To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Potrzebna pomoc - czujnik położenia wałka rozrządu

tom580 - 09-06-2012, 00:56
Temat postu: Potrzebna pomoc - czujnik położenia wałka rozrządu
Witam, obecnie mam problem z moją perełką gdyż znikneła mi iskra na 2 i 3 cylindrze, po zbadaniu sprawy zauważyłem iż rozpadł mi się czujnik położenia wałka rozrządu który jak się okazało po wymontowaniu był już kiedyś sklejany :cry: więc jestem skłonny stwierdzić iż to on jest głównym stwórcą tego problemu, ale niestety następnym problemem jest jego dostępność, pozwiedzałem trochę szrotów i sklepów w okolicy ale niestety nic nie znalazłem więc tu już muszę poprosić was o pomoc w tej kwestii a mianowicie czujniczek wygląda następująco:

http://translate.googleus..._Wb7bHX3NLQbAUA

i nigdzie nie mogę go dostać ale znalazłem czujnik położenia wału

http://moto.allegro.pl/cz...2372648707.html

na pierwsze wrażenie to oprócz kostek i długością przewodów to to samo ale nie wiem co w środku i teraz moje pytanie czy one się różnią od siebie i czy można je zamienić miejscami oczywiście po zamianie kostek podłączeniowych bo chyba tylko to mi zostaje? No chyba że miał by ktoś namiary na osobę u której czujnik położenia wałka rozrządu jest zbędny i chciała by się go pozbyć to był bym bardzo wdzięczny :mrgreen:

Adaho_krak - 09-06-2012, 11:41

tom580, czujnik z aukcji którą linkujesz jest od znawcy tematu i moderatora działu eclipse na naszym forum Kiepucziego więc na pewno pasuje. Zadzwoń do niego i powołaj się na forum to i może rabat dostaniesz, jeśli nie rabat to na pewno dobrą poradę :)
tom580 - 09-06-2012, 14:05

niestety jednak to nie to samo, potrzebuję czujnik położenia wałka rozrządu i jedyne co mi zostaje rozsądnego to USA
Karwoś - 09-06-2012, 22:35

www.rockauto.com
Juniooor - 17-06-2012, 10:23

Post do usunięcia ;) Nie zauważyłem ze to 95 rok i nie potrzebnie sięodezwałem ;) Przepraszam :P