To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8] Piszczące szyby

tom1312 - 23-07-2012, 13:49
Temat postu: [Cari 1.8] Piszczące szyby
Witam!
Mam problem z piszczącymi szybami. Objawia się to tak, że przy otwieraniu czy zamykaniu ( bardziej przy zamykaniu), szczególnie już prawie na końcu- mniej, więcej 10 cm do całkowitego zamknięcia szyby niemiłosiernie piszczą. Zjawisko nasila się przy dużych temperaturach. Początkowo była to tylko szyba kierowcy, ale teraz to samo zaczęło mi się dziać z prawą tylnią. Drzwi kierowcy rozbierałem, przesmarowałem prowadnice ale nic to nie dało.
Miał ktoś może podobne zjawisko? Wszelkie rady jak się z tym uporać mile widziane :wink:
Pozdrawiam!

kimo - 24-07-2012, 22:57

u mnie piszczą delikatnie narazie tylko u kierowcy jak właśnie jest gorąco, ale też nie wiem jak to zwalczyć. Podłączam się do pytania :)
radek8622 - 25-07-2012, 20:56

Więc tak moje podejrzenie pada albo na uszczelke szyb albo jakiś z elementów plastikowych okna.Wiadomo z praw fizyki że guma i plastik pod wpływem wzrostu temperatury się rozszerzają więc mogą po szybie rysować.Z koro to się dzieje przy wzroście temp. obstawiał bym ten wariant.
marcinkn - 29-07-2012, 21:21
Temat postu: Re: Piszczące szyby
u mnie piszczało przy zamkniętych szybach i częściowo przy zamykaniu, poradziłem sobie z tym psikając w uszczelki silikon w sprayu i jak ręką odjął...
JacekeR - 30-07-2012, 09:13

marcinkn napisał/a:
u mnie piszczało przy zamkniętych szybach i częściowo przy zamykaniu, poradziłem sobie z tym psikając w uszczelki silikon w sprayu i jak ręką odjął...

Dokładnie tak jak kolega pisze ... nie posmarujesz nie pojedziesz :)

SHARK1979 - 13-08-2012, 18:06

marcinkn napisał/a:
psikając w uszczelki silikon w sprayu i jak ręką odjął...

W Madzi miałem to samo i po czasie i tak piszczało deczko ale psikać można :wink: