To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Grzejace sie łozyska tylnego mostu

MAX-315 - 04-09-2012, 21:14
Temat postu: Grzejace sie łozyska tylnego mostu
Witam wszystkich mam problem prawdopodobnie grzeja mi sie łozyska z tyłu oczywiscie są wymienione na nowe
szczeki sa luzne wiec odpada zaciski luzno chodza i sie nieprzycinaja czy to normalka z tymi łozyskami ze mają sie dotrzec
Podejrzewam jeszcze przewody elastyczne ze mogą sie pechezyc w srodku czy cos w tym stylu i zamówiłem sobie nowe
Macie jakies pomysły co moze byc przyczyna tego grzania po po przejachaniu tak 20 km przy 180 km/h to jest dosc goraca tarcza
Pozdrawiam MAX-315

michoł - 04-09-2012, 21:57

ja też niedawno wymieniałem łożysko z tyłu, nie grzało się po wymianie, zresztą przed wymianą też nie. Tylko że jak tak szybko nie jeżdżę, bo mój diesel tyle nie poleci :)

może coś z ręcznym, podnieś "dupę" pod mostem i pokręć kołami czy jest opór

MAX-315 - 06-09-2012, 17:06

Witam sprawdzałem reczny tez koła sie delikatnie krecą i nawet skrecałem szczęki do konca i niepomogło bede musiał zerknąc jeszcze raz ostatnio pogoniłem mojego miska ponad 200 km/h i jeszcze buło sporo pod nogoł do przycisniecia ale czasami to mam dreszcze mysląc co by było jakby łozysko gdzies przyblokowało to bym sie chyba niezle zdziwił
Pozdrawiam

Gene - 29-11-2012, 11:38

MAX-315 napisał/a:
sprawdzałem reczny
Moze to nie lozyska. Felge masz goraca? Mozesz dotknac beben? Moze wystarczy o zabek przestawic reczny i klopot zniknie.