Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] witam mam problem z gaśnięciem auta
tanatos666 - 13-08-2012, 22:21 Temat postu: [Cari 1.6] witam mam problem z gaśnięciem auta siema jak w tremacie mam problem z gasnieciem mojej cari dzieje sie to jak skrecam w ulice 90 sopni to od razu gubi na obrotach a jak skrecam na luzie to gasnie badz obroty sa minimalne czyli 50 nie mam pojecia co to moze byc ale jest troszke niebezpieczne gdyz juz nie raz zgasla a co za tym idzie wpomaganie nie dziala itp i robi sie nie milo wie ktos moze co to moze byc. dodam ze jezeli chodzi o kable swiece fajki itp to powymieniane. z gory dzieki , pozdrawiam
Anonymous - 14-08-2012, 11:50
sprawdź układ wspomagania kierownicy. POzdr
remi - 15-08-2012, 00:06
czy masz gaz czy tylko benzynka?
czy wcześniej było normalnie a wszystko zaczęło się po odłączeniu akumulatora?
Jeśli odłączyłeś aku to komputer musi się nauczyć obrotów. Jeśli masz gaz to jest spore prawdopodobieństwo, że się ich nie nauczy na gazie
i9i - 15-08-2012, 00:13
Jak na prostej na luzie bądź podczas hamowania obroty nie spadają, to nauka nie potrzebna, ale jak po wymianach nie resetowałeś komputera to można by to zrobić i nauczyć od nowa obrotów. Ale poszedłbym tropem JackD i sprawdził pompę wspomagania.
tanatos666 - 15-08-2012, 13:57
ok dzieki za pomoc sprawdze wszystkie te opcje. auto jest na gazie ale i na benzynie wytraca obroty wiec moze to ta pompa.
|
|
|