To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Przełączniki od szyb, czy mozna wymienić tylko pojedyncze?

bobimasa - 16-09-2012, 10:52
Temat postu: Przełączniki od szyb, czy mozna wymienić tylko pojedyncze?
Witam.

Szukałem i nie znalazłem. czy ktoś próbował wymienić same przyciski od panelu sterowania szybami od strony kierowcy? W mojej Cari 2001 mam panel 4 szyby + zamykanie drzwi + blokada szyb, nigdzie nie mogę go znaleźć... a przyciski od przednich mi się sypią. Z gory dzięki za pomoc.

bart1924 - 16-09-2012, 11:05

Słabo szukałeś :)

Przyciski możesz samodzielnie wymienić. Najlepiej kupić w ASO, koszt jednego przycisku bez podświetlania to 29zł, a z podświetleniem 36zł. Na Allegro szukają jeleni za 50zł/szt.

xluki - 16-09-2012, 11:25

bobimasa, wymiana jest banalnie prosta. Jeśli chcesz to mogę Ci napisać jak to zrobić krok po kroku na PW. :biggrin:
robert78 - 16-09-2012, 11:57

po wymianie tez ci popekaja to jest nie dopracowane szukaj przyciskow od galanta lub przerob tak jak ja i broblem z glowy raz na zawsze http://forum.mitsumaniaki...rawa+przyciskow
bobimasa - 16-09-2012, 16:18

wielkie dzieki. Własnie koleś odpisal mi , co sprzedaje na allegro takie gadżety, że jak mu odesle to mi za 200 przyśle taki sprawny, szuka właśnie jelenia... W takim razie podpytam w serwisie, ew. poszukam czegos na allegro i zamontuje.

xluki jeśli podeslesz będę bardzo wdzięczny

Furkę szykuję do sprzedaży, ale jestem z tych, co najpierw wszystko zrobią jak należy, a potem sprzedają uczciwie furę w rozsądnych pieniadzach. Jak mam czegoś szukać z kolei dla siebie to ręcę opadają, każdy cwaniaczy i coś ukrywa, ale to już inny temat...

[ Dodano: 16-09-2012, 18:42 ]
Ciężko jest znaleźć do wersji po liftingu... tzn z 2001r. Czy wie ktoś czy pasują przyciski z I gen.?

robert78 - 16-09-2012, 20:08

pasuja wszystkie przyciski od galanta od mss czy z cari przedliftowej
xluki - 16-09-2012, 22:47

robert78 napisał/a:
pasuja wszystkie przyciski od galanta od mss czy z cari przedliftowej
jesteś w 100% pewien, że bez rzeźby podejdą? W innym wątku były już porównywane przyciski z Galanta i Carismy przeliftowej i nie wyglądały tak samo. W ASO cena za te przyciski jest śmieszna, a jeżeli będziemy z nimi "normalnie" się obchodzić to częsta wymiana nie będzie konieczna.