Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Avance Zagnańsk 2001rok, warto?
Proper - 31-08-2012, 15:27 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Avance Zagnańsk 2001rok, warto? Ma właściwie wszystko czego potrzebuję.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25724389.html
Wydaje mi się OK, nawet te drobne elementy, jak śrubki, zawiasy przy drzwiach nie są specjalnie skorodowane, jak to ma miejsce w większości przypadków. Zadzwonię po numer VIN i jeśli okaże się, że i on nie budzi zastrzeżeń, to prawdopodobnie pojadę obejrzeć tego Gala. Wcześniej chciałbym poznać Waszą opinię. Zwłaszcza, że mam jakieś 300km w jedną stronę. Będę wdzięczny.
Rozważam też sprowadzenie auta ze Szwecji, może z Niemiec. Zadowolę się nawet silnikiem 2.0. Byle dało się go zagazować a samochód posłużył mi bez większych niespodzianek jeszcze przynajmniej kilka lat. Jedno trzeba przyznać - trzeba mieć sporo cierpliwości (i całkiem gruby portfel) by kupić Galanta.
Kod: | 15 500 PLN 3 698 EUR brutto do negocjacji
OtoKredyt: OtoKredyt rata na to auto już od 412 zł
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VI, Kombi
Rocznik:
2001
Przebieg:
163 000 km
Rodzaj paliwa:
benzyna+LPG
Silnik:
2500 cm³ (Moc 160 KM / 118 kW)
Skrzynia biegów:
manualna
Kolor:
srebrny-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Kraj aktualnej rejestracji:
Polska
Sprzedajesz podobne auto? Dodaj podobne ogłoszenie
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne:
hak, alufelgi, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Bezpieczeństwo:
ABS, poduszki powietrzne, immobiliser
Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, tempomat
|
moniaquba - 31-08-2012, 20:38
Jak dla mnie to on jest cały malowany.. I do tego w różnych okresach czasu więc co najmniej 3 odcienie srebrnego
Proper - 31-08-2012, 20:45
A oto jest i VIN: JMBLNEA5W1Z000784
Coś nie tak z nim, czy z programami do dekodowania numerów VIN (instrukcja m.in. na oficjalnej stronie Mitsubishi Motors)?
No to znów pudło. Nie opłaca mi się zaiwaniać taki kawał drogi, żeby tylko obejrzeć 1-2 samochody, które prawdopodobnie okażą się (wcale nie tanią) padaką, w którą już na starcie trzeba będzie drugie tyle włożyć
Szukam dalej
robertdg - 31-08-2012, 21:12
Zanim auto zostanie skreślone tylko z powodu możliwego malowania, zastanówcie się czy komukolwiek, kiedykolwiek nie przydarzyła się jakas obcierka, zanim oczywiście pomyślicie o teoretycznym dzwonie wywnioskowanym z różnicy lakieru. Poproście na forum regionalnym kogos o oględziny.
Wedle dekodera jest to Avance po 2-gim lifcie z 2001 roku
Proper - 31-08-2012, 21:21
Dzięki robertdg. Czyli coś nie tak mogło być ze mną
Facet uczciwie przyznał, że miał przygodę z obtarciem prawego boku. Była robiona blacharka.
A jak ocenisz pozostałe elementy samochodu na zdjęciu, coś rzuciło się w oczy, wnętrze etc.?
robertdg - 31-08-2012, 21:33
Poproś na podforum regionalnym o oględziny http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=64
ze zdjęć ciężko wywnioskować w jakim stanie jest auto, moge podkreślić, że taki element jak AirBag kierowcy jest zgodny z wyposażeniem tego rocznika.
wilukce - 31-08-2012, 21:38
Proper, mi się podoba ten galancik. Pewnie miał robione już nadkola i dlatego może jest inny odcień srebrnego. Srebrny należy do kolorów, które ciężko się dobiera.
Jak ktoś miał kiedyś galanta i go zobaczy może od razu ocenić ile jest do włożenia. Dlatego też bym poprosił kogoś z regionu. Dla niego będzie to przyjemność a dla Ciebie Proper, korzyść
Tylko użytkownik galanta powie Ci czy przebieg oryginalny itp itd. ))
Proper - 31-08-2012, 23:20
Dzięki za podpowiedzi.
Skrobnąłem prośbę w dziale regionalnym
Duku - 02-09-2012, 10:11
Proper daj znać, jak się dowiesz czegoś od kogoś z regionu, może ktoś obejrzy itd. Sam jestem ciekaw, w jakim stanie jest faktycznie ten Galant:)
Proper - 03-09-2012, 12:55
Duku napisał/a: | Proper daj znać, jak się dowiesz czegoś |
Jak na razie cisza w temacie.
[ Dodano: 23-09-2012, 06:35 ]
Dowiedziałem się od forumowicza odiusa z regionu świętokrzyskiego, który serwisował ten samochód, że auto jest godne polecenia. W związku z tym za chwilę jadę go oglądać na własne oczy
Jakieś rady, tak na szybko, na co jeszcze zwrócić uwagę podczas zakupu Galanta (poza tymi z FAQ)?
[ Dodano: 25-09-2012, 08:32 ]
Jest mój
|
|
|