Carisma - Techniczne - immobilizer w kluczyku
Anonymous - 17-12-2006, 15:14 Temat postu: immobilizer w kluczyku Czy jest jakis sposób, aby to sprawdzic? Dzis w czasie robienia zakupów przypadkiem natknałem sie na punk dorabiania kluczy do samochodu. Mam jeden kluczyk, a przydałby sie jeszcze jeden na wszelki wypadek.... Facet powiedzial ze koszt od 20 do 140 zł. w zależności czy z immobilizerem czy bez .... Dałem na chwile kluczyk, a On do czegos przytknął i stwierdził, ze w moim luczyku jest immo..... Ale wiecie jak jest koles moze powiedziec, ze jest a prawde mówiac moze go nie być i zamiast zapłacić 20 czy 30 zł zapłace 140.
Mój kluczyk wyglada normalnie. Nie ma diody a ni nic takiego....
Potek - 17-12-2006, 15:28
Chyba we wszystkich Cari był immobilizer. Więc jest raczej bardziej niż prawdopodobne że i w Twojej jest.
Na kluczyku nie ma żadnych diod i wygląda on zawsze całkiem normalnie... Nie jestem tylko pewien czy kodować immo nie będziesz musiał w ASO.
Było już sporo o tym pisane np. w dziale o Colcie o ile pamiętam, ale w innych również. Użyj funkcji szukaj na górze a dowiesz się wszystkiego
Matejko - 17-12-2006, 22:51
nie ma problemu z dorobieniem kluczyka do cari z immobiliserem w punkcie gdzie dorabiaja klucze no i kosztuje to wlasnie okolo 150zl, jak dorabialem u siebie to pan powiedzial ze jak trojkatny kluczyk to na pewno jest immo - no i wsadzil go do jakiegos urzadzenia i pokazal sie kod immobilisera
Adaho_krak - 17-12-2006, 23:45
Ja pracuje w punkcie dorabiania kluczy i powiem tak że w większości samochodów osobowych po 95 roku jest IMO do przekodowywania IMo jest taka mała maszynka która zczytuje kod i wpisuje go na nowy kluczyk jeśli chcesz być pewny czy masz IMO dorób klucz zwykły zapłać 20 i spróbuj odpalić Cari jak odpali i nie zgaśnie w ciągu 30 sek. to znaczy że nie masz IMO:) a jak zgaśnie bedziesz miał kluczyk na wypadek zatrzaśnięcia drugiego w środku
|
|
|