| 

| Nasze nieMiśki ;-) - VW Golf II 1.8 91' by arturj123

arturj123 - 15-09-2012, 16:53
 Temat postu: VW Golf II 1.8 91' by arturj123
 Volkswagen Golf II 1.8 1991 rok, czyli historia auta z tematu:
 [KUPIĘ] Auto do 3000 zł niekoniecznie 3 diamenty
 "ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie"
 http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60

Auto sprowadzone kiedyś tam od sąsiadów z Niemiec, od 4 lat użytkowany przez mojego wujka, który z racji tego, że lubi dłubać przy autach, starał się doprowadzić auto do głównie technicznego porządku.
 Auto kupione 14.09.2012 roku - cena 2000 zł

Wersja silnika 1.8/66kW/90KM
 instalacja LPG (I gen.), pali na PB i na LPG - spalanie ok.10L/100km
 przebieg: hmmm, a kto to wie...
 zawieszenie: nowe amortyzatory przód, tył sprawne, nic nie stuka, nic nie puka.
 audio: radioodtwarzacz z poprzedniego auta Sony XR-L210

Na plus:
 - nowe wielosezonowe opony - komplet, dojazdów-ka w bagażniku
 - felgi po regeneracji ALU 14
 - środek naprawdę zadbany i czyściutki.
 - jeździ zarówno na PB jak i na LPG
 - olej silnikowy 10W40 Agip, filtr Mann + coś tam na ewentualną dolewkę
 - autoalarm: 2 kluczyki z pilotem (jak się okazuje jeden sprawny, drugi coś nie do końca)
 - dwie książki do napraw (sam naprawiam, obsługa i naprawa)
 - światła do jazdy dziennej, nowe wszystkie reflektory (pozycyjne i drogowe)
 - ostatnie naprawy: regeneracja parownika, nowe przewody WN Sentech, wymiana uszczelki pokrywy zaworów, amortyzatory przód, filtry i wiele innych...

i oczywiście włącznik oświetlenia kabiny w ludzkim miejscu, nie tak jak w Oplach, gdzie trzeba otwierać drzwi (by Krzyżak) lub jak ktoś woli prosić kierowcę o włączenie - a on może się nie zgodzić ze względu na ryzyko wyciągnięcia całego przycisku ;D

Z minusów:
 - Tu obdarty, tam obdarty - lakier, jakieś parchy
 - parę różnych pierdół, ale generalnie:
 Jeździć nie przejmować się

Autem będzie głównie jeździł mój ojciec, choć przyznam że i mi przyjemnie się do niego wsiada:)

moniaquba - 15-09-2012, 17:05

Czekamy na foty
   Szerokości i bezawaryjności
   Bizi78 - 15-09-2012, 19:16

Mój ojciec też posiada MK2 1.6Pb z 1991r. i powiem tyle, że te autka przeżyją nie jedne Mitsu
  . Tylko coś mi się wydaję, że ten rocznik nie posiadał już dodatkowych świateł w atrapie
  . Bezawaryjności życzę
  . Xsystoff - 15-09-2012, 21:46

| Bizi78 napisał/a: |  	  | Tylko coś mi się wydaję, że ten rocznik nie posiadał już dodatkowych świateł w atrapie
  .. | 
 To bylo zalezne od wyposazenia, a nie od rocznika. Dodatkowe swiatla byly w bogatszej wersji, tak samo jak szerokie zderzaki, inne kierownice, konsola srodkowa, obrotmierz itp itd.
 Piwor - 16-09-2012, 09:58

| arturj123 napisał/a: |  	  | oczywiście włącznik oświetlenia kabiny w ludzkim miejscu, nie tak jak w Oplach, gdzie trzeba otwierać drzwi (by Krzyżak) | 

Jak się nie znamy, to nie piszemy.
   robertdg - 16-09-2012, 15:34

| Piwor napisał/a: |  	  |  	  | arturj123 napisał/a: |  	  | oczywiście włącznik oświetlenia kabiny w ludzkim miejscu, nie tak jak w Oplach, gdzie trzeba otwierać drzwi (by Krzyżak) | 

Jak się nie znamy, to nie piszemy.
   | 

Nikt nie próbował pociągnąc do siebie pokrętła włacznika świateł
   mkm - 16-09-2012, 19:44

| Bizi78 napisał/a: |  	  | Mój ojciec też posiada MK2 1.6Pb z 1991r. i powiem tyle, że te autka przeżyją nie jedne Mitsu  . | 
 Bizi78, grubo przesadzasz, albo się Golfom nie przyglądasz
   rosomak1983 - 16-09-2012, 21:44

| mkm napisał/a: |  	  | Bizi78, grubo przesadzasz, albo się Golfom nie przyglądasz   | 
 golf II na lepsze blache niz kazde mitsu z tamtych lat, a takze nastepnych...  Tu raczej nie ma o czym dyskutowac...

arturj123, dokładnie taki golf z 4 swiatami z przodu to było moje pierwsze motoryzacyjne marzenie...
       mkm - 16-09-2012, 22:27

Niech i tak Wam będzie, ale widzę, że Golfami sie zbytnio nie interesowaliście
   Hugo - 17-09-2012, 13:31

Nie do końca. Miałem kiedyś Golfa II 1.3 z 1989 r. i miał 4 lampy. Tak ogólnie to totalny golas, zadnej elektryki, nawet wspomagania nie miał. Mówiło się wtedy, że podwójne reflektory weszły właśnie od 1989 r. 	  | Xsystoff napisał/a: |  	  | To bylo zalezne od wyposazenia, a nie od rocznika | 
 Xsystoff - 17-09-2012, 13:42

| Hugo napisał/a: |  	  | Nie do końca. Miałem kiedyś Golfa II 1.3 z 1989 r. i miał 4 lampy. | 
 Bo ktos je sobie dolozyl na przestrzeni 20 lat...

| Hugo napisał/a: |  	  | Mówiło się wtedy, że podwójne reflektory weszły właśnie od 1989 r. | 
 To sie zle mowilo, moge Ci pokazal Golfy po `90 z pojedyczna lampa (sam takim jezdzilem) oraz np. `88 z podwojna.

GL

(lata produkcji: 1983- 1992).

GL oferował w standardzie miękką deskę rozdzielczą, welurową tapicerkę, fabryczną instalacje głośnikową wraz z okablokowaniem, wspomaganie układu kierowniczego (z wyjatkiem 1.3), szyby barwione na zielono, centralny zamek (pneumatyczny, zamykany także wlew paliwa), oświetlenie wnętrza z opóźnieniem czasowym, dokładkę do zderzaka szerokiego (po 89roku), albo spoiler pod zderzakiem wąskim, za dopłatą halogeny w atrapie, także w zderzaku szerokim po 89roku, elektrycznie sterowane szyby i lusterka (także podgrzewane lustra, oraz spryskiwacze), ABS, klimatyzacje, oraz komputer pokładowy.
 Hugo - 17-09-2012, 19:26

Z tego co wymieniłeś to w moim było tylko: szyby zielone, listwa pod wąskim zderzakiem, no i te 4 lampy. 	  | Xsystoff napisał/a: |  	  | GL oferował w standardzie miękką deskę rozdzielczą, welurową tapicerkę, fabryczną instalacje głośnikową wraz z okablokowaniem, wspomaganie układu kierowniczego (z wyjatkiem 1.3), szyby barwione na zielono, centralny zamek (pneumatyczny, zamykany także wlew paliwa), oświetlenie wnętrza z opóźnieniem czasowym, dokładkę do zderzaka szerokiego (po 89roku), albo spoiler pod zderzakiem wąskim, za dopłatą halogeny w atrapie, także w zderzaku szerokim po 89roku, elektrycznie sterowane szyby i lusterka (także podgrzewane lustra, oraz spryskiwacze), ABS, klimatyzacje, oraz komputer pokładowy. | 
 Bizi78 - 17-09-2012, 20:15

| mkm napisał/a: |  	  | Bizi78, grubo przesadzasz, albo się Golfom nie przyglądasz   | 
 Chyba będę musiał wstawić parę fotek ojca golficza
  . Pokaż mi 21letnie mitsu, które nie miało położonego nowego lakieru i ponownej konserwacji i stojące na 4 kołach
  . Dobra, może poza galantem Przemka ze zlotu, który był trzymany przez Niemca pod kołdrą
  . Krzyzak - 17-09-2012, 21:04

zapraszam do obejrzenia mojego Galanta 	  | Bizi78 napisał/a: |  	  | Pokaż mi 21letnie mitsu, które nie miało położonego nowego lakieru i ponownej konserwacji i stojące na 4 kołach | 
 jak pisałem w temacie odnośnie kupna GII jest spoko, ale Galant E3 bije go pod każdym względem...
 Drzemacz - 17-09-2012, 23:04

| Krzyzak napisał/a: |  	  | zapraszam do obejrzenia mojego Galanta 	  | Bizi78 napisał/a: |  	  | Pokaż mi 21letnie mitsu, które nie miało położonego nowego lakieru i ponownej konserwacji i stojące na 4 kołach | 
 jak pisałem w temacie odnośnie kupna GII jest spoko, ale Galant E3 bije go pod każdym względem...
 | 

Krzyżak ma zawsze racje
   kto jak dba tak ma

|  | 
 |  |