To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] Problem ze skrzynią w GDI tiptronic

mouseman - 15-07-2012, 22:58
Temat postu: [EA3A/W 2.4] Problem ze skrzynią w GDI tiptronic
Witam,
dzisiaj w galancie drugi raz miało miejsce następujące zdarzenie, otóż po przełączeniu skrzyni z trybu N na D zaświeciła się kontrolka skrzyni biegów i auto tylko się toczyło. Brak reakcji na dodawanie gazu. Po zgaszeniu oraz ponownym odpaleniu problem totalnie znika. Poza tym problemem, Galuś śmia super-bez szarpania i tym podobnych historii. Te dwa przypadki zdarzyły się od czasu wymiany oleju metodą dynamiczną. Podobnych problemów nie odnalazłem na forum. Znacie takowy przypadek ?

Owczar - 15-07-2012, 23:04

mouseman, wymrugaj błędy skrzyni. Zwarcie pinów 1 i 4, a kontrolka N mruga błędy skrzyni.
Bartek - 16-07-2012, 10:28

mouseman napisał/a:
kontrolka skrzyni biegów

??

która to? - może chodzi Ci o Check Engine? - wtedy objawy pasują idealnie do padającej przepustnicy ;)

swinks_UK - 16-07-2012, 10:47

Eee... tam, Bartek, wiesz że chodzi o migające N od skrzyni :mrgreen: Czepiasz się :wink:

Coś mi sie wydaje, ze albo zapowietrzyliście skrzynię podczas wymiany, albo przytarliście ja na sucho.
Błedy by pomogły w diagnozie.

mouseman - 16-07-2012, 12:56

No to Panowie zrobiło sie gorąco, przekazuje uwagi mojego Ojca, jeżeli niema osobnej kontrolki od skrzyni, to w takim razie był check engine.

Bartek napisał/a:
która to? - może chodzi Ci o Check Engine? - wtedy objawy pasują idealnie do padającej przepustnicy ;)

zmartwienie jest tym większe że była ona czyszczona jakieś 4 miesiące temu :cry: przy okazji wymiany oleju

Bartek - 16-07-2012, 17:44

swinks_UK, :P :P :P

mouseman, nie bój nic - puki nie dorwie się do niej jakiś kowal, da się naprawić :)