo oglądanie samotnego Zbira na parkingu to nie to samo ;)

Dobra, już nie offtop'uje ;)

Maciek - 01-06-2012, 16:08

volve napisał/a:
Dobra, już nie offtop'uje

No :axe: jeszcze mogę pogrozić palcem :-)

JacekeR - 01-06-2012, 21:41

Moja propozycja jest nastepująca:
Zostawmy Maćka a za Rafała dajmy Yoshiko i niech mają pełne uprawnienia Moderatorów.

Rafal_Szczecin - 01-06-2012, 22:09

moze niech wypowie sie glowna zainteresowana tzn Yoshiko , czy pasuje jej rola moderatora
Yoshiko - 01-06-2012, 22:27

JacekeR napisał/a:
Moja propozycja jest nastepująca:
Zostawmy Maćka a za Rafała dajmy Yoshiko i niech mają pełne uprawnienia Moderatorów.

Cytat:
moze niech wypowie sie glowna zainteresowana tzn Yoshiko , czy pasuje jej rola moderatora

Chłopaki dajcie spokój, najpierw to demokratycznie podejmijmy decyzję (bez pośpiechu, dobrze się zastanawiając), czy naprawdę zmiana moderatora/rów ? w naszym regionie jest potrzebna.
Ankieta jeszcze się nie skończyła :( głosowało zaledwie 19 osób i wynik końcowy na razie jest zagadką.

Olek - 01-06-2012, 22:33

Prawda jest taka, że powiew świeżości bardzo by się przydał. A co do ilości głosów, to mam nadzieję, że wynik się podniesie
szuwar - 02-06-2012, 09:22

JacekeR napisał/a:

jakYoshiko, napisała nie podejmujmy decyzji pochopnie, załatwmy jedną sprawę a dalsze decyzje podejmujmy poprzez rozważenie i dyskusję.

Jak dla mnie stwierdzenie zostawmy Maćka wyrzućmy Rafała jest bardzo krzywdzące.
Jezeli chodzi tylko o świeżą krew, należy dodać 3 osobę np Yoshiko :)

Olek - 02-06-2012, 10:44

szuwar, jak Ty zrobiłeś sobie cytat z wypowiedzi Jacka jako, rzekomo, moją wypowiedź, to ja nie mam pojęcia. Jeśli już coś cytujesz, to rób to z głową, bo Ty sam krzywdzisz swoimi wypowiedziami innych.
Jeśli chodzi o moje zdanie, to dodanie trzeciego moderatora, do dwóch, którzy najwyraźniej się ze sobą nie dogadują, nic nie da, a wręcz wprowadzi jeszcze więcej problemów.

A jeśli już chodzi o nowych moderatorów, to moim zdaniem, nie powinni być z jednego miasta bądź okolicy. Przydałoby się żeby był ktoś z okolic Szczecina np. i do tego ktoś z drugiego krańca województwa, czyli np. z Koszalina :P

Odnośnie konkretnych osób na moderatora, to musi być to ktoś dobrze zorganizowany, kto nie będzie miał głęboko w poważaniu spraw regionalnych i będzie miał czas na bycie moderatorem, w końcu nie sprowadza się to tylko do zielonego loginu i większych możliwości niż ma zwykły forumowicz. Nie chodzi tu o przebywanie 24h na forum, tylko chęć zajęcia się sprawami regionalnymi i działanie na jego rzecz.
I jeszcze jedna ważna kwestia, kandydaci na moderatorów muszą się dogadywać i potrafić ze sobą współpracować. Bez tego możemy mieć nawet 20 moderatorów, a i tak nic z tego nie wyjdzie :evil:

To tyle ode mnie

Rafal_Szczecin - 02-06-2012, 10:54

olekolek21 napisał/a:
dodanie trzeciego moderatora, do dwóch, którzy najwyraźniej się ze sobą nie dogadują

widze ze wszyscy wiedza wszystko ...

jakby kogos interesowalo, to znamy sie z Mackiem zanim powstaly mitsumaniaki, Anita ( zona Macka ) dla nie znajacych tematu kupila mojego Colta , wiec jezeli ktos mowi, ze sie nie dogadujemy po prostu bredzi ... :evil: