To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - poscig ala szybcy i wsciekli :)

czarnuch23 - 21-12-2006, 01:08
Temat postu: poscig ala szybcy i wsciekli :)
Forum jest motoryzacyjne dlatego moze nikomu nie podpadne:)
http://www.autokrata.pl/o...cig_sprzed_lat/

to byly czasy kiedy bez efektow specjalnych film ogladalo sie z zaparciem tchu:)

Anonymous - 21-12-2006, 07:05
Temat postu: Re: poscig ala szybcy i wsciekli :)
czarnuch23 napisał/a:
...to byly czasy kiedy bez efektow specjalnych film ogladalo sie z zaparciem tchu:)

Jak to nie było efektów specjalnych. Największe wrażenie wywarło na mnie przyspieszenie samochodu ścigającego :shock: 110 do170km/h w dwie sekundy :lol: i jeszcze fajnie gasili świeczki :twisted:

Anonymous - 21-12-2006, 12:17

Gal66 napisał/a:
Największe wrażenie wywarło na mnie przyspieszenie samochodu ścigającego 110 do170km/h w dwie sekundy

A mnie podobało się jeszcze z jaką precyzją wchodzili w zakrety :mrgreen: :lol: :lol:
Co to wogóle za film :?: :?:

Anonymous - 21-12-2006, 12:43

Kapitalne sceny poscigu - ciekawe ile trwalo nagranie tych scen , ile napraw itp , ale efekt koncowy bomba
Anonymous - 21-12-2006, 13:00

skaja napisał/a:
Czy za kierownicą fiata nie siedział Belmondo piękny i młody?
A w ogóle to oni nawet na podwójnej ciągłej wyprzedzali - czyżby Mistumaniacy nie mówili stop wariatom drogowym??

Anonymous - 21-12-2006, 13:05

Alek napisał/a:
czyżby Mistumaniacy nie mówili stop wariatom drogowym??

Mówią jak najbardziej stop wariatom drogowym, ale podziwiają kontrolowane wariactwa :mrgreen:

Cezar - 21-12-2006, 14:17

Ten caly poscig byl chyba krecony w normalnym ruchu ulicznym :shock:
Przynajmniej niektore sceny na to wskazuja :wink:

Grześku - 22-12-2006, 11:27

A ja głupi sprzedałem dużgo fiata i po się pytam, po co ? :mrgreen:

scena jak z Bustera Keatona, kręcona na raz, bez dubli w normalnym ruchu, teraz by im się to nie udało... 8)

Matejko - 22-12-2006, 11:43

ale ten ruch jest tak normalny jak nie normalny, na niektorych fragmentach auta puszczaja w chwili jak ci przejada a wczesniej pusto, no i przyspieszenie wolgi powala :D , a i ktory kredens by przezyl starcie z takim kraweznikiem biorac go boczkiem ?? :D
Anonymous - 22-12-2006, 12:41

skaja napisał/a:

"Cenny Łup" po polskiemu a w oryginale "Le Casse". Belmondo w Fiacie 124 a goni go Omar Sharif (podobno ;) )w siakimś Oplu.
Cały pościg wygląda, że Opel musiał mocno zwalniać żeby nie dogonić Fiata :P

saphire - 22-12-2006, 17:42

Nie wiem czy widzieliście licznik jak przyśpiesza od 120 do 170 - luknijcie obrotomierz - wkręca prawie do 7tyś! a i dźwięk silników zdecydowanie odbiega od oryginałów montowanych w tych autach tak że sądzę że miały zrobione przeszczepy - także momentami widok z kamery wewnątrz auta także wskazuje na to iż auta raczej są przystosowane do tej sceny lub niektórych jej ujęć.
Anonymous - 22-12-2006, 18:40

No co Wy - to nie było kręcone w normalnym ruchu :!:
A jeżeli tak wygląda to chwała kamerzyście i montażystom :mrgreen:

Anonymous - 22-12-2006, 19:14

filmik naprawde wciąga... szkoda że bez jakiejś dobrej muzyczki.. można by go oglądać z otwartą buzią :o
saphire - 22-12-2006, 19:25

Goście driftowali w czasach gdy jeszcze japońcom sie o drifcie nie śniło :) a i na co tam muzyczki - przeca silniki pięknie grają...
Anonymous - 22-12-2006, 21:33

saphire napisał/a:
auta raczej są przystosowane do tej sceny
Nie licząc zawieszenia.