Nasze Miśki - Moja Perelka
Clari - 05-07-2012, 00:32 Temat postu: Moja Perelka a to moja Perelka pierwsze auto kupione za wlasna kase i pierwsza Carisma kupiona w 2011r w sierpniu z przebiegiem 127tys do 2006 r przebieg udokumentowany i zatrzymany na 90 tysiacach auto ponoc stalo kilka lat w garazu i odpalane weekendowo (szczerze przyznam ze na takie wyglada srodek idealnie zadbany nic nie wytarte silniczek igielka lekko byl zakurzony a faktem utwierdzajacym mnie w tym ze auto stalo w garazu bylo to ze jak wracalem spod siedzenia wylazl pokazny pajaczek hehe) zmieniac nic nie zmienialem oprocz standardu po zakupie czyli oleje filtry i hamulce tak to nic nie robione i w sumie auto teraz takze stoi 6 miesiac w garazu bo ja sam jestem za granica i jedynie mi cos tam siostra albo brat przepala auto raz na jakis czas a tak to sobie stoi biedactwo ale juz niedlugo wracam i odzyje autko a tak wyglada moja pociecha teraz bede chcial wymienic hamulce przod tyl zrobic podswietlenie pod autem i w srodku i chyba na ten rok wystarczy 'ulepszen'
pozdrawiam Clari
mystek - 05-07-2012, 07:14
Witamy na forum powiem Ci, że pięknie się prezentuje ta Cari stylistyka Carismy jest generalnie nudna, ale ten pakiet (swoją drogą oryginalny?) dodał jej uroku
Marcin-Krak - 05-07-2012, 07:40
Wygląda zadziornie
Jakbym taką Carismę znalazł - to bym się zastanawiał wtedy nad nią
Niech się sprawuje
Hugo - 05-07-2012, 08:23
Wygląda fantastycznie.
gigant87 - 05-07-2012, 08:29
wygląda super!
Z przodem nic nie było robione?
Chyba powinny być białe lampy... albo czarne kratki.
Clari - 05-07-2012, 18:34
hmm ja jak ja kupilem lampy byly takie jakie sa na zdjeciu i grill taki sam(o ten grill to sie mnie pytalo juz kilkanascie osob czy nie sprzedam bo bardzo rzadko taki sie spotyka) w lampach niebieskie zarowki co daje w nocy zajebiaszczy efekt (juz pare razy mnie zatrzymali z tego powodu ) ale podczas zakupu nie zwrocilem uwagi na to ze jedna lampa byla oryginalna hella a 2 zamiennik ale poprzedni wlasciciel mnie uprzedzal ze mu cos na drodze wyskoczylo i byla lekko zagieta maska na rogu i wlasnie chyba wymieniona lampa a tak poz to nic innego ja sam w tym roku wymienilem obie lampy na nowe i tak samo lekko dymione bo mi sie podobaja takie;)
edit@:
grill to zalezy od wersji bo jest w tych GDI ich kilka Comfort Dynamics i chyba jeszcze jedna tak jak i zestaw dokladek progow itp jedyne co sie zmienia w tych wersjach to z tego co wiem to lota bo kumpel ma identyczna Carisme jak moja i ma lote bez swiatla stop i bez dolnej dokladki do tylniego zderzaka:)
kimo - 05-07-2012, 21:27
piękna Carisma, ale czy grill jest jakiś inny od oryginalnego wydaje mi się ze to standard przynajmniej ja mam taki sam. A czy ten pakiet zderzaków i progów można gdzieś dostać ?
Clari - 06-07-2012, 14:57
no to powoli szykuje sie do pewnych ulepszen za 3 tygodnie wracam do Polski i z miejsca zamawiam takie zestawiki hamulcow do mojej Perelki tyl http://allegro.pl/tarcze-...2465563346.html przod http://allegro.pl/tarcze-...2446411701.html jak juz beda sznurowadła zawiazane to zapodam fotki
kimo - 06-07-2012, 16:38
hamulce standardowe za słabe czy co ?
Clari - 06-07-2012, 17:15
kimo mam zaufanego kumpla mechanika ktory mi polecil ta carisme i sam ma juz 2 i u niego zostawiam auta i mi powiedzial ze z tylu tarcze i klocki praktycznie zniknely tz wytarte i z tylu zmieniam a przod dorzucam powiedzmy w gratisie mam troche kasy i chce najpierw zainwestowac w to co niezbedne z przodu co prawda mam roczne boshe i to w dodatku jak juz wczesniej wspomnialem auto stoi 6 mc w garazu ale Carisma jest wiec trzeba dbac ulepszac i sie cieszyc a poz lubie agresywna jazde
mkm - 06-07-2012, 17:52
Clari, kup sobie cos dobrego, a nie jakieś "Bozarto".
Na ten zestaw szkoda kasy
Clari - 06-07-2012, 18:15
mkm w temacie o hamulcach podalem hamulce i liczylem na jakies opinie dostalem jedna zeby brac bez zastanowienia ba nawet zastanawialem sie nad ate do przodu a poz mkm Carisma ma mnie cieszyc a bedzie cieszyc kiedy bedzie odpowiednio zaprawiona a ten zestaw hamulcow mi sie wydaje dobry czytalem troche o nich i sie polecaja i ja jestem tego zdania auto kupione za wlasna ciezka zarobiona kase wymaga szanowania i dopieszczania a skoro nie mam dzieci i juz dziewczyny wiec wole kase inwestowac w moja Perelke
mkm - 06-07-2012, 18:30
Tym bardziej uważam, że zestaw z tym "Bozarto" odpada.
Podejrzewam, że to jakaś taka "Mikoda-bis" czyli zwykła tarcza podrobiona pod "sport".
Piszesz, że lubisz agresywną jazdę. Wg. mnie będziesz rozczarowany.
No, chyba, że ważniejszy jest wygląd
Clari - 06-07-2012, 19:00
mkm ja jestem otwarty na propozycje chetnie sie dowiem co lepsze co gorsze jak mowie troche poczytalem o tych tarczach i nic zlego nie pisali powiedzmy tak mam ok 700 zl do przeznaczenia na zestaw hamulcowy na przod i tyl co polecicie dobrego
mystek - 06-07-2012, 20:56
Ja jeszcze wystosuję delikatną prośbę do kolegi Clari o pisanie ze znakami interpunkcyjnymi, bo strasznie źle się to czyta. Mnie się odechciewa po pierwszych dwóch linijkach
To nie gadu-gadu, masz czas, żeby pomyśleć nad postem i go ładnie przyozdobić w przecinki i kropki
Pytanie "w temacie" - planujesz coś z nią jeszcze robić? W sensie, nie wiem - podnoszenia mocy np?
|
|
|