To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Mały problem elektryczny.

Vikthor - 05-06-2012, 08:39
Temat postu: Mały problem elektryczny.
Witam, ostatnio mam mały problem z podświetleniem deski rozdzielczej. Ciągle przepala mi bezpiecznik odpowiedzialny za podswietlenie deski oraz za brzęczyk od pozostawionych zapalonych świateł. Wiem że problemu elektrycznego przez internet nie rozwiąże, ale z chęcią posłuchałbym rad od jakiego miejsca mógłbym zacząć szukać rozwiązania, oraz w jaki sposób diagnozować. Cari to GDI 2001r. Na postoju, po włożeniu nowego bezpiecznika wszystko działa jak należy, dopiero podczas jazdy, po przejechaniu około 500 metrów przepala bezpiecznik. Wszystkie żarówki w podswietleniu palą sie normalnie podczas postoju (oczywiście na nowym bezpieczniku), krancowki w drzwiach poczyszczone i posprawdzane.
Prosilbym o jakiekolwieg sugestie, aha nie mogę zlokalizować brzeczyka od świateł, gdzie on dokładnie sie znajduje?

plecho1 - 05-06-2012, 09:27

A czy montowałeś może ostatnio radio?
Vikthor - 05-06-2012, 11:39

Nie radio nie było ruszane, mam oryginalne. A gdzie dokładnie znajduje sie ten brzęczyk?

[ Dodano: 07-06-2012, 20:40 ]
Czy ktoś mógłby powiedzieć w którym miejscu dobrać się do brzęczyka od pozostawienia świateł zapalonych? szukałem na forum ale nie znalazłem.

ahalek23 - 09-06-2012, 14:58

skrzynka bezpieczników czarna strona kierowcy wewnątrz pojazdu z tyłu jest coś co wygląda jak brązowy prostokąt wymiary około 6/4 to tzw buzzer ECU