To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pytanko o liczbę

amp - 20-08-2012, 01:19
Temat postu: [Cari 1.6] Pytanko o liczbę
Witam.

Od dłuższego czasu nurtuje mnie te pytanie. Obok wskaźnika przebiegu jest też wskaźnik ile przejechałem od czasu kiedy wyzeruje ten licznik (chyba każdy wie o co chodzi). Kiedy odpalam silnik przez sekundę-dwie zamiast tego ile przejechałem pokazuje się liczba, dziś pokazało się ok 230km, po czym wskoczyło 87km, czyli tyle ile przejechałem od ostatniego zrestartowania go. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co wskazuje ta liczba?

[ Dodano: 20-08-2012, 01:35 ]
Ok już rozkminiłem. Są dwa przebiegi, które mogę resować, poprzez krótkie naciśnięcie przycisku reset przełączam się miedzy tym pierwszym, a drugim. Słyszałem, że można zobaczyć tam również średnie spalanie paliwa :>

Pozdrawiam

plecho1 - 20-08-2012, 07:06

Nie wiem jaką masz wersję Carismy, zawsze dodawaj taką informację lub uzupełnij profil bo czasem trudno doradzać bez tej informacji. Chwilowe spalanie jest wyświetlane w tym miejscu w Carismie I, w Carismie II jest jedynie wyświetlane spalanie średnie i wszystkie inne funkcje wyświetlane są na ekranie komputera pokładowego.
wichura1 - 20-08-2012, 09:26

amp, chwilowe i średnie spalanie można mieć w GDI. Sprawdzaliśmy z Adamo02, po włożeniu licznika GDI wszystko działa, oprócz spalania chwilowego i średniego. W 1.6 ECU nie daje takiej informacji do układu w liczniku.