Eclipse - Techniczne - [1G] Problem z Chłodnica
Anonymous - 20-12-2006, 00:59 Temat postu: [1G] Problem z Chłodnica Witam
To moj pierwszy temat poniewasz jestem swierzym posiadaczem Eclipsy,kupilem ja letko stuknienta z lewej strony wymieniłem zderzak błlotnik wachacz i kierunek>Myslałem ze wszystko bendzie GIT,niestety po uruchomieniu silnika i kilku minutach pracy zaczyna kapac płyn z chodnicy,nie wiem czy powinienem ja uszczelniac "ZASYPKA"czy wymieniac,i jeszcze jedno pytanko co oznacza kontrolka CHECK ENGINE?Czy jak ona sie swieci to nie mozna odpalac?
Anonymous - 20-12-2006, 09:23 Temat postu: Re: Problem z Chłodnica
razas napisał/a: | kilku minutach pracy zaczyna kapac płyn z chodnicy,nie wiem czy powinienem ja uszczelniac "ZASYPKA"czy wymieniac |
A zlokalizowałeś źródło przecieku? Może płyn ucieka z jakoegoś łączenia z chłodnicą? Jeżeli leci z chłodnicy to w zależności od tego jak duża jest dziura można spróbować załatać. Najprościej będzie jednak znaleźć jakiegoś rozbitka i kupić nową/używaną chłodnicę.
razas napisał/a: | i jeszcze jedno pytanko co oznacza kontrolka CHECK ENGINE?Czy jak ona sie swieci to nie mozna odpalac? |
Kontrola CE świeci się po włożeniu i przekręceniu kluczyka w stacyjce - po kilku sekundach powinna zgasnąć. Najlepiej zaczekać aż kontrolka zgaśnie (diagnoza się zakończy) i dopiero odpalać silnik.
Anonymous - 20-12-2006, 14:09
Najpierw zlokalizuj miejsce przecieku i zobacz jaka jest to dziurka , jezeli bedzie duza to nie ma innego wyjscia i ratuje Cie tylko i wylacznie nowa chlodnica .
Koszt to ok 300-500zl ( nowa ) , uzywanych nie mam pojecia ile moga kosztowac ( ale nie wiem tez czy warto kupic uzywana chlodnice ) . Daj znac jak znajdziesz miejsce przecieku wtedy bedziemy myslec co dalej.
Anonymous - 24-12-2006, 14:28 Temat postu: Juz jest dobrze!!! Nagrzalem silnik i wsypalem proszek"zasypke"i wszystko gra nie bylo potrzeby wymieniac chlodnicy.Dziekuje za rady i pozdrawiam!!!
|
|
|