To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - hamulce ?

maverick19844 - 16-06-2012, 12:46
Temat postu: hamulce ?
czesc mam pytanie miałem jeden klocek starty prawie do konca i paliła mi sie kontrolka od ręcznego ciągle hmmm wiec wymieniłem klocki z tyłu jak były zuzyte z jednej strony i zauwazyłem ze klocki przesuwaja sie w blaszce takiej co nie ? i zauwazylem ze ona jest peknieta i słabo trzyma....to moze byc problrm i sie swieci kontrolka ciągle od recznego ? reczny mam az tak nie podciagniety wiec to nie to chyba ?
Kamil_Ziomek - 16-06-2012, 23:11

Masz płyn w zbiorniczku ?
tom580 - 17-06-2012, 00:43

Z tego co mi wiadomo to kontrolka od ręcznego jest podłączona tylko pod czujnik który jest zamontowany na łapie od ręcznego w jej dolnej części. Ja bym najpierw sprawdził ten czujniczek czy się rozłącza, i jest dobrze przykręcony.
Kamil_Ziomek - 17-06-2012, 17:47

Z tego stycznika od ręczego wystarczy ściągnąć przewód i nie będzie świeciło (jeśli to jest problemem) druga sprawa to czujnik poziomu płynu hamulcowego, tu chyba nie muszę tłumaczyć, trzecia rzecz to czujnik zużycia klocków hamulcowych, ale czy był taki w eclipse ?
wojtas gst - 22-06-2012, 11:04

Kamil_Ziomek napisał/a:
trzecia rzecz to czujnik zużycia klocków hamulcowych

jest tylko blaszka co trze o tarcze i piszczy jak sie klocek kończy :P

Cobra84 - 24-06-2012, 18:59

ja miałem podobnie... po uzupełnieniu płynu, wymianie tarcz i klocków nadal świeciła. Problem znikł po tym jak usunąłem pęcherz powietrza pod tym sitkiem w zbiorniczku na płyn. A mojemu kumplowi który też miał problem z tą kontrolką, pomogło wyczyszczenie czujnika pod zbiorniczkiem z płynem hamulcowym. Jego mechanik przelał poziom i zalał to wszystko i nie wyczyścił.