Małopolskie - OT na temat zdjęć ze zlotu
Marcin-Krak - 06-09-2012, 20:34
Ja to nawet w tym roku już aparatu nie brałem
Chyba Bogaty Wojtek też robił - chyba nawet mam fotkę z Maćkiem W przez Wojtka zrobioną - choć tu mam lekkie luki w pamięci
mkm zdjęcia niech wrzuca Byleby filmiku nie wrzucał jak się kolumna ustawiała do wyjazdu
Tomek - 06-09-2012, 20:39
ja aparat wziąłem, ale przeleżał w bagażniku
Marcin-Krak napisał/a: |
mkm zdjęcia niech wrzuca Byleby filmiku nie wrzucał jak się kolumna ustawiała do wyjazdu |
eeeeeeeee???
Marcin-Krak - 06-09-2012, 20:41
tomek84 napisał/a: | eeeeeeeee??? |
Ja się
Tomek - 06-09-2012, 21:48
Marcin-Krak napisał/a: |
Ja się |
tak to jest, pierwszy raz ...
mkm - 07-09-2012, 06:20
Zdjęć mam mało i niezbyt ostre
Cos tam wybiorę, a po korepytacjach jak podkładać dźwięk wrzuce w formie pokazu na YT, bo na image-a mi się nie chce, a do Picasy nie mogę się przekonać
karolgt - 07-09-2012, 08:30
mkm napisał/a: | wrzuce w formie pokazu na YT, bo na image-a mi się nie chce, a do Picasy nie mogę się przekonać |
tylko jak potem, taki przykładowy Marcin-krak ma sobie takie zdjęcie ściągnąć?
nie da się tzn da, ale jakoś będzie 5 razy gorsza, a nakład pracy 5 razy większy.
Marcin-Krak - 07-09-2012, 11:15
karolgt napisał/a: | tylko jak potem, taki przykładowy Marcin-krak ma sobie takie zdjęcie ściągnąć? |
To wtedy, taki przykładowy Marcin-Krak - poprosi autora zdjęcia o jego otrzymanie
ewentualnie możesz reaktywować naszą stronę klubową
wojzi - 07-09-2012, 12:14
karolgt napisał/a: | mkm napisał/a:
wrzuce w formie pokazu na YT, bo na image-a mi się nie chce, a do Picasy nie mogę się przekonać
tylko jak potem, taki przykładowy Marcin-krak ma sobie takie zdjęcie ściągnąć?
nie da się tzn da, ale jakoś będzie 5 razy gorsza, a nakład pracy 5 razy większy. |
Taki przykładowy Marcin siągnie sobie wtyczkę Download Helper pod firefoxa i ścignie mu z YT co tylko zapragnie.
karolgt - 07-09-2012, 13:45
wojzi napisał/a: |
Taki przykładowy Marcin siągnie sobie wtyczkę Download Helper pod firefoxa i ścignie mu z YT co tylko zapragnie. |
nie no brawo, rozwiązanie pierwsza klasa.
I ściągnie sobie filmik który potem będzie musiał zatrzymywać, robić screena i zapisywać sobie plik, wygodne bardzo
no ewentualnie druga opcja, rozbije sobie filmik na zdjęcia i z filmiku 10min dostanie kilka tysięcy zdjęć, z czego potem będzie musiał skasować 9950 żeby dostać 50 docelowych zdjęć.
co najmniej 1h w plecy..
pomijając taki fakt, że np. filmik będzie skompresowany (co normalne) i jakość zdjęć po takim wyciągnięciu będzie fatalna.
Zresztą, o czym my tu w ogóle mówimy
Zdjęcia się wrzuca jako zdjęcia, wrzucenie tego jako filmik ma tylko same wady i może z 1 zaletę.
Marcin-Krak stronę mogę reaktywować, problemu nie ma. Aktualnie ją usunąłem bo zawalała mi z 1,2 GB na serwerze a patrząc po zainteresowaniu na forum to nawet nikt nie zauważył że nie działa
Tomek - 07-09-2012, 13:46
karolgt, nie za dużo byś chciał na raz??
karolgt - 07-09-2012, 13:48
tomek84 napisał/a: | karolgt, nie za dużo byś chciał na raz?? |
??
to chyba nie powinno być pytanie do mnie tylko do wojziego który wyszedł z YT Downloaderem, wg. mnie pomysł bezsensu i tyle.
Nie wiem co niby tak dużo chce ? - zdjęcia w normalnym formacie ZDJĘĆ a nie jakieś wygrzebywanie ich z filmu i kombinowanie?
mkm jak chcesz to podeślij mi te zdjęcia, spakuje je i wystawie na serwerze jako 1 plik tak, żeby każdy mógł sobie ściągnąć.
Marcin-Krak - 07-09-2012, 13:55
A już myślałem, że jestem na forum komputerowo jakiś tam
Maciek da zdjęcia na YT, jak się okaże że sa super och i ach - to się wtedy Go najwyżej zmusi do przekonania się np do Picassy albo innego Matejki
karolgt - 07-09-2012, 13:57
youtube jest do filmów nie do zdjęć....
wojzi - 07-09-2012, 21:46
karolgt napisał/a: | to chyba nie powinno być pytanie do mnie tylko do wojziego który wyszedł z YT Downloaderem, wg. mnie pomysł bezsensu i tyle |
Karol czytaj powoli i uważnie. Nie ja wyszedłem z pomysłem YT, ja rzuciłem tylko propozycję, że jeśli YT to wtedy można skorzystać z Downloadhelpera. Tylko tyle. Wrazie jakby co mogę ja je wrzucić na Picassa czy Google+ tylko muszę wtedy fizycznie je od Maćka uzyskać.
karolgt - 07-09-2012, 22:55
wojzi napisał/a: | karolgt napisał/a: | to chyba nie powinno być pytanie do mnie tylko do wojziego który wyszedł z YT Downloaderem, wg. mnie pomysł bezsensu i tyle |
Karol czytaj powoli i uważnie. Nie ja wyszedłem z pomysłem YT, ja rzuciłem tylko propozycję, że jeśli YT to wtedy można skorzystać z Downloadhelpera. Tylko tyle. Wrazie jakby co mogę ja je wrzucić na Picassa czy Google+ tylko muszę wtedy fizycznie je od Maćka uzyskać. |
czytam uważnie i rozumiem, nie napisałem że wyszedłeś z pomysłem YT tylko YT-Downloadera, nawet to zacytowałeś
Wiem że pomysł z YT jest od mkm, ja potem powiedziałem że to bezsensu, bo kto będzie potem te zdjęcia sobie wyciągał z tego filmu. Ty zaproponowałeś YT-Downloadera - co wg mnie pomaga tyle co nic - nadal mamy zamiast zdjęć, film będący zlepkiem zdjęć.
Nie wiem o co w ogóle ta dyskusja. YT jest do filmów, do zdjęć są inne serwisy, koniec i kropka.
Ciekawe któremu z Was będzie się chciało oglądać film, zapisywać "zdjęcie numer................i liczymy od początku które to zdjęcie"..po czym mail do mkm'a "wyślij mi zdjęcie numer......"
zamiast po ludzku oglądnąć ~100 miniaturek i wybrać kilka ciekawych zdjęć, kliknąć, zapisać i po sprawie.
pomysł zwyczajnie głupi i uciążliwy, a tu zamiast poprosić mkm'a od razu żeby wgrać te zdjęcia normalnie, to szukacie pomysłu jak te zdjęcia potem sobie zapisywać.
|
|
|