To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - łącznik stabilizatora

Miroslaw1305 - 30-06-2012, 22:32
Temat postu: łącznik stabilizatora
witam - czy komuś ZNIKNĄŁ ŁĄCZNIK STABILIZATORA . Przy przypadkowej kontroli zauważyłem że brak jest łącznika drążka stabilizatora .Ostatnio wymieniana była końcówka drążka kierowniczego ,u mechanika ale przy jej wymianie nie potrzeba odkręcać łącznika . I teraz nie wiem czy samo odpadło czy :?: .Sprawdzając temat doczytałem się żeby zostawić 22 mm gwintu ale w orginałach. Czy ktoś podpowie jakiej firmy łącznik ,jaka cena i podpowiedż jak to założyć,jak auto stoi na kołach to otwory nie są w osi .Dziękuję z góry za podpowiedzi i próbę wyjaśnienia tego zniknięcia .
Heavy1155 - 02-07-2012, 09:19

:shock: WOOOW!!! nigdy o czym s takim nie slyszalem!!!
wymiana nie jest trudna zajmuje niewprawionemu (mowie tu o sobie) jakies 30 minut na strone. uzyj jakiejs breszki zeby stabilizator odepchnac, wluz laczke, skrec porzadnie i gotowe. jezeli nie jestes pewien jak ma byc wlozona zdejmij drugie kolo i obadaj jak tam jest i wiadomo zamontuj tak samo na felernej stronie ( :shock: )
co do firmy w swoim Colcie wymienialem na Delphi bo sa ogolnie dostepne i nie ma na nie skarg a i ja nie narzekalem. nie wiem jak ksztaltuja sie ceny w PL ale ja za komplet (p+l) zaplacilem niecale 30e. pozdrawiam

Miroslaw1305 - 05-07-2012, 20:22

nikt więcej nic nie powie :?:
docencik87 - 05-07-2012, 20:43

Miroslaw1305 napisał/a:
nikt więcej nic nie powie

A co więcej jest Ci potrzebne?? Wszystko opisał Heavy1155,

Anonymous - 05-07-2012, 22:05

U mnie nie było zadnego problemu z trafieniem w otwory,nie trzeba nic naginać.Może masz skrzywiony stabilizator,co by mogło tłumaczyć znikniecie łącznika,który sie zerwał w momencie jakiegos uderzenia.