[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] nie odpala..zagadka
sekiwc - 07-06-2012, 07:30 Temat postu: [E54A 2.0 V6] nie odpala..zagadka tak jak w temacie napisalem, ostatnio zrobilem mala wycieczke okolo 150km, przyjezdzam do domu wieczorem, na drugi dzien chce jechac a tu klops nie odpala jedynie na pych , jak przekrecam kluczyk jest taki dzwiek typu "bzzzzzz" jakby jakas pompka chodzila od czegos cos tego typu, wzialem kolega kreci kluczykiem i dzwiek jakby wydobywal sie spod samochodu tzn bardziej z tylu sam juz nie wiem. Myslalem ze jakby rozrusznik ale to przy kreceniu by bylo slychac takie piłowanie , mam racje? ladowanie sprawdzalem mam wrecz idealne.14.02. Moze akumulator jest za slaby i nie ma odpowiedniej mocy? a wlasnie moze ktos wie jak reaguje samochod jak ma slaby akumulator? moze ktos spotkal sie z taka sytuacja, prosze o jakies podpowiedzi gdzie szukac
robertdg - 07-06-2012, 08:40
Jak za słaby akumulator, to przygasają kontrolki na desce rozdzielczej i potrafią wariowac przekaźniki, na twoim miejscu bym sprawdzil mase pomiedzy karoserią a silnikiem oraz kable zasilające rozrusznik
szpala85 - 07-06-2012, 09:06
to bzyczenie to nie pod maską ale pod konsolą środkową (przekaźniki)
a nie możesz odpalić bo kabelek od rozrusznika ci zaśniedział , taki cienki przewód podłączony do rozrusznika od razu za chłodnicą po środku na dole ... poruszaj nim i powinno pomóc
bynajmniej u mnie tak było
[ Dodano: 07-06-2012, 09:11 ]
dokładnie to obok mocowania silnika po prawej stronie tak jak zaznaczyłem na czerwono
sekiwc - 07-06-2012, 15:20
Cytat: | to bzyczenie to nie pod maską ale pod konsolą środkową (przekaźniki) |
o wlasnie dobrze napisane, nie wiedzialem jak to fachowo nazwac, zaraz to obczaje i dam znac, bo o to chodzi ze nawet na kable go nie moge odpalic
[ Dodano: 07-06-2012, 17:09 ]
dziwna sprawa, bo dzis teraz niedawno wsiadam przekrecam kluczyk jest takie bzzzz ale po chwili sam zalapal, edit=dziwne to wszystko ale zagladam tam do tych kabelkow, od czego jest ten obok kabelek ? bo jest owiniety tasma izolacyjna..
szpala85 - 07-06-2012, 20:00
sekiwc napisał/a: | od czego jest ten obok kabelek ? bo jest owiniety tasma izolacyjna.. |
to jest czujnik od oleju czerwony albo żółty juz nie pamiętam który (czerwony / żółty chodzi o kolorki na wskaźnikach na zegarach )
Frost - 08-06-2012, 07:30
bzyczenie to jest pompa paliwa
wymien akumulator bo pewnie cela sie oberwala albo pozycz od kogos na 2min i podmien dla pewnosci
Jak akumulator zdech to dzwieki to albo trrrrrrrrr albo silnik wydaje dzwiek jakby zdychal, jakby bylo cos z rozrusznikiem nie tak to by bylo slychac tylko pstryk pstryk oczywiscie moge sie mylic ale zadko hehe
waldi-1 - 14-07-2012, 19:39
jak spadnie ci kabelek sterujący rozrusznikiem, to nic niebedzie słychać, nawet kontrolki nie przygasną
|
|
|