To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Brak Mocy zwalnia pod górkę trzeba redukować bi

hakerone0 - 08-09-2012, 21:09
Temat postu: [Cari 1.9TD] Brak Mocy zwalnia pod górkę trzeba redukować bi
Witam wszystkich jak ktoś mi pomorze to będę bardzo wdzięczny, a więc mam Carisme 1.9 TD 98 rok. I mam problem z mocą ponieważ jest strasznie słaby. A mnianowicie jak jest jakaś górka bądź chciałbym kogoś wyprzedzić to mam problem bo auto nie mam mocy.Słychać turbo że się załącza ale czuje że to nie jest to.Załącza się turbina po 2400 obr. ale i tak nadal czuje że nie przyszpiesza tak jak powinno. A pod górkę to już nie mówię bo mnie tak już to denerwuje bo muszę za każdym razem redukować biegi bo nie podjedzie oczywiście z małymi górkami parę procent to nic ale już tak powyżej 10 % to jest problem. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę to proszę pomóżcie.Jeden mechanik to powiedział że to może być zawór wtryskowy w pompie wtryskowej.Mówił mi że tylko to wymienie i będzie ok ale muszę zakupić całą pompę żeby wymienić ta część jeśli ktoś ma jakiś pomysł to byłbym wdzięczny i Dzięki bardzo z góry pozdrawiam
gitarr - 09-09-2012, 14:18

Obstawiałbym zawór LDA, prawdopodobnie dostaje za mało paliwa. Poczytaj sobie na ten temat było nieraz na forum. Rozbierz wyczyść i wypoleruj kołeczek. Sprawdź czy kołeczek chodzi lekko,czy sie zaciera.
Piwor - 09-09-2012, 20:59

hakerone0, czy takie coś masz w górach?
Jaro1974 - 19-09-2012, 07:57

Ja bym zaczął od przeglądu układu paliwowego. Jak będziesz miał zawalony filtr paliwa objawy będą podobne, zawór LDA jak napisał gitarr, też może mieć tu znaczenie.