To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Mechanizm elektrycznych szyb

szolim30 - 30-06-2012, 18:55
Temat postu: [Cari 1.6] Mechanizm elektrycznych szyb
Mam Carisme 1.6 `99 i popsół mi sie w.w mechanizm, a dokładnie linka popękała. Chce kupić mechanizm i mam pytanie czy do Cari sprzed liftu pasuje mechanizm po lifcie?
Ma ktoś może namiar na przyciski od sterowania (jeden mi już nie działa ) i przy okazji bym wymienił. Znalazłem na alledrogo po 56 szt. Może są gdzieś tańsze?

kamir - 01-07-2012, 15:51

szolim30, Jeżeli to Cari przed liftem i same przyciski Ci się posypały to koszt przycisku w ASO to około 25-30PLN ( w zależności czy podświetlany ). Przerabiałem to na początku roku. Co do mechanizmu niestety nie pomogę.
szolim30 - 01-07-2012, 16:32

Tak, Cari przed liftem, przycisk się posypał, tzn. środek ( ta sprężynka czy coś), dzia za odp. - jutro bede dzwonił do ASO.
JacekeR - 01-07-2012, 22:03

szolim30 napisał/a:
czy do Cari sprzed liftu pasuje mechanizm po lifcie?

Do wersji poliftowej pasuje na 100% przedliftowa (sam u siebie to przerabiałem) to i w drugą stronę też będą pasowały.

szolim30 - 02-07-2012, 13:54

Podnośnik zamówiony na alledrogo, a przyciski z ASO - żadko zdarza się, aby części w ASO były tańsze niż gdziekolwiek indziej:))) Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

[ Dodano: 07-07-2012, 16:01 ]
Dziwna sprawa - nie wiem czy ma to coś wspólnego z mechanizmem, ale odebrałem auto od mechanika i ku mojemu zdziwieniu działa mi brzęczyk włączonych świateł, którego starałem sie naprawić (czzyściłem styki, wymieniłem bezpieczniki):)))