[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Wymiana koła zamachowego galant 2.5 v6 automat
maclein - 10-06-2012, 19:46 Temat postu: [EA5A/W 2.5] Wymiana koła zamachowego galant 2.5 v6 automat witam posiadam galanta 2.5 v6 automat zwykły 1997r .
problem to koło zamachowe które jush sie skończyło i rozrusznik nie łapie nawet po regeneracji
Wyjełem dziś skrzynie i sprzegło hydrokinetyczne.
moje pytanie to czy te koło jest wymienialne czy musze kupic nowe sprzegło bo u mnie jest to przyspawane a chyba było jush wymieniane sprzegło w nim i moze ktoś cos kombinował! prosze o zdjecia całego koła wraz z sprzegłem i jakies info pomocne bo nigdzie niemoge znaleśc zdjecia jak to powinno wygladac w całości od strpny koła!!
pozdrawiam!
fj_mike - 10-06-2012, 21:00
maclein napisał/a: | prosze o zdjecia całego koła wraz z sprzegłem |
Jak już masz swojego rozbebeszonego to zapodaj fotkę.
Poniżej rysunek z manuala silnika, może coś podpowie:
robertdg - 10-06-2012, 21:02
waldi-1 - 11-06-2012, 09:32
gdybys chciał przy okazji zrobic sobie skrzynie to moge ci podesłac schemat jej budowy na priw, konwenter tez polecam zregenerowac, bedziesz pewnie smigał przez długie lata
maclein - 11-06-2012, 19:35
niemam teraz zdjecia skrzyni mam sprzegło ze soba bo szukam zeby kupic drugie a to jest problem z nimi do tego silnika co zauwazyłem! znalazłem w kielcach gdzies jakies moze jutro bede miał odp a jak narazie misiek odpoczywa!
Skrzynie robiłem koło roku temu wymienione sterownik planetarka olej filtr i tarczki chyba pochodzi troche co??
waldi-1 - 11-06-2012, 19:38
jak robiłes skrzynie to jak najbardziej pochodzi, ale co do kupna konwertera to niepolecam, niewiadomo co kupisz, lepiej daj swoje do regeneracji to koszt około 600 zeta
maclein - 11-06-2012, 19:55
jak robiłem skrzynie to wymieniali mi chyba ten konwenter mówili na to sterownik a niewiem czy to to samo. rok czasu chodzi bez zarzutów ładnie porzezuca i łagodnie czasem tylko po odpieciu klemy szarpie przy zmianie biegów ale to jest tylko przez jakies 30 km puzniej jest okj do czasu kiedy znów nieodłocze klemy
waldi-1 - 11-06-2012, 20:01
kolego konewrter jest pomiedzy skrzynia a silnikiem i w zaden sposob to nienazywa sie sterownikiem a jest to sprzegło hydrokinetyczne, tak zwany dzwon czy jak jeszcze sie to nazywa, jest to bardzo wazny element do przeniesienia napedu z silnika do skrzyni, jak ci padnie bedziesz miał tylko luz
maclein - 11-06-2012, 21:33
własnie to bede zakładał całe sprzegło ydrokinetyczne z kołem zamachowym. podobno jest po koło 120tys przebiegu z anglika zobacze jak przyjdzie po zebach koła bo te jest czescia scalaona
waldi-1 - 11-06-2012, 21:37
konwetrer jest przykrecony do koła srubami kolego a jak ktos pisze ze podobno to sam wiesz jak jest, ja dalej twierdze ze taniej jest dać do regeneracji swoj stary, zeby potem niebyło dodatkowej roboty i kosztow
|
|
|