To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Migająca kontrolka świec żarowych

karol_alasz - 19-08-2012, 22:41
Temat postu: [II 2.0 DID] Migająca kontrolka świec żarowych
Witajcie,
Czy spotkał sie kto z Was z przypadkiem migania tej kontrolki świec żarowych?
Na dodatek już 2 razy wyłączyło mi ASC i zaprosiło moje traktorzysko do ASO ,ale tak przed wizyta wpadłem tutaj żeby sie psychicznie nastawić...
Rozumiem,że w w VAG-ach takie miganie oznacza "jakiś" błąd i bez czytania kodu się nie obejdzie ale może ...ktokolwiek widział,ktokolwiek wie?

rezon - 19-08-2012, 22:54

U mnie awaria jednej świecy nie dała żadnych oznak kontrolką. Po prostu przy okazji podłączenia kompa okazało się, że jedna nie działa. Pewnie zimą dało by się to odczuć, ale przy +30 to nawet nie zauważyłem trudności w odpalaniu.
lexus - 20-08-2012, 16:34

Sprawdż światła stopu u mnie padnięty automat stopu dawał kontrolkę świec jest to opisane w moich postach(pulsująca kontrolka świec żarowych)
karol_alasz - 21-08-2012, 00:05

Ano chyba jo z tym hamulcem... Dzisiaj w garażu podociskałem sobie hebelek w podłogę i stopa miałem niestety nie zawsze... :( . Buszowałem sobie też jeszcze wczoraj w necie i na fordziakach też tak się przydaża...
Edyta:
...że nie wspomnę,że właśnie znalazłem info o wzywaniu Outków w stanowie zjednoczonowie do wymiany tych "stop lamp switch'y" (na koniec A.D. 2008)
Dzienx
lexus wymieniałeś w ASO czy własnym sumptem?

lexus - 21-08-2012, 09:25

W aso, po małych perturbacjach w ramach akcji przywoławczej :mrgreen:
Anonymous - 22-08-2012, 18:40

Dokladnie chodzi o czujnik ruchu , podobno komputer nie wiedzial czy samochud sie porusza czy stoi dlatego raz zapala swiece i gasi ( tak mi to tlumaczyli w serwise ) za naprawe zaplacilem 18 € .
RAFGST - 04-05-2018, 13:20

właśnie mi się tez zaczęła zapalać kontrolka świec żąrowych, już 2 raz w ciągu dwóch tygodni.
lucano - 06-09-2019, 13:26

A co jeśli po wymianie dalej miga? Zły czujnik czy może być też coś innego?
TomVulpes - 21-02-2021, 09:27

Dokładnie jak przedmówca. Jeśli wymieni się czujnik stopu a kontrolka dalej się pojawia. Najczęściej po przejechaniu po nierównym terenie. Pojawia się na chwilę i gaśnie.
kajos - 21-02-2021, 11:55

a jakie bledy pokazuje program ?
TomVulpes - 21-02-2021, 16:39

Jutro oddam do mechanika i zobaczmy. Na ten moment chciałem po kosztach i wymieniłem czujnik.

[ Dodano: 06-03-2021, 08:27 ]
Witam. Mechanik skasował błąd świateł stopu i stwierdził że czujnik był niedopięty dokładnie. Na ten moment wszystko działa.
Pozdrawiam.