Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Warszawa 1999rok, prośba o opinię.
Proper - 27-08-2012, 08:49 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Warszawa 1999rok, prośba o opinię. Witam wszystkich,
Co myślicie nt. tego egzemplarza?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C23974105.html
Kod: | 12 500 PLN 3 048 EUR brutto do negocjacji
OtoKredyt: Chcesz kupić ten samochód? rata 332 zł
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VI, Kombi
Rocznik:
1999
Przebieg:
195 000 km
Rodzaj paliwa:
benzyna
Silnik:
2498 cm³ (Moc 163 KM / 120 kW)
Skrzynia biegów:
manualna
Kolor:
srebrny-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu:
sprowadzony / zarejestrowany
Przegląd / OC:
czerwiec 2013 / czerwiec 2013
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji:
Polska
Data rejestracji:
03/1999
Sprzedajesz podobne auto? Dodaj podobne ogłoszenie
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne:
alufelgi, szyberdach, światła przeciwmgłowe
Bezpieczeństwo:
ABS, poduszki powietrzne, immobiliser
Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, tapicerka welurowa, tempomat
Historia:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu
Do sprzedania Mitsubishi Galant Kombi:
Rok produkcji: 1999 r.
Przebieg: 195 000 km
Poj. silnika: 2500 cm3
Moc: 163 km
Kolor: srebrny metalik
Stan ogólny: bardzo dobry
Bogate wyposażenie:
- klimatronik
- panoramiczny szyberdach
- elektryczne szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- 4 poduszki powietrzne ( 4 x Air Bag )
- fotel kierowcy regulowany w 5 płaszczyznach
- skórzana kierownica
- welurowa tapicerka ( bardzo dobry stan )
- tempomat
- wspomaganie kierownicy
- ABS
- radio Pioneer CD/MP3 USB ( nowe ) + 6 głośników
- centralny zamek z pilotem
- immobiliser
- alufelgi
- halogeny
- podgrzewana szyba tylna
- podłokietnik z przodu i z tyłu
- dzielona tylna kanapa
- roleta bagażnika
- 4 uchwyty na kubek
- pełne koło zapasowe
Stan ogólny samochodu jak na swój wiek oceniam na bardzo dobry.
Samochód kupiłem w czerwcu 2011 r. - sprowadzony z Niemiec.
Po zakupie ( przy przebiegu 185 000 ) wymieniłem:
- kompletny rozrząd ( koszt. ok. 900 zł )
- przednie zawieszenie ( 6 wahaczy + końcówki drążków - koszt. ok. 1400 zł )
- sprzęgło ( koszt. ok. 700 zł )
- filtr powietrza, filtr oleju + olej
- serwis klimatyzacji ( odgrzybienie + uzupełnienie )
- akumulator ( koszt. ok. 350 zł )
Stan mechaniczny bardzo dobry. Silnik, skrzynia biegów i zawieszenie pracują bez zarzutu.Samochód prowadzi się bardzo pewnie. Zawieszenie jest ciche, a trakcja bardzo dobra.
6 - cio cylindrowy, bardzo elastyczny i dynamiczny silnik, daje bardzo dużo przyjemności z jazdy, przy zachowaniu umiarkowanego spalania.
Wszystkie elementy wyposażenia samochodu są sprawne. Wnętrze samochodu jest czyste, bardzo zadbane i komfortowe.
Welurowa tapicerka i pastelowe kolory deski w połączeniu z chromowanymi klamkami i drewnianymi wstawkami w konsoli środkowej prezentują się bardzo ładnie.
Duży panoramiczny szyberdach, w połączeniu z automatyczną klimatyzacją, zapewniają duży komfort podróżowania w każdych warunkach.
Samochód posiada małe ogniska rdzy na tylnych nadkolach. Dla znawców tego modelu nie powinno to być zaskoczeniem - częsta przypadłość Galantów.Wymaga to interwencji lakiernika.
Pozostała część powłoki lakierniczej w bardzo dobrym stanie. Oryginalny lakier srebrny metalic.
Dodatkowe wyposażenie ( widoczne na zdjęciu ):
- 4 koła stalowe wraz z oponami zimowymi ( bardzo dobry stan ) - oszczędność przy wymianie opon ( 200 zł rocznie )
- kołpaki
- oryginalna wanna bagażnika Mitsubishi - wkład do przewożenia brudzących przedmiotów.
Zapraszam do oglądania samochodu ( Warszawa - Bielany ) po wcześniejszym umówieniu telefonicznym.
Zgadzam się również na sprawdzenie stanu technicznego samochodu w warsztacie.
Ten nietuzinkowy i bardzo bogato wyposażony egzemplarz sprzedaję ponieważ korzystam z samochodu służbowego, a szkoda, żeby tak dobry Galant stał nieużywany w garażu.
W przypadku wszelkich dodatkowych pytań proszę o kontakt:
tel. 502 755 152
WIĘCEJ ZDJĘĆ MOGĘ PRZESŁAĆ NA MAILA
|
Widziałem, że kilka osób interesowało się na forum Galami z Holandii. Krążą legendy, że łatwiej kupić coś dobrego w Holandii/Belgii/Niemczech. Myślicie, że to dalej jest prawda, czy prawdopodobieństwo nacięcia się na jakąś minę jest równie wysokie, jak w Polsce?
Tomek - 27-08-2012, 09:02
rocznik 1997 lub 1998
nie dałbym za prelifta bez gazu takich pieniędzy
bbandi - 27-08-2012, 09:37
Proper napisał/a: | Myślicie, że to dalej jest prawda, czy prawdopodobieństwo nacięcia się na jakąś minę jest równie wysokie, jak w Polsce? |
Miny przywożą z każdego kraju nawet z takiego z "wysoką kulturą eksploatacji pojazdu" jak to piszą...na pewno za te pieniadze ładnieszego znajdziesz Avance albo Sport, kielich do roboty (pod przewodem klimy) może być tego więcej tylko zamalowane.
Tomek - 27-08-2012, 12:26
kielichy już bierze, ale nie jest źle
jak kupowałem mojego, to kielichy były w podobnym stanie
przez 2,5 roku nie posunęły się w korozji aż tak bardzo (jak choćby nadkola)
bbandi napisał/a: | .na pewno za te pieniadze ładnieszego znajdziesz Avance albo Sport |
zależy jaki rocznik
jakiś sport 1999, może i Avance 1999 w tej cenie się trafi w jakimś niezłym stanie, bez gazu, no i może do rejestracji
na 2000-2001 trzeba wyłożyć trochę więcej
generalnie to lipa teraz na rynku Galantów, niby jest tego trochę, ale większość to strucle
Proper - 27-08-2012, 15:50
Dzięki za opinie.
Ten rocznik też za bardzo do mnie nie przemawia. Wolałbym coś po 2000 r. a najlepiej 2002 - 2003 i niekoniecznie chyba z gazem. Nie wiem, jak kształtują się ceny instalacji do 2.5 v6 ale chyba wolałbym sam tego dopilnować, niż jeździć z gazem po kimś. Bardzo mało jest takich roczników w necie. Czuję, że skończy się na tym, że będzie trzeba ruszyć zad gdzieś za granicę.
Podesłałem kolejne ogłoszenie do opinii
Tomek - 27-08-2012, 19:33
2000-2001 znajdziesz
2002 też, ale zazwyczaj na papierze, tak czy ten sam rocznik modelowy co 2001
a prawdziwego 2003 szukać ze świecą
w każdym razie to co piszesz, to nie za te pieniądze
wilukce - 27-08-2012, 20:44
tomek84 napisał/a: | a prawdziwego 2003 szukać ze świecą |
Zadbany z 2003 zawsze zostaje w rodzinie albo wśród znajomych, a zdecydowana większość na allegro to jak powiedziałeś... tomek84 napisał/a: | strucle |
|
|
|