To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - pytanie co z tym fantem....

Anonymous - 23-12-2006, 16:43
Temat postu: pytanie co z tym fantem....
auto nie chce odpalac brzmi jakby sie rozrusznik zawieszal lecz jeszcze zaczela sie topic klema minusowa i dzis przy odpalaniu samochodu popyrkal troche i zapalil a pozniej zaczal piszczec pasek na alternatorze i...... polecial siwy dym chyba z alternatora i zaczelo skwierczec...... odlaczylem aku i teraz drapie sie po glowie jak to ugryzc:(
macia - 23-12-2006, 17:30

Może pękł któryś z pasków na alternatorze?
Anonymous - 23-12-2006, 18:43

Zobacz czy wogole sie alternator kreci (reka), ale nawet jesli to i tak trzeba go wyjac i sprawdzic, po drugie sprawdz czy masy sa w porzadku - polaczenia z karoseria silnikiem itd.
Anonymous - 25-12-2006, 09:34

wiem ze paski sa cale ale nozliwe ze sie ktorys stopil.... co do masy to narazie zaczne od wyjecia rozrusznika i alternatora bo jak podlaczam aku to strasznie iskrzy....co do masy w aucie to mam slaba bo brakuje mi pol slopka na aku... wiec problem dosc ciezki jak dla mnie... ale w srode auto na warsztat i sie zobaczy..... wesolych swiat i szczesliwego nowego....
Anonymous - 25-12-2006, 20:18

Jak iskrzy bardzo przy wylaczonych odbiornikach, to masz gdzies zwarcie, mi sie kiedys przetarla wiazka pod przednia belka gorna.
Anonymous - 29-12-2006, 13:31

wiesz co mam super problem auto odebralem z warsztatu niby wszystko ok kase skasowal i po godzinie auto znowu nie chcialo palic.... koles wymienil szczotki w rozruszniku polutowal wirnik i dalej sie zawiesza... ciezka sprawa bo mowi ze reszta jest dobra.... i co najsmieszniejsze wyglada to jak rozrusznik bo sa spadki napiecia przy odpalaniu, kreci ale nie pali dopiero jak go poruszam w miejscu na biegu to zapali.... i co to moze byc??

[ Dodano: 29-12-2006, 15:50 ]
ha juz wiem!!!! nie uwierzycie padla sprezarka klimy!!! a dokladnie to kolo na ktorym jest pasek niewiem jak je nazwac ale sie blokowalo........ teraz jest git tylko ze potrzebuje sprezarke:( szczesliwego nowego...

Anonymous - 29-12-2006, 23:32

Popatrz na allegro, jest kilka aut do rozbiorki...