[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Kwadratowa tablica na przedni zderzak
tresorex - 29-08-2012, 00:34 Temat postu: [EAxx] Kwadratowa tablica na przedni zderzak W EA na zderzaku jest idealne miejsce na kwadratową tablicę. Żeby zamontować prostokątną trzeba przykręcać do metalowego stelażu ale wtedy mocno odstaje od zderzaka co mi się bardzo nie podoba.
Co sądzicie o kwadracie z przodu?
Na coltmanii zarejestrował się kiedyś enanthate (nie wiem jaki ma nick tutaj) ze swoim SE kombi i ma taką tablicę:
Gdzieś po innych forach znalazłem dyskusje gdzie przytaczano cytaty z paragrafów że tablica dwurzędowa (kwadratowa) nie może być z przodu w osobówce...
Co sadzicie o takim rozwiązaniu? Bo jest tylko jedno podejście do "zakupu" kwadratu (chyba że zgłoszę kradzież i wystąpię o wystawienie nowej tablicy już jednorzędowej)...
Hugo - 29-08-2012, 07:58
Porażka... tresorex napisał/a: | Żeby zamontować prostokątną trzeba przykręcać do metalowego stelażu ale wtedy mocno odstaje od zderzaka co mi się bardzo nie podoba. | To jest pierwsza rzecz do wywalenia w każdym Mitsubishi. Odkręcasz 2 śruby M6 (klucz 10) i wyrzucasz tą beznadziejną i zardzewiałą blachę, a tablice montujesz bezpośrednio do zderzaka.
robertdg - 29-08-2012, 07:59
enanthate vel kuzi nie korzysta już z tego forum.
Kwadratowa tablica prawnie nie może być montowana z przodu, jednakże jeżdżąc po kraju głownie na amerykańskich VAN-ach mozna zauważyć taki sam zabieg (kwadrat z przodu), jeśeli zdecydujesz sie na taki montaż to musisz sobie zdawać sprawę z tego, że robisz to na własną odpowiedzialność.
cns80 - 29-08-2012, 08:02
tresorex napisał/a: | Na coltmanii zarejestrował się kiedyś enanthate (nie wiem jaki ma nick tutaj) ze swoim SE kombi i ma taką tablicę: | Na początku miał taki sam, później miał "kuzi", a teraz go już chyba nie ma w ogóle na tym forum.
tresorex napisał/a: | Gdzieś po innych forach znalazłem dyskusje gdzie przytaczano cytaty z paragrafów że tablica dwurzędowa (kwadratowa) nie może być z przodu w osobówce... | Bo nie może. Chociaż np. harpagan w Colcie ma.
tresorex napisał/a: | Co sadzicie o takim rozwiązaniu? Bo jest tylko jedno podejście do "zakupu" kwadratu (chyba że zgłoszę kradzież i wystąpię o wystawienie nowej tablicy już jednorzędowej)... | Dla mnie to syf. Wygląda jak tablica ogłoszeń. Co innego jak jest zamontowana z lewego boku jak u harpagana, albo jak w Alfach i Evo. Tyle że to chyba do Gala nie pasuje, bo zderzak ma w tym miejscu inny kształt.
tresorex - 29-08-2012, 08:37
Hugo napisał/a: | Porażka... tresorex napisał/a: | Żeby zamontować prostokątną trzeba przykręcać do metalowego stelażu ale wtedy mocno odstaje od zderzaka co mi się bardzo nie podoba. | To jest pierwsza rzecz do wywalenia w każdym Mitsubishi. Odkręcasz 2 śruby M6 (klucz 10) i wyrzucasz tą beznadziejną i zardzewiałą blachę, a tablice montujesz bezpośrednio do zderzaka. |
Ok, rozmyśliłem się:D
Pokażesz jak Ty ją masz zamontowaną we wgłębieniu zderzaka?
Owczar - 29-08-2012, 13:55
tresorex, nie montuj we wgłębieniu, zakryje je tablicą. Wkręty daj w innych miejscach tak by tablica opierała się o elementy poza wgłębieniem.
Tomek - 29-08-2012, 14:00
kwadratowa tablica z przodu nie dość, że nielegalna, to moim zdaniem brzydka
wgłębienie o którym mowa idealnie zakryje tablica
jak kupiłem Galanta to obie tablice miał przynitowane do zderzaka i klapy, + klejone na taśmie (wada to ew. demontaż i też nielegal, bo ponoć nie można w tablicach wykonywać otworów)
IMHO bardzo dobre i ładne rozwiązanie
teraz mam ramki i z przodu i z tyłu i też może być
Hugo - 29-08-2012, 14:29
tresorex napisał/a: | Pokażesz jak Ty ją masz zamontowaną we wgłębieniu zderzaka? | Mam przykręconą na wkręty normalnie do zderzaka. Plusem jest min. to, ze oststnio jak walnąłem psa to nie musiałem jej szukać po drodze tylko się zagięła. Wyprostowałem i jazda. Oczywiście nie mam żadnych ramek, bo w zderzaku nie ma dla nich miejsca (wgłębienia) i wygladałoby to kijowo. Jeśli już chcesz montować tablice w ramkach to przykreć ja razem z ramką do zderzaka, bo tablice tylko wsunięte w ramki często wypadają.
Tak to mniej więcej wygląda:
http://www.fotosik.pl/pok...afb2e5af68.html
Tomek - 29-08-2012, 15:13
Hugo napisał/a: | bo tablice tylko wsunięte w ramki często wypadają |
zależy od jakości ramek
ja miałem jakieś dziadowskie ramki (twarde tworzywo), popękały w zimie i zgubiłem tablice, na szczęście na myjni
tresorex - 29-08-2012, 18:14
Ok, będę montował bez ramek do zderzaka ale postaram się przykręcić we wgłębieniu.
moniaquba - 29-08-2012, 19:02
Po montażu pokaż fotkę - efektu podzielam zdanie chłopaków ten kwadrat brzydki Z tyłu w autach wersji USA ma to swój urok ale nie tu...
Jogurt - 29-08-2012, 23:19
tresorex, zawsze możesz kupić taką blaszkę jak ma Fafał w Bandycie. Tyle że to też nielegalne ale wygląda 100x lepiej niż kwadrat.
polaff - 30-08-2012, 07:12
Jogurt napisał/a: | Tyle że to też nielegalne ale wygląda 100x lepiej niż kwadrat. | biorąc pod uwagę (pożal się Boże) stan wiedzy naszej policji nikt nawet nie zareaguje...
Owczar - 30-08-2012, 09:22
polaff napisał/a: | biorąc pod uwagę (pożal się Boże) stan wiedzy naszej policji nikt nawet nie zareaguje... |
Ja nie wiem jak u Was policja, ale na Mazowszu, nawet w małych miejscowościach, takie samowolki są tępione. Zresztą jestem zwolennikiem takiego reagowania na przeróbki, bo każdy by robił co chce i jak chce.
cns80 - 30-08-2012, 10:05
polaff napisał/a: | Jogurt napisał/a: | Tyle że to też nielegalne ale wygląda 100x lepiej niż kwadrat. | biorąc pod uwagę (pożal się Boże) stan wiedzy naszej policji nikt nawet nie zareaguje... | Do czasu. Akurat jak będziesz wyładowany po brzegi i 700 km od domu z rodziną na wakacjach to akurat znajdzie się ten co wie, albo w wyniku twojego zachowania mu się przypomni
|
|
|