To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Przedni Most SS Łożysko

U-96 - 14-07-2012, 14:55
Temat postu: Przedni Most SS Łożysko
Witam
Koledzy mam taki problem, w przednim moście z prawej strony jest flansza tak z 30-40 cm długości w tej flanszy prawdopodobnie na wyjściu jest łożysko i uszczelniacz w którym pracuje prawa półoś, mam tam bardzo duży luz -czyli na pewno łożysko się rozpadło.
Czy ktoś z was wymieniał już takie łożysko i uszczelniacz?
Jaki to może być koszt , i czy można dobrać coś z oferty firm które specjalizują się w łożyskach i uszczelniaczach.
Może podpowiecie gdzie można znaleźć rozmiar tego łożyska i uszczelniacza ?

Artur

zbyszekm2 - 14-07-2012, 17:04

mamy i łożysko i uszczelniacz w naszej ofercie.
U-96 - 14-07-2012, 18:18

Zbyszek
No to dawaj jakiś namiar do siebie

jawaldek - 16-07-2012, 18:09

U-96 napisał/a:
na wyjściu jest łożysko i uszczelniacz w którym pracuje prawa półoś, mam tam bardzo duży luz -czyli na pewno łożysko się rozpadło.
masz nawet trzy łożyska i z praktyki radzę wymienić wszystkie. A jak pół oś ??? Przy wymianie uważaj na taki pierścień miedziany. Chyba będziesz musiał go reanimować->> no chyba że od zbyszekm2 dostaniesz w komplecie ???? w co wątpię bo nawet w serwisach tego nie mają.
U-96 - 04-09-2012, 22:21

Wymieniłem łożysko podporowe i jest OK
Uszczelniacz (bieżnia i uszczelniacz właściwy) kupiłem w serwisie i też wymieniłem bo był
w rozsypce
Dzięki za rady

dma3 - 07-09-2012, 22:32

Cytat:
mamy i łożysko i uszczelniacz w naszej ofercie.

Ale sprzedajemy jedynie paletę łożysk i uszczelniaczy :mrgreen:

Eskapada - 08-09-2012, 07:39

jawaldek napisał/a:
U-96 napisał/a:
na wyjściu jest łożysko i uszczelniacz w którym pracuje prawa półoś, mam tam bardzo duży luz -czyli na pewno łożysko się rozpadło.
masz nawet trzy łożyska i z praktyki radzę wymienić wszystkie. A jak pół oś ??? Przy wymianie uważaj na taki pierścień miedziany. Chyba będziesz musiał go reanimować->> no chyba że od zbyszekm2 dostaniesz w komplecie ???? w co wątpię bo nawet w serwisach tego nie mają.

ważna rzecz !! pierścień miedziany można założyć dobrze lub źle. Z jednej strony jest płaski z drugiej lekko podtoczony. Jesli założymy go odwrotnie to na końcu nie zamontujemy na półosi pierścień segera

U-96 - 09-09-2012, 08:44

Waldek
Masz rację u mnie dokładnie tak było, jak się do tego zabrałem stwierdziłem że nie mam segera na półosi, a z drugiej strony jest więc spróbowałem przełożyć
Nie dało się - nie mieścił się (brakowało 1 mm)
Zadzwoniłem do serwisu Mitsu...... /nie ma tam segera odpowiedzieli /w tym modelu.
Dalej po wymianie łożyska i uszczelniacza przyjrzałem się temu dobrze i ewidentnie
widać że podtoczenie i nacięcia na pierścieniu idą do piasty
Założyłem
Seger wchodzi teraz bez problemu