Carisma - Techniczne - Wymiana przełącznika wycieraczek Carisma 1.6 '96
zawoj - 23-07-2012, 18:56 Temat postu: Wymiana przełącznika wycieraczek Carisma 1.6 '96 Witajcie, mam problem, jako że jestem tu nowy proszę o wyrozumiałość, gdyż nie znalazłem podobnego tematu. Mam uszkodzony przełącznik wycieraczek, w drodze jest już sprawny, ale mam pytanie-czy aby go wymienić trzeba ściągać kierownicę czy wystarczy zdjąć plastikową obudowę kierownicy? Jeśli w grę wchodzi zdjęcie kierownicy-jakiego ściągacza trzeba użyć? Czy rozłączenie aku na dłuższy czas przed wyjęciem poduszki nie będzie miało wpływu na immo? Proszę o rady,zawoj
Anonymous - 23-07-2012, 22:25
Myślę, że niewiele się zmieniło w modelu po lifcie /taki posiadam aktualnie/. Kilka dni temu wymieniałem przełacznik ale kierunkowskazów. Zdejmij górną i dolną obudowę kierownicy. Łatwiej będzie wcześniej odpiąć kostkę po stronie wycieraczek i wykręć 2 wkręty. Ot cała wymiana. Poskładać w odwrotnej kolejności. Raczej przed wymianą odłącz akumulator, gdybyś nieroważnie odłączył kostkę poduszki. POzdrawiam
zawoj - 23-07-2012, 23:59
Dzięki, jak tylko przyjdzie przełącznik-zaraz dam znać czy obyło się tak jak piszesz.
PS. Gładko poszło-3 śrubki od plastikowej obudowy kolumny kierownicy + 2 śrubki mocujące przełącznik. Wszystko gra, dziękuję.
|
|
|