Potrzebna Pomoc - Chciałbym Was poprosić o pomoc
Hubeeert - 25-06-2012, 22:04 Temat postu: Chciałbym Was poprosić o pomoc Uprzedzam, że wszystko co wiem zawarte jest w tym co widzicie poniżej.
Cytat: | Codziennie dostaje płytki krwi, ale tylko wtedy, kiedy pokaże karteczkę, że ktoś oddał krew na jej nazwisko!!! Wczoraj nie miała karteczki i krwi nie dostała!!!
Zamieszczam prośbę jej córki Julki. Są tam wszystkie potrzebne informacje, żeby zrobić niewiele, a zyskać życie...
"Chciałam Was wszystkich bardzo prosić o pomoc.
Moja mama nagle zachorowała na białaczkę i bardzo potrzebuje dużej ilości krwi, która ratuje jej życie. Krew można oddać w każdej stacji krwiodawstwa, zaznaczając, ze jest dedykowana
GRAŻYNIE PRZEDWOJEWSKIEJ, SZPITAL BANACHA W WARSZAWIE, ODDZIAŁ INTENSYWNEJ OPIEKI HEMATOLOGICZNEJ (OIOH).
Potrzebna jest karteczka z potwierdzeniem. Każda krew się przyda, działa to na zasadzie wymiany krew za krew.
|
Za miesiąc będzie ślub tej dziewczyny... Ja niestety nie mogę ze względu na infekcję, ale może ktoś z Was mógłby...
i9i - 26-06-2012, 08:12
Ja oddałem tydzień temu, ale zachęcam wszystkich do oddawania, to nie kosztuje wiele ale satysfakcja jest ogromna, że jednak pomagamy i to osobom naprawdę potrzebującym, oddanie krwi to 15 minut przy maszynie plus godzinka na badania (de facto gratis badanie HIV, kiły i podobnych) a oddanie płytek to godzina przy maszynie i też godzinka na badanko. Ustawowo, niekwestionowany pełnopłatny dzień wolny od pracy (zaświadczenie). Nie ma strachu sprzęt jednorazowego użytku, a jak oddajemy na kogoś to w okienku przy rejestracji trzeba podać dla kogo się oddaje. Jak ktoś jeszcze nie był to zachęcam.
Hubeeert - 26-06-2012, 09:41
Prośba jest od mojej znajomej, która doskonale zna chorą, bo od kilku lat wspólnie pomagaja innym...
Pozdrawiam
siwek - 16-07-2012, 22:25
Ja w piatek oddałem krew dla Grażyny. Tylko teraz pytanie: gdzie mam przesłać zaświadczenie? Chyba że wystarczy skan zaświadczenia to mogę na maila podesłać.
Pozdrawiam
diWhizZ - 26-07-2012, 19:21 Temat postu: Re: Chciałbym Was poprosić o pomoc
Hubeeert napisał/a: | Uprzedzam, że wszystko co wiem zawarte jest w tym co widzicie poniżej.
(...)
Za miesiąc będzie ślub tej dziewczyny... Ja niestety nie mogę ze względu na infekcję, ale może ktoś z Was mógłby... |
Spróbuję oddać chociaż ostatnio mnie odrzucili na MotoSercu ze względu na nadciśnienie. Napisz gdzie podsyłać zaświadczenie.
fergul11 - 27-07-2012, 15:17
diWhizZ napisał/a: | ostatnio mnie odrzucili ze względu na nadciśnienie |
jeśli mogę zapytać , jakie miałeś ciśnienie krwi że odrzucili ?
i czy poziom cukru we krwi również ma znaczenie w krwiodawstwie ?
Hubeeert - 27-07-2012, 16:22
GRAŻYNA PRZEDWOJEWSKA,
Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny, ul. Banacha 1a, 02-097 Warszawa
ODDZIAŁ INTENSYWNEJ OPIEKI HEMATOLOGICZNEJ (OIOH).
Miroslaw1305 - 28-07-2012, 20:51
poziomu cukru się nie bada w momencie oddawania krwi .Jeśli masz wątpliwości zgłoś się do lekarza rodzinnego ,poradzi Ci czy możesz oddawać krew.Ja oddałem miesiąc temu następy raz za dwa miesiące i jeśli prośba będzie aktualna to spróbuje desygnować odbiorcę.Życzę dużo zdrowia potrzebującym krew jako składnik leczenia i zrozumienia u niektórych przełożonych o potrzebie swobodnego oddawania krwi bez zbędnego sarkazmu z ich strony,
tom55555ek - 03-08-2012, 19:33
Jaka grupa krwi jest potrzebna?
|
|
|