Forum ogólne - Nasze Mitsu na Euro 2012
sveno - 09-06-2012, 10:11 Temat postu: Nasze Mitsu na Euro 2012
promatti - 10-06-2012, 09:16
Flagi jeszcze ładnie wyglądają fotka świeżo po założeniu mi przy 100 km szwy puściły
Jackall - 10-06-2012, 11:33
Ja jestem przeciw takiemu "upiększaniu" samochodów
A na marginesie to poza godłem na fladze nie mogą się znajdować żadne napisy czy inne loga sponsorskie.
krzychu - 10-06-2012, 11:44
Jackall napisał/a: |
A na marginesie to poza godłem na fladze nie mogą się znajdować żadne napisy czy inne loga sponsorskie. |
Tak na marginesie, przewidziany jest jedyny poprawny sposób montowania flagi na samochodzie. Tutaj więcej:
http://www.pl.info.pl/IHW...&ktg=32&idt=125
Jackall - 10-06-2012, 12:07
krzychu napisał/a: | przewidziany jest jedyny poprawny sposób montowania flagi na samochodzie | To już inna sprawa
sveno - 10-06-2012, 12:15
ale to nie jest flaga z browaru! Nie na tam żadnego napisu, tylko godło.
Jackall - 10-06-2012, 12:45
sveno napisał/a: | Nie na tam żadnego napisu, tylko godło. | To dobrze, ale sam przyznasz, że wiele się widzi flag na samochodach na których są napisy czy loga
i9i - 10-06-2012, 12:51
krzychu napisał/a: | Tak na marginesie, przewidziany jest jedyny poprawny sposób montowania flagi na samochodzie. |
I chyba żaden pseudo "patriota" nie ma jej przyczepionej do auta prawidłowo. A skoro o patriotyzmie mowa (bo tak sobie tłumaczy większość oflagowanych) to ja się przypomnę 11 listopada oraz 1 marca (Dzień Żołnierzy Wyklętych) z przypomnieniem o fladze i patriotyzmie.
A wracając do tematu to ja nie idę owczym pędem i nie "pozeruje" chorągiewkami, ale jak ktoś ma gustownie wywieszony za szybką albo mu powiewa szalik reprezentacji bądź koszulka kibica to jestem jak najbardziej za i podpisuję się obiema rencoma , lecz przyklejanie chorągiewek "Made In China" i udawanie patrioty jest dla mnie żenujące i niesmaczne.
Jackall - 10-06-2012, 13:09
i9i napisał/a: | przyklejanie chorągiewek "Made In China" i udawanie patrioty jest dla mnie żenujące i niesmaczne. | Dodatkowo potrafi być niebezpieczne, kilka dni temu wracając z pracy obwodnicą widziałem jak taka chorągiewka urwała się i poleciała w inne auta. Jak już ktoś zakłada takie coś na auto to powinien pamiętać, że przy większej prędkości może się urwać.
krzychu - 10-06-2012, 14:39
sveno napisał/a: | Nie na tam żadnego napisu, tylko godło. |
Spoko, nie bierz tego do siebie. Ale np. w Żywcu na osiedlu przez całą noc stoi Outlander z polską flagą. I teraz tak według protokołu flagi:
1. Brudna
2. W nocy bez oświetlenia
3. W deszczu (lało długi czas)
5. Na fladze był napis "POLSKA"
Więc z 6 punktów złamano 4, 2 pozostałe są dyskusyjne (kwestia dotykania brudnego samochodu i ciekawe czy zostanie spalona już nie mówiąc, że publicznie) a dodatkowo była błędnie zawieszona... Patriota?
Już wolę ten szalik wywieszony w szybie czy chodzenie w koszulkach. Nawet tych pokrowców na lusterka bym się nie czepiał bo dla mnie to nie jest flaga, a jedynie barwy narodowe.
elektryk - 10-06-2012, 16:47
Jackall napisał/a: | Ja jestem przeciw takiemu "upiększaniu" samochodów | Ja też jestem przeciwny, to poprostu żenada.
Jackall napisał/a: | A na marginesie to poza godłem na fladze nie mogą się znajdować żadne napisy czy inne loga sponsorskie. | Tu nie do końca masz rację, godło na fladze dozwolone jest wyłącznie w przypadku bander na statkach i chyba jeszcze flag przy ambasadach.
Jackall - 10-06-2012, 21:26
elektryk napisał/a: | Tu nie do końca masz rację, godło na fladze dozwolone jest wyłącznie w przypadku bander na statkach i chyba jeszcze flag przy ambasadach. | Przy okazji tegorocznego święta flagi był ciekawy reportaż w radiu o tym, że do protokołu flagowego mają obowiązek stosować się jednostki samorządowe, instytucje rządowe itp a osoby prywatne mają większą swobodę co nie znaczy, że wszystko wolno. Właśnie jako taki wyjątek było występowanie godła na fladze. Nikt też nie wymaga oświetlania flagi po zmroku ale to zupełnie inny temat
JCH - 11-06-2012, 00:44
Dla mnie to po prostu "wiocha". Ciekaw jestem ilu tych pseudo-patriotów ma wywieszoną flagę w trakcie któregokolwiek ze świąt narodowych
11 listopada czy w majowy weekend na osiedlu widzę 1 (słownie: jedną) flagę w oknie. Teraz - zatrzęsienie tego na samochodach.
Jackall napisał/a: | Dodatkowo potrafi być niebezpieczne, kilka dni temu wracając z pracy obwodnicą widziałem jak taka chorągiewka urwała się i poleciała w inne auta. | Ciekaw jestem jak potraktowałby sprawę ubezpieczyciel na wypadek jakiejś szkody. Bo to ani wyposażenie, ani bagaż....
Marcin-Krak - 11-06-2012, 08:51
Doprawdy super się jedzie w deszczu gdzie wycieraczki ledwo wyrabiają, a przede mną jadą auta na których trzepotają te flagi
Jackall - 12-06-2012, 09:49
JCH napisał/a: | Ciekaw jestem jak potraktowałby sprawę ubezpieczyciel na wypadek jakiejś szkody | Też się zastanawiam bo żaden problem żeby odpadająca flaga zrobiła pajączka na szybie. Ktoś jest "patriotą" a ktoś inny musi później udowadniać, że to z tego czy z tego auta odpadła flaga... A jeśli nie dogonimy i nie zatrzymamy takiego delikwenta to mamy tylko koszty.
Troszkę wyobraźni husaria
http://www.tvn24.pl/pomor...ach,255680.html
|
|
|