To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Turbo przertywa doładowanie.

Marcin1.8 gdi - 03-09-2012, 19:51
Temat postu: Turbo przertywa doładowanie.
Podczas wyprzedzania albo gwałtownego przyspieszenia rozłącza doładowanie turbiny, po zgaszeniu silnika i po odpaleniu ponownym pewien czas jest ok potem problem się powtarza turbina była robiona ok. 2 miesiące temu bo był ten sam problem.

Pozdrawiam

Maddox - 04-09-2012, 19:53
Temat postu: Re: Turbo przertywa doładowanie.
Marcin1.8 gdi napisał/a:
Podczas wyprzedzania albo gwałtownego przyspieszenia rozłącza doładowanie turbiny, po zgaszeniu silnika i po odpaleniu ponownym pewien czas jest ok potem problem się powtarza turbina była robiona ok. 2 miesiące temu bo był ten sam problem.
Pozdrawiam

Ale pytasz czy stwierdzasz fakt? :-)
Napisz jeszcze jakiego silnika dotyczy, domyślam się tylko, że chodzi Ci o motor z O1 turbo?

Marcin1.8 gdi - 05-09-2012, 19:58

2.0 TDi 140km
desti - 05-09-2012, 21:38

Marcin1.8 gdi,
Daj zapytanie w OIIgen a nie w OI

jorzyk1976 - 13-09-2012, 07:20
Temat postu: Re: Turbo przertywa doładowanie.
Marcin1.8 gdi napisał/a:

witam ja bym na twoim miejscu też sprawdził pompkę paliwa która jest w zbiorniku. u mnie było coś podobnego i turbo przy przyspieszaniu przerywało gdyż dostawało nie dostateczna ilość spalin i prawie po rocznym szukaniu co jest w końcu wymieniłem pompke i jest wszystko ok. padła ona dlatego że do zbiornika dostawał sie olej z silnika a przyczyna tego była uszkodzona uszczelka na pompie vacum a więc ją też można sprawdzić.

Pozdrawiam