Carisma - Techniczne - Jak ustawic wyświetlacz klimy, aby nie przygasał ?
ReaperEzg - 19-06-2012, 16:39 Temat postu: Jak ustawic wyświetlacz klimy, aby nie przygasał ? Tak jak w temacie, czy można w to jakoś ingerować ? znalazłem temat na forum, padło kilka odpowiedzi, ale problem jak by nie został rozwiązany.
lesmen - 19-06-2012, 17:10
Ja to rozwiązałem montując sobie dzienne lampy z automatem. W końcu widzę wszystko na wyświetlaczu podczas słonecznej pogody a do tego oszczędzam zwykłe lampy i żarówki.
ahalek23 - 19-06-2012, 22:28
Sprawa przedstawia się tak wyciągamy dwie żarówki z pod
[ Dodano: 19-06-2012, 22:42 ]
Sprawa przedstawia się tak wyciągamy dwie żarówki z podświetlania panelu climatronica po jego wymontowaniu z kokpitu i podłączamy je do podswietlania zegarka(opcja ściemniania podświetlenia dla aut z reg intensywności podświetlenia zegarów i innych pierdół )Wyświetlacz nadal będzie wygaszał się po włączeniu świateł .
Opcja 2 wyciąć kabel zielono biały z białej wtyczki z zieloną zaślepką 10 sięcio pinowa umieszczona jest na skrzynce bezpieczników czarnej po stronie kierowcy z boku oraz kabel (wyciąć )wtyczka szara (popielata)z różową zatyczką 22piny znajduje się za skrzynką bezpieczników opisaną wcześniej
Po tych czynnościach wyświetlacz zawsze jest podświetlony łącznie z przyciskamidla zainteresowanych opcja 3 ale na maila
Pozdrowionka
ReaperEzg - 22-06-2012, 17:50
Kurcze, oglądałem z każdej strony i nie mogę znaleźć żadnej z tych rzeczy, jak możesz wskaż je na fotkach
ahalek23 - 23-06-2012, 09:51
Widać moja wina mało to sprecyzowałem chodzi o skrzynkę bezpieczników w ewnątrz auta nad lewym kolanem kierowcy
co gdzie i jak w Manual climatronik swap part 1
Carisma FAQ wpisz w wyszukiwarkE tam masz wszystko ze zdjęciami
ReaperEzg - 25-06-2012, 13:28
Ok, miałem trochę problemów żeby dostać się do tej kostki, gąszcz kabli, jakieś centralki, alarmy, znalazł się też automat do świateł, ale szczęśliwie dotarłem do celu, obeszło się bez demontażu deski rozdzielczej. A pytanko mam małe, gdzie dokładnie mam szukać tej szarej wtyczki, będzie za skrzynka bezpieczników czy gdzieś może bardziej z boku? I jakiego koloru będzie kabelek?

Edit:
No i udało mi się, ciężko jak diabli, na dodatek kostka szara, umieszczona była za linka od klapy, nie wspomnę o wiązce, która strasznie oklejona była taśmą, kolor kabla na pewno był ciemny, dokładnie nie określę jaki, nie miałem zbytnio dobrego oświetlenia.
Wielkie dzięki za pomoc
ahalek23 - 25-06-2012, 17:35
czyli rozumiem że efekt jest taki jaki miał być ?
ReaperEzg - 25-06-2012, 17:38
Tak jest, mimo włączonych świateł, czy to pozycji, czy mijania, wyświetlacz jest nadal podświetlany bardzo mocno. Myślałem może że po odcięciu jednego kabla, będzie już efekt, ale jednak nie, należy przeciąć dwa.
ahalek23 - 25-06-2012, 17:56
Zgadza się ponieważ są one połączone razem w dalszej części wiązki a dokopanie się do tego miejsca jest niemożliwe bez prucia kabli tylko pytanie jak będzie w nocy czy nie będzie razić po oczach ja mam to troszkę inaczej bo przyciski ściemniam regulatorem a panel świeci cały czas tak samo .No to jak ci się będzie podobało to pstrykniesz pomógł i gra gitarka
ReaperEzg - 25-06-2012, 18:33
U siebie w oplu, również mam podświetlanie wyświetlacza non stop uruchomione na maxa i nie zauważyłem z tym problemu, tam akurat jest nieco inne rozwiązanie, nic się nie ściemnia po zapaleniu świateł, dlatego tutaj nie mogłem się przyzwyczaić że widać jak przez mgłę. W nocy już prowadziłem carisme, zegary jak i wszystkie duperele były ustawione na full i było dobrze. jeszcze raz dzięki
Dlugih7 - 21-04-2013, 12:17
Cytat: |
No i udało mi się, ciężko jak diabli, na dodatek kostka szara, umieszczona była za linka od klapy, nie wspomnę o wiązce, która strasznie oklejona była taśmą, kolor kabla na pewno był ciemny, dokładnie nie określę jaki, nie miałem zbytnio dobrego oświetlenia.
[url=http://images41.foto...78m.jpg]Obrazek[/URL]
Wielkie dzięki za pomoc |
poradziłem sobie z tą pierwszą kostką, w drugiej zrobiłem tak jak wyżej na zdjęciu kabelek niebieski troszke grubszy niż reszta-przeciąłem i nic, dalej sie ściemnia wyświetlacz
[ Dodano: 23-05-2013, 16:21 ]
ahalek23 napisał/a: | Widać moja wina mało to sprecyzowałem chodzi o skrzynkę bezpieczników w ewnątrz auta nad lewym kolanem kierowcy
co gdzie i jak w Manual climatronik swap part 1
Carisma FAQ wpisz w wyszukiwarkE tam masz wszystko ze zdjęciami
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek |
mam pytanie o tą większą kostkę, jaki kolor ma kabelek który trzeba przeciąć?
|
|
|