[96-02]Colt CJ0 - Zdjęcie przednich lamp bez zdejmowania zderzaka ?
krzysieg - 18-07-2012, 14:33 Temat postu: Zdjęcie przednich lamp bez zdejmowania zderzaka ? Witam
Chciałbym zdjąć przednie lampy żeby wyczyścić od środka i jedną uszczelnić bo paruje .
Klosze są klejone , na zatrzaski można łatwo zdjąć ?
No i podstawowe pytanie czy trzeba ściągać zderzak ?, mam problem bo odkręciłem śruby a nadal nie mogę wyjąć lampy coś trzyma ją od dołu .
ps. Szukałem podobnego tematu i ktoś ściągał same lampy ale w wersji przed liftingiem .
pozdrawiam
Kubot - 19-07-2012, 01:26
Nie trzeba ściągać zderzaka. Nie ma śrub z dołu , są dwie u góry (1,2) i dwie z przodu koło siebie (3) No i jest jeszcze taki bolec z kulką na końcu (Nie wiem jak to się nazywa ) za kierunkowskazem (4). Po odkręceniu śrub trzeba pociągnąć lampę do siebie przy kierunkowskazie i wtedy powinien wyjść ten bolec bo pewnie on trzyma.
KaWu - 19-07-2012, 13:10
Kubot napisał/a: | Nie trzeba ściągać zderzaka. |
Dokładnie.
krzysieg napisał/a: | Klosze są klejone |
Tak.
Najpierw spróbuj ją podrzać i niech klej "sam zaciągnie", bez rozklejania lampy.
krzysieg - 19-07-2012, 14:33
KaWu napisał/a: | Najpierw spróbuj ją podrzać i niech klej "sam zaciągnie", bez rozklejania lampy |
Czyli rozumiem że wystarczy mocniejsza suszarka , opalarką wole nie prubować .
Ale jednak wolałbym rozebrać bo trochę tam syfu jest .
Zobaczymy ...a jeśli kleić to jakim klejem ?
[ Dodano: 21-07-2012, 10:30 ]
Lampy zdjęte ale niestety zepsułem w jednej sterowanie elektryczne ....przez płukanie wodą mimo że od razu wytrząsłem wodę i suszyłem .
Klosze klejone a zależało mi na tym żeby wymyć syf i pomarańczową farbę od żarówek .
Silniczek działał przez chwile i przestał ..
montowany od środka
[ Dodano: 21-07-2012, 22:24 ]
Wyciąłem od dołu dziurę lutownicą wysuszyłem i nasmarowałem mechanizm regulacji
zakleiłem otwór i działa już dobrze
Na stacji diagnostycznej ustawiają żeby świeciło jak najdalej czy wedle życzenia
oczywiście w granicach norm przepisów..?
|
|
|