To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Alarm

damiano2d - 27-06-2012, 10:51
Temat postu: Alarm
Czy każdy outlander z roku 2008 ma wade taka że po złapaniu klamki bagażnika włącza się alarm?
Straszny - 27-06-2012, 11:20
Temat postu: Re: Alarm
damiano2d napisał/a:
Czy każdy outlander z roku 2008 ma wade taka że po złapaniu klamki bagażnika włącza się alarm?

Wtedy motnowali w ASO takie "głupie" alarmy, które były za proste, aby umieć się rozłączać przy otwieraniu bagażnika za pomocą KOS (przy zamknięciu się załączały). Nie jest to według ASO wada a TTTM

mitsu00 - 27-06-2012, 11:38
Temat postu: Re: Alarm
Straszny napisał/a:
damiano2d napisał/a:

Wtedy motnowali w ASO takie "głupie" alarmy, które były za proste, aby umieć się rozłączać przy otwieraniu bagażnika za pomocą KOS (przy zamknięciu się załączały). Nie jest to według ASO wada a TTTM
Na 99% jak ASO nie ma o czyms pojecia, albo nie chce im sie zglebic tematu, to pada magiczne TTTM. Moj byly byl z rocznika 2008, mial zamontowany pozadny alarm CARGARD z funkcja pozycjonowania GPS i nic takiego sie nie dzialo. Alarm pieknie sie zalaczal i rozlaczal ktorakolwiek z przednich klamek bym nie dotknal, nawet przy klapie bagaznika. Auto tez mialo KOS.
krzychu - 27-06-2012, 13:17

mitsu00 - problem znany także w innych markach. Po prostu niektóre centralki nie mają tej opcji... Źle dobrany alarm.
mitsu00 - 28-06-2012, 00:28

krzychu napisał/a:
mitsu00 - problem znany także w innych markach. Po prostu niektóre centralki nie mają tej opcji... Źle dobrany alarm.
Ano widzisz. Zamiast zatem robic z ludzi wielbladow, ASO mogloby po prostu przyznac sie do zlej wspolpracy montowanego alarmu z danym modelem auta i po prostu wymienic badziewie na to co dziala. A tak TTTM i bujaj sie Pan :finga:
rezon - 28-06-2012, 07:38

damiano2d napisał/a:
Nie. Alarmy były montowane w ASO - nie w fabryce. Praktycznie nie używam pilota do otwierania zarówno drzwi, jak i klapy. Nigdy nie włączył się alarm przy otwieraniu klapy. Raz jak się spieszyłem to załączył się alarm po wejściu do środka - chyba odczytał szybkie otwarcie i zamknięcie drzwi jako napad.
jmgmotocykle - 30-06-2012, 22:53

ja sam zamontowałem alarm który wsółpracuje z centalą CAN - ponoć orginał , ale nie z ASO mitsu - zero problemów, podłaczenie polegało na wpięciu gotowych kostek z instalacji mojego miśka, jedynie dodatkowe zabezpieczenie( opcja) trzeba był rozciąc i polutować , działa super, kluczyk zbiżeniowy w pełni obsługuje... wtedy co prawada kosztował 800 zł , a niby podobne były po 200-300, ale teraz z perspektywy czasu widze, że był wart każdej złotówki :wink: