To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Stuki w zawieszeniu

Drapichrust - 17-08-2012, 22:10
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Stuki w zawieszeniu
Witam,
Mam problem z zawieszeniem. Nie dawno wymieniałem w mojej Cari wahacz ze wszystkimi tulejkami oraz sworzeń. Wcześniejszy sworzeń był bardzo wyrobiony i mocno dawał się we znaki. A nowy wszedł zbyt lekko co skutkowało wypadnięciem z wahacza podczas jazdy:)
Po wymianie wszystko działa idealnie, lecz w czasie większych dołków słychać stłumione stukanie w tym samym kole co była robiona wymiana.
Zastanawiam się co to może być. Czy jest jeszcze coś co może stukać? Zakładam z góry, że wahacz dobrze jest poskręcany i z tym nie ma problemów. Wszystkie inne części, które przychodzą do wahacza końcówka drążka oraz stabilizatora są w dobrym stanie i nie maja luzów. Zastanawiam się nad mcpersonem. W prawym kole wymieniałem rok temu razem z łożyskiem skrętnym, praktycznie całość. Lewa strona (o nim mowa na początku) nie była prze zemnie robiona. Czy tam może być problem? Nie chce rozkręcać tego puki nie poznam Waszego zdania.

Centosz - 18-08-2012, 16:01

Miałem to samo.Wszystko powymieniałem ale nic nie pomogło.Na szarpakach nic nie wykazywało.Odkręć nakrętkę pod maską jak masz mocowanie amora.Daj podkładkę i przykręć nakrętkę.U mnie pomogło.Przejedz się i zobacz czy coś pomogło.Przed całym zabiegiem możesz jeszcze zobaczyć taki patent.W 2 osoby złapcie za błotnik.Jeden niech naciska w dół, a kolega niech ciągnie do góry (synchronicznie :D ).Przypatrz się czy nie rusza się ta nakrętka od mocowania amora pod maską.